luni, noiembrie 18, 2019

USR: 13 rele pe care le face Gabriela Firea chiar astazi!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Consilierul USR Roxana Wring a trecut in revista, joi dimineata, cateva propuneri de proiecte care se afla pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti de azi.

Intr-o postare pe Facebook, numita „13 rele pe care le face Gabriela Firea chiar astazi, de la ora 11:00”, Roxana Wring aminteste ca PMB „scumpeste statuia lui Ion C. Bratianu cu 4,7 milioane de lei. Motivul: „reducerea duratei de executie” astfel incat sa fie gata in acest an”.

Wring mai scrie ca un alt proiect prevede alocarea a 19 milioane de lei Administratiei Monumentelor pentru alte 7 noi statui si suplimentari la 4 deja in lucru. „AMPT ajunge sa aiba in acest an un buget de 200 milioane de lei, o suma egala cu bugetul pe care l-au avut TOATE cele 19 spitale din subordinea PMB in anul 2016”, noteaza consilierul.

„Mai face o statuie, in plus fata de cele deja aprobate pentru acest an. ‘Statuie / ansamblu monumental Nelson Mandela’. Nu intrebati de ce.

In urma rectificarii bugetare, suma pentru capitolul cultura, recreere si religie ajunge la 1 miliard de lei, adica a sasea parte din bugetul total al Capitalei pe acest an”, a adaugat Wring.

„Atinge ‘performanta’ unica de a nu fi cheltuit decat 4,5% din banii prevazuti pentru dezvoltare. Daca ne raportam la tot bugetul Capitalei pe 2018, inseamna ca Gabriela Firea a investit in dezvoltare doar 1,9% din total (adica 110 milioane lei dintr-un buget total de 5,7 miliarde de lei) „, subliniaza consilierul USR.

Wring mai informeaza ca primarul Gabriela Firea vrea sa majoreaze cu 15 milioane de lei capitalul social al Companiei Municipale Managementul Transportului Bucuresti, sa imprumute cu 4 milioane de lei Compania Municipala Cimitire Bucuresti si sa majoreze cu 7 milioane de lei capitalul social al Companiei Municipale Turistica. Compania avea deja un capital de 1,6 milioane, plus un imprumut de 2,8 milioane de lei.

Taie 39 de milioane de lei din banii alocati pentru aer conditionat in mijloacele de transport in comun„, mai scrie Wring.

Iata alte modificari propuse pentru sedinta:

– Pregateste terenul pentru ca Politia Locala si ALPAB sa poata incheia contracte de consultanta si reprezentare juridica (desi pana acum niciuna din cele doua institutii nu au parut sa aiba nevoie).
– Infiinteaza inca o institutie perfect inutila: Asociatia Centrul Municipal pentru Dialog Bucuresti. Scopul, desigur, este generos: „dezvoltarea socio-economica durabila a comunitatii”
– Da bani pentru biserici: 18 milioane de lei, din care 10 doar pentru Catedrala. Din 2011 si pana in prezent, Catedrala a inghitit – doar de la bugetul Capitalei – suma de 88 de milioane de lei (mai mult de un sfert din aceasta suma a fost data de Gabriela Firea) . Acestei sume i se adauga inca 125 de milioane de la Guvern si 50 de milioane de la primariile de sector.

Pe ordinea de zi a sedintei de joi se afla 87 de proiecte, iar consilierii generali au transmis ca miercuri seara au mai primit inca 17.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Inca un derapaj grotesc al viceprimarului Bucurestiului: Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură!

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, cere demiterea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. El face această solicitare către Partidul Social Democrat și către primarul Capitalei, Gabriela Firea....

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: PNL va câștiga detașat alegerile prezidențiale, locale și parlamentare!

Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, ca reprezentant liberal, cum caracterizați rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale? Dar finala Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă? Putem pleca, ca punct...

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a fool”, să discute cu elevii...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -