miercuri, ianuarie 22, 2020

Peste 1400 de biciclete furate in Bucuresti! Politia nu le poate recupera nici cu GPS-ul!

Pe acelasi subiect

Acuzatii grave la adresa Wizz Air, pe Otopeni: cum sa pierzi avionul stand la coada de imbarcare!

Situatia halucinanta relatata de un roman care trebuia sa calatoreasca cu compania Wizz Air. El sustine ca nu a...

Ministrul liberal al Mediului a invatat-o pe Firea ce este bunul simt. De la atacuri si plangeri fara sens, la conferinta de presa comuna!

Primarul Capitalei și ministrul Mediului au apărut miercuri într-o conferință de presă comună, după ce au fost protagoniștii unui...

Atentie la falsii politisti din Bucuresti! Cum incearca sa te talhareasca in plina strada?

Patru bărbaţi au fost prinşi în flagrant duminică, 19 ianuarie, de către poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale,...

Afacerile private cu închirierea bicicletelor se confruntă cu un fenomen periculos în Bucureşti: furturile masive. Iar recuperarea este anevoioasă, chiar dacă bicicletele sunt identificate în timp real prin GPS.

Una dintre companii se plânge că în 8 ani hoţii i-au furat o flotă întreagă, aproximativ 1.400 de biciclete. Surprinzător este că în Cluj şi în Timişoara în câţiva ani s-au furat doar 6 bucăţi.

Reprezentanţii unei companii care închiriază biciclete au cerut ajutorul poliţiei că să găsească 15 vehicule dispărute în weekend. Le-au localizat în Ferentari, unde în mod normal nu aveau ce să caute, pentru că nu au zona de închiriere sau parcare.

Bicicletele au fost depistate cu ajutorul GPS-ului în mai multe proprietăţi din sectorul 5, iar poliţiştii, împreună cu angajaţii companiei de închiriere au bătut la fiecare adresă. Însă nici o poartă nu s-a deschis, iar poliţiştii nu au avut mandat să intre pe proprietate privată.

Bicicletele au fost luate de pe trotuare, unde stau fără să fie legate, doar cu roţile blocate. Utilizatorul trebuie să-şi instaleze o aplicaţie pe telefon şi să plătească în jur de 4 lei/oră. Deocamdată, fiind în probe, e aproape gratis.

După ce s-a terminat cursa, roata este blocată. Iar bicicleta va fi parcată într-o zonă prestabilită pe hartă. De altfel proprietarul va şti în orice moment unde se afla bicicletele sale pentru că undeva în această bicicletă se află un senzor cu GPS.

Şi totuşi, sunt furate. Un ONG se plânge că de 8 ani de când şi-a început activitatea a rămas fără 3 TIR-uri de biciclete, toată flota de biciclete pe care o are acum.

Bogdan Ionete, reprezentant companie: “Este un rezultat sumbru, ni s-au furat 1.400 de biciclete.”

Şi asta chiar dacă bicicletele sunt bine prinse în rastel, iar camerele de supraveghere i-au surprins pe făptaşi. Procentul de recuperare este însă foarte mic, în timp ce prejudiciul este de 200.000 de euro.

Şi în Timişoara sunt 25 de staţii de unde se pot închiria bicicletele. În trei ani, de când funcţionează sistemul s-a înregistrat un singur furt, însă bicicleta a fost recuperată după câteva zile de poliţişti pentru că avea GPS.

Din 2015 şi în Cluj sunt vreo 500 de biciclete la dispoziţia oamenilor. Doar 5 au fost furate până acum şi toate recuperate.

Codul Penal prevede închisoare de la 1 la 12 ani pentru furt calificat. Însă de multe ori infracţiunea este greu de probat.

Sursa: ProTv

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Lider PNL: Pensiile speciale, inventate de PDSR, vor fi eliminate săptămâna viitoare!

Pensiile speciale au fost inventate de PDSR, actualul PSD, prin anul 2001, a spus Cristi Barbu, secretar general adjunct...

”Da oxigenului, nu jecmanirii noastre!”. Protest in fata Primariei Gabrielei Firea

Mai multe persoane nemultumite de Vinieta Oxigen, care a intrat in vigoare deja de la inceputul anului, dar devine obligatorie de la 1 martie,...

Dosar penal in cazul Scolii 113 dupa ce 18 elevi au ajuns la spital

Polițiștii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă în cazul Școlii 133 din București care a fost evacuată marți,...

Metroul din Drumul Taberei, inaugurat in iunie

Lucrările de automatizări şi siguranţă pentru Magistrala 5 de metrou Eroilor - Râul Doamnei au termen de începere în luna aprilie, iar contractorul are...

Dezmat total in Primaria Bucuresti: 90% din bani merg pentru salarii, prime și bonusuri

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a prezentat, luni seara, un document din care reiese ca, in foarte multe dintre companiile infiintate de Gabriela Firea, „cheltuielile...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -