duminică, noiembrie 17, 2019

Un bucurestean este singurul olimpic român medaliat cu aur la matematică: Aș fugi din țara!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

Ioan-Andrei Nicolae, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, este singurul membru al echipei României care a obţinut medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj. Tânărul vrea să înveţe la o universitate de top din SUA şi să rămână în străinătate.

Ioan-Andrei Nicolae este unul dintre cei mai nonconformişti membri ai echipei naţionale de olimpici la Matematică a României. Are plete şi este departe de a fi un „şoarece de bibliotecă”: iubeşte să schieze şi nu pierde nicio ocazie de a o face, practică jogging, cântă la pian, are simţul umorului şi vorbeşte dezinvolt.

Cu toate acestea, proaspătul absolvent al clasei a XI-a a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, se pregăteşte foarte intens: „În ultima vreme, în pragul olimpiadei, probabil, lucrez cam 10 ore pe zi, iar în mod obişnuit cam 4-5 ore pe zi. Programul meu nu este chiar atât de strict ca al americanilor. Stau mai mult acasă şi lucrez, în fiecare zi, desigur. Îmi propun un scop în fiecare zi: să spunem că vreau să trec prin materialul acesta de numere complexe, îl citesc şi apoi fac probleme până obosesc.” În timpul liber schiază, aleargă sau cântă la pian: „Iarna îi place să schiez foarte mult. Este sportul meu preferat, îl practic de la vârsta de 3 ani. Apoi mai alerg, mă plimb, mă dau cu bicicleta, cânt la pian, e o modalitate foarte bună de a mă relaxa.”

Sportul şi pianul l-au pregătit pentru Matematică

Medalia de aur pe care a câştigat-o Andrei este prima pe care România o obţine după 2015. „Matematica a început ca o pasiune pentru mine. Din acest motiv am învăţat să muncesc pentru un anumit scop. Eram pregătit şi dinainte pentru o muncă extensivă, prin sport şi pian, aşa că la un moment dat a devenit uşor să lucrez concentrat pentru o perioadă lungă de timp”, a explicat elevul, informează Virale.ro.

După terminarea clasei a XII-a, Andrei vrea să urmeze o facultate în SUA, „MIT, Harvard sau Princeton, unde voi reuşi pentru că nimic nu e sigur”. Prima parte a casei a XII-a şi-o va petrece depunând aplicaţii pentru universităţi de top din SUA. „Mi-aş dori să rămân în străinătate”

Întrebat ce va face după terminarea facultăţii, Andrei a mărturisit: „Nu sunt o persoană care ţine foarte mult la rădăcini, dar în funcţie de situaţia pe care o voi avea atunci voi decide. Mi-ar plăcea să fiu destul de aproape de părinţii mei dacă este posibil, dar totuşi mi-aş dori să rămân în străinătate.”

Tânărul nu vrea să devină cercetător în matematică sau programator ci „aş vrea ceva între, poate şi puţin aplicat spre inginerie, ceva să îmbine matematica, informatica, mai multe materii pentru a crea ceva frumos.”

De ce în străinătate?

Întrebat despre migraţia „creierelor” din România şi ce s-ar putea face pentru a opri acest fenomen, Andrei a spus: „E greu de spus. Nu cred că e un anumit lucru care trebuie făcut. Pur şi simplul dacă vorbim despre învăţământ în alte ţări sunt resurse mai importante, educaţia e mai avansată. România se va dezvolta şi ea într-un anumit ritm atâta timp cât nu vor fi piedici şi sper că va ajunge la standardele celorlalte ţări. Sunt şi în România multe oportunităţi.

În România nu sunt lucrurile gata făcute ca în San Francisco unde e o competiţie acerbă pentru a face bani. Are şi România avantaje.”

Ce ai face dacă ai fi ministrul Educaţiei?

Întrebat ce ar face dacă ar fi ministrul Educaţiei, tânărul a spus, zâmbind: „Probabil aş demisiona şi aş fugi din ţară. Nu ştiu ce aş face, cred că e o meserie foarte grea. Nici nu sunt sigur că e o meserie pentru un singur om, trebuie puse mai multe capete la contribuţie”.

La întrebarea „Ce ai transmite preşedintelui şi premierului României?”, Andrei a fost precaut: „Nu ştiu cum ar trebui reformată clasa politică sau dacă ar trebui reformată, nu m-am implicat foarte mult şi aş vrea să stau departe de clasa politică pentru că este greu să intri acolo ca om onest.”

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Inca un derapaj grotesc al viceprimarului Bucurestiului: Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură!

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, cere demiterea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. El face această solicitare către Partidul Social Democrat și...

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: PNL va câștiga detașat alegerile prezidențiale, locale și parlamentare!

Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, ca reprezentant liberal, cum caracterizați rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale? Dar finala Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă? Putem pleca, ca punct...

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a fool”, să discute cu elevii...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...

Cristian Tudor Popescu: „Abjecta G. Firea a postat un fake news de un primitivism colosal!”

Cristian Tudor Popescu are o reactie dura fata de comportamentul manifestat de Viorica Dancila si Gabriela Firea in urma dezbaterii lui Klaus Iohanni cu...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -