vineri, ianuarie 17, 2020

Nu va bucurati degeaba! Lucrarile la autostrada ocolitoare a Bucurestiului nu incep nici in 2019…

Pe acelasi subiect

Ministrul liberal al Mediului a invatat-o pe Firea ce este bunul simt. De la atacuri si plangeri fara sens, la conferinta de presa comuna!

Primarul Capitalei și ministrul Mediului au apărut miercuri într-o conferință de presă comună, după ce au fost protagoniștii unui...

Postacii platiti sa o laude online pe Gabriela Firea s-au dat singuri de gol

Imaginea virtuală a primarului Capitalei este perfectă. Când pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea apar opinii critice sau...

Cristina Topescu inmormantata fara preot. BOR refuza sa participe la slujba

Cristina Topescu va fi incinerata joi, dupa ce, miercuri, trupul neinsufletit al jurnalistei este depus, in jurul orei 14:00,...

Lucrările la cele trei secţiuni ale A0 Sud, noua centură a Bucureştiului la nivel de autostradă, nu vor putea începe nici în 2019, întrucât nu s-a rezolvat problema exproprierilor, arată reprezentanţii Asociaţiei pro Infrastructură într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Mai mult, aceşti afirmă că semnarea contractelor se va amâna cu multe luni din cauza contestaţiilor aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti şi al CNSC.

‘Din informaţiile noastre, cel puţin 9 contestaţii au fost înaintate de majoritatea constructorilor descalificaţi de CNAIR. Trebuie specificat că toate aceste oferte au fost iniţial declarate conforme din punct de vedere tehnic, eliminarea lor făcându-se la evaluarea financiară. Dintr-o primă analiză, motivele descalificărilor au un impact nesemnificativ sau chiar nul din punct de vedere financiar şi sunt erori de tehnoredactare, de corelare între diferite secţiuni ale documentaţiei depuse şi care se pot corecta ulterior, conform principiilor din legislaţia naţională şi europeană (…) Spre exemplu, în cazul lotului 3, eliminarea din motive procedurale a ofertelor cu punctaj superior celei declarate câştigătoare poate fi considerată o cheltuire ineficientă a banilor publici pentru că avem un preţ cu peste 15 milioane de lei mai mare decât estimarea oficială publicată pe SEAP (lucru foarte rar întâlnit) şi cu peste 300 de milioane de lei mai mare decât cel mai mic preţ oferit în licitaţie’, precizează sursa citată.

Potrivit Asociaţiei, compania din Turcia care a câştigat contractele de construcţie pentru două loturi din noua centură a Capitalei reprezintă un risc pentru cheltuirea banului public în condiţiile în care, deşi la nivel mondial portofoliul acesteia este impresionant, în România este prezentă printr-un SRL cu trei angajaţi (la nivelul anului 2016).

‘Un alt risc legat de cheltuirea ineficientă a banilor statului şi dezangajarea fondurilor europene îl reprezintă compania din Turcia care a câştigat primele două loturi. Deşi la nivel mondial portofoliul acesteia este impresionant, în România este prezentă printr-un SRL cu trei angajaţi (la nivelul anului 2016). De cele mai multe ori, experienţele au fost nefaste în cazul acestor companii fără active, structură şi know-how în ţara noastră’, se notează în comunicat.

Potrivit Pro Infrastructură, în următoarele luni, instanţele de judecată vor clarifica situaţia.

‘Chiar dacă, în cel mai fericit caz, contractele de proiectare şi execuţie vor fi semnate în 2018, lucrările nu vor putea începe nici măcar în 2019, deoarece nu sunt gata exproprierile. Licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor necesare este în derulare, data pentru evaluarea ofertelor fiind stabilită deocamdată pentru finalul lunii iunie 2018. Conform obişnuinţei ultimilor ani, sfârşitul lui 2019 ar fi un termen optimist pentru obţinerea terenurilor de pe traseul autostrăzii’, se arată în comunicatul Asociaţiei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câştigătorii celor trei secţiuni ale A0 Sud, noua centură a Bucureştiului la nivel de autostradă. Astfel, pe lotul 1 (16,93 km între A2 şi CF 902) şi pe lotul 2 (16,3 km între CF 902 şi DN6) a câştigat compania din Turcia Alsim Alarko, cu o ofertă de 830,6 milioane lei (90% din costul estimat), respectiv 750,8 milioane lei (85% din valoarea estimată). Lotul 3 (17,965 km între DN6 şi A1) a fost adjudecat de către românii de la UMB, cu suma de 882,3 milioane lei (aproape 102% din costul estimat).

Cele trei loturi ale Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului Bucureşti vor avea o lungime însumată de aproximativ 52 de kilometri şi după ce vor fi finalizate vor face face legătura între A1 şi A2.

În valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, întregul proiect va permite decongestionarea circulaţiei în zona de sud a Bucureştiului şi va asigura traficul rutier de tranzit pe segmentul românesc al coridorul 4 Pan-european.

Proiectarea fiecărui lot al Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului Bucureşti va dura 12 luni, iar execuţia 30 de luni, după atribuirea contractelor.

Acest proiect, similar soluţiilor aplicate în zona marilor metropole europene, face parte din Master Planul General de Transport şi urmează să fie finanţat prin POIM 2014 – 2020.

Sursa: Aktual24.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Teren de sport pe acoperisul unui parcari noi cu 200 de locuri, in Sectorul 4

2020 vine cu noi proiecte pentru locuitorii din Sectorul 4. Pe o bucată de pământ de nici 3.000 de...

Peste trei milioane de români şi un milion de turişti străini au vizitat complexul Therme

Trei milioane de români, adică aproape 1 din 5 români care locuiesc în ţară, şi un milion de turişti străini au vizitat Therme în...

Lupta pentru Primaria Capitalei: Mesajul PNL pentru liderii USR-Plus

Fostul consilier general PNL Ciprian Ciucu a reacționat, joi, la anunțul premierului privind angajarea răspunderii pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. ” Vlad, Nicușor,...

Scoala din Bucuresti data in judecata de parintii unui copil batut de colegi. Cer 15.000 de euro daune!

Școala 181 din Capitală a fost acționată în instanță de părinții unui copil de 11 ani, care a fost victimă a bullying-ului, după ce...

Descinderi masive in mai multe locatii din Bucuresti

Poliţiştii fac joi dimineaţă opt percheziţii în Capitală, într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt bănuite că, folosind unelte de pescuit interzise...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -