vineri, noiembrie 22, 2019

Serviciile de paşapoarte din Bucureşti şi Ilfov isi prelungesc programul

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Dancila reconfirma prostia: „Iohannis sa-si ceara scuze ca mi-a spus Vasilica”

Viorica Dancila i-a cerut, duminica, la Antena 3 presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze pentru ca i-a spus...

Serviciile de paşapoarte din Bucureşti şi Ilfov îşi vor prelungi programul de lucru cu publicul cu scopul de a gestiona mai bine numărul mare de cereri şi pentru a reduce aglomeraţia, informează MAI.

Programul de lucru prelungit se va aplica în perioada 23 iulie – 31 august. Astfel, în zilele de luni, marţi şi miercuri serviciile de paşapoarte vor funcţiona până la ora 18,30, iar în zilele de joi şi vineri până la ora 16,30.

”Programul prelungit va fi valabil în perioada 23 iulie – 31 august, când experienţa ultimilor ani a arătat că numărul cetăţenilor care solicită paşapoarte este mai ridicat comparativ cu restul anului”, arată sursa citată.

Potrivit MAI, în cadrul măsurilor de eficientizare a activităţii de eliberare a paşapoartelor, la nivelul MAI s-a dispus suplimentarea personalului de la ghişee şi mutarea structurilor de paşapoarte în sedii noi, care oferă condiţii decente şi spaţii de aşteptare pentru cetăţeni.

Pentru regiunea Bucureşti – Ilfov, structurile de paşapoarte funcţionează în două centre comerciale – Plaza România şi ParkLake -, numărul total de ghişee fiind de 42. Timpul mediu de procesare a unei cereri este de şapte minute la oricare dintre sedii.

”Recomandăm cetăţenilor să îşi facă programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro, în acest caz timpul de aşteptare la ghişeu fiind zero”, au transmis reprezentanţii MAI.

Începând cu data de 20 iulie, au intrat în vigoare modificările aduse Legii nr. 248/ 2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate la iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Afacerilor Externe, în contextul măsurilor luate pentru reducerea aglomeraţiei de la structurile de eliberare a paşapoartelor din ţară şi din străinătate.

Principala noutate este creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la 5 la 10 ani.

De asemenea, se schimbă condiţiile de eliberare a paşaportului simplu temporar. Acesta se va elibera doar în situaţii obiective, în baza unor documente care justifică urgenţa deplasării, din motive familiale, de sănătate sau profesionale, care nu permit aşteptarea timpului necesar pentru eliberarea unui paşaport electronic. În astfel de cazuri, termenul de soluţionare a cererii de eliberare a documentului de călătorie temporar este de cel mult 3 zile lucrătoare.

Cetăţenii care nu doresc un paşaport simplu electronic sau nu pot prezenta documentele care să justifice urgenţa deplasării vor primi paşaport temporar în termenul de eliberare a documentului electronic: maxim 30 de zile lucrătoare, în cazul cererilor depuse în ţară, şi cel mult 90 de zile lucrătoare pentru cererile depuse în străinătate.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Peroane improvizate din dale de beton, pe marginea sinelor de tramvai. STB: Nu e periculos!

Societatea de Transport București susține că peroanele provizorii de pe linia tramvaiului 41 sunt realizate în condiții de siguranță...

Un angajat al primariei Sectorului 1 s-a dezbracat, de trei ori, in fata elevelor de la diferite scoli din Bucuresti

Un bărbat de 33 de ani, angajat în subordinea Primăriei Sectorului 1, a fost arestat preventiv de polițiștii din Capitală, după ce ar fi...

Dancila atinge apogeul PROSTIEI! Se semneaza, din nestiinta, ”Bucatarul sef” in corespondenta internationala oficiala!

Viorica Dăncilă s-a semnat ”bucătar-șef” la sfârșitul scrisorii în care susținea OUG 13 și pe care a trimis-o colegilor europarlamentari. Captura foto a fost...

STB anunta ca va creste capacitatea de transport pe liniile 21 si 32

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, va suplimenta cu 10% numărul tramvaielor de pe liniile 21 și 32 pentru a...

Pandele isi face televiziune pe bani publici in Voluntari

Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliștii Alex Căutiș și...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -