sâmbătă, ianuarie 25, 2020

Adevarata fata a Bucurestiului: Peste 500 de cetateni strani, victime ale infractiunilor!

Pe acelasi subiect

Acuzatii grave la adresa Wizz Air, pe Otopeni: cum sa pierzi avionul stand la coada de imbarcare!

Situatia halucinanta relatata de un roman care trebuia sa calatoreasca cu compania Wizz Air. El sustine ca nu a...

Atentie la falsii politisti din Bucuresti! Cum incearca sa te talhareasca in plina strada?

Patru bărbaţi au fost prinşi în flagrant duminică, 19 ianuarie, de către poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale,...

Dezmat total in Primaria Bucuresti: 90% din bani merg pentru salarii, prime și bonusuri

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a prezentat, luni seara, un document din care reiese ca, in foarte multe dintre companiile...
Potrivit unui raport al Poliției Capitalei, în 2017, cetățenii străini au fost implicați, ca subiect pasiv sau activ , în 714 fapte de natură penală, peste 500 fiind părți vătămate, notează Mediafax.

„Dintre faptele enunțate, cele mai multe (372) au fost furturi, urmate de trecere frauduloasă a frontierei (86 fapte), lovire (68 de fapte), însușirea bunului găsit (31 de fapte), distrugere (23), infracțiuni la regimul circulației (23), înșelăciuni (19), amenințare (17), deținere armă (4), altele (71). (…) Din analiză rezultă că 511 cetățenii străini au fost în anul 2017 părţi vătămate în diverse infracţiuni, cei mai mulţi fiind bărbaţi (400). Din aceştia, 130 au fost implicați în incidente în zona centrală a Bucureştiului, majoritatea în restaurante sau baruri unde, pe fondul consumului de alcool, au căzut victime ale infracțiunilor de furt sau înșelăciune. Infracţiunile sesizate în cazul acestora sunt de – furt, lovire şi alte violenţe, însușirea bunului găsit, înșelăciune, distrugere, tâlhărie şi ameninţare”, potrivit polițiștilor.

În cazul străinilor care au fost părți vătămate, în cele mai multe cazuri, „li s-au sustras portofelele cu acte și bani, pe stradă sau de pe spătarul scaunelor în baruri, restaurante sau în mijloacele de transport în comun”.

„Au fost înregistrate situaţii în care cetățenii străini şi-au lăsat bagajele în taxi și au coborât pentru a scoate bani de la bancomat,de exemplu, moment în care taximetristul a plecat cu tot cu bagaje, sau au fost înşelaţi cu privire la suma de plată. De precizat este faptul că, în cele mai multe cazuri, victimele nu cunosc firmele de taximetrie cărora le aparțin mașinile pentru că acestea sunt luate direct de pe stradă și nu la comandă. Alteori, ei țin banii și telefonul în buzunarul pantalonilor, devenind victime facile pentru hoții din mijloacele de transport în comun”, menționează sursa citată.

O altă situație des întâlnită, spun polițiștii, este cea în care „victimele bărbați invită în camerele de hotel femei, întâlnite pe stradă, despre care apoi declară că nu le cunoșteau și care le fură bunurile, banii sau cheile de la mașină”.

„Din totalitatea faptelor de furt reclamate, o treime au avut loc în zona centrală, fie pe stradă, fie în baruri sau restaurante. Din numărul total al faptelor de lovire, trei s-au produs cu cuțitul, pe fondul unor discuții purtate în contradictoriu și a consumului de băuturi alcoolice”, arată studiul.

Referitor la situațiile de trecere frauduloasă a frontierei, cei mai mulți provin din zone de conflict.

„Referitor la violențele în familie, în jumătate din cazuri victimele sunt femei de cetățenie română aflate în relație de căsătorie/concubinaj cu bărbați de cetățenie străină. Există însă și cazuri în care agresorii sunt români, iar victimele cetățeni străini”, arată polițiștii.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Sondaj: Daca maine ar avea loc alegeri in Bucuresti, PNL ar castiga detasat!

PNL este cotat cu 32% intenţie de vot pentru Primăria Capitalei, în timp ce Alianţa USR-PLUS înregistrează 29%. PSD...

Jurnalistul Oreste Teodorescu: Electoratul României normale are nevoie de limpezime doctrinara, mai ales acum!

Jurnalistul Oreste Teodorescu postează pe pagina personala de facebook o interesantă analiză a sistemului politic romanesc din perspectivă doctrinară.

Piata Progresul devine una dintre cele mai moderne din Bucuresti, dupa investitii de peste 11 milioane

Urmare a unei investiții totale în valoare de 11.176.500 lei, Piața Progresul devine una dintre cele mai moderne zone agro-alimentare din București. Cu spații...

Contracandidat surpriza pentru Gabriela Firea la Primaria Capitalei

Fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni Bogdan Stanoevici va candida din partea partidului ADER în cursa pentru scaunul de primar general al Bucureştiului.  "Eu mi-am...

Bucurestiul se bucura de vreme frumoasă în mini-vacanța de Ziua Unirii Principatelor

Meteorologii anunță vreme caldă pentru mini-vacanța de Ziua Unirii, termometrele indicând chiar și 11 grade în Capitală, mai ridicate față de mediile climatologice ale...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -