miercuri, ianuarie 29, 2020

Singura zona a Bucurestiului unde oamenii sunt obligati sa selecteze gunoiul

Pe acelasi subiect

Indemnul jurnalistului Oreste Teodorescu, ascultat de guvern

Primarul comunei iesene Mogosesti Siret, Damian Butnariu, a fost exclus din PNL Iasi in cadrul Biroului Politic Judetean, dupa...

Alerta in Otopeni: Un proiectil a fost descoperit pe pista aeroportului Henri Coanda

Un proiectil de 7 centimetri a fost găsit în timpul lucrărilor la una dintre pistele de pe Aeroportul Otopeni,...

Contracandidat surpriza pentru Gabriela Firea la Primaria Capitalei

Fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni Bogdan Stanoevici va candida din partea partidului ADER în cursa pentru scaunul de...

Consilierii municipali ai Capitalei au adoptat vineri proiectul privind salubrizarea, igienizarea şi înfrumuseţarea Centrului Istoric, care prevede colectarea selectivă a deşeurilor în această zonă, restrângerea teraselor în fiecare dimineaţă şi obligativitatea amenajării vitrinelor, relatează Agerpres.

Potrivit hotărârii, persoanele juridice care desfăşoară activitatea în spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă în Centrul Istoric vor avea obligativitatea de a colecta deşeurile menajere şi asimilabile exclusiv în saci de plastic, pe tipuri de deşeuri: hârtie; plastic, PET, doze de aluminiu; sticlă; deşeu umed (biodegradabile şi deşeuri alimentare).

Sacii de plastic vor fi puşi la dispoziţie contra cost de operatorul de salubrizare.

Persoanele juridice vor avea obligaţia de a deţine contract de colectare deşeuri cu operatorul care efectuează serviciul public de salubrizare stradală pe aceste artere, mai prevede hotărârea CGMB.

Operatorul serviciului public de salubrizare va colecta deşeurile pe baza următorului program: luni, miercuri, vineri – hârtie, carton; marţi, joi, sâmbătă – plastic, PET, doze de aluminiu, sticlă; zilnic – biodegradabile şi deşeuri alimentare. Tot zilnic se va efectua golirea coşurilor de deşeuri stradale, iar o dată pe săptămână acestea vor fi spălate.

Deşeurile colectate vor fi predate exclusiv operatorului care efectuează serviciul public de salubrizare stradală pe arterele din Centrul Istoric, în baza bonului de confirmare, care va sta la baza facturării serviciului.

Colectarea deşeurilor se va realiza între orele 4,00 – 10,00. În acest scop, operatorul va folosi autovehicule cu capacitate maximă de 3,5 tone.

Domeniul public afectat de amenajarea teraselor va fi eliberat până la ora 4,00, astfel încât între orele 4,00 – 10,00 să se măture manual şi să se spele artera de către operatorul serviciului public de salubrizare.

Terasele, cu tot ce conţin acestea, vor fi restrânse/depozitate, pe o suprafaţă de maxim un metru de la frontul clădirii unde îşi desfăşoară activitatea, urmând să fie reamplasate numai după ora 10,00. Nerespectarea acestor prevederi va duce la retragerea avizului de amplasament al terasei pentru anul în curs.

În afara intervalului orar 4,00 – 10,00, responsabilitatea menţinerii stării de salubrizare va reveni deţinătorului/administratorului terasei.

Totodată, deţinătorul/administratorul terasei sau al unui spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din Centrul Istoric va avea următoarele obligaţii: să asigure la intrarea în spaţiu coşuri pentru deşeuri, cu două compartimente (pentru deşeuri uscate şi umede); să spele zilnic (cu excepţia zilelor când temperatura diurnă este sub 10 grade Celsius) trotuarul aferent spaţiului comercial, între orele 10,00 – 10,30; pe durata iernii să evacueze zăpada şi să aplice tratament pentru combaterea poleiului pe trotuarul aferent spaţiului comercial; să spele vitrinele şi să le amenajeze corespunzător; să amenajeze vitrinele în perioada sărbătorilor de iarnă; să asigure recipienţi pentru colectarea uleiului uzat şi să îl predea reciclatorilor.

De asemenea, operatorul de salubrizare va avea obligaţia să raporteze lunar la Primăria Municipiului Bucureşti, pentru fiecare agent economic în parte, cantităţile de deşeuri colectate şi operaţia de valorificare la care a fost supuse.

Hotărârea mai prevede că persoanele fizice care domiciliază în Centrul Istoric vor avea, de asemenea, obligaţia de a colecta deşeurile menajere în saci de plastic, separat pe următoarele categorii: hârtie; plastic, PET, doze de aluminiu; sticlă, iar în europubele vor fi colectate deşeurile biodegradabile şi cele alimentare.

Apa Nova Bucureşti va curăţa şi spăla canalele de serviciu şi gurile de scurgere cel puţin o dată pe lună în perioada mai – octombrie şi o dată la trei luni în perioada noiembrie – aprilie.

Deţinătorii/administratorii de spaţii comerciale dezafectate/nefuncţionale aflate la parterul imobilelor vor avea obligaţia de a menţine vitrinele şi faţadele curate.

Toaletele ecologice din Centrul Istoric, indiferent de deţinător, vor fi spălate zilnic în perioada mai – octombrie şi de două ori pe săptămână în perioada noiembrie – aprilie.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se va face de către Direcţia Generală de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti şi Direcţiile de Poliţie Locală ale Sectoarelor 3 şi 5, contravenientul putând achita, în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, jumătate din minimul amenzii prevăzute.

În Centrul Istoric, persoanelor fizice şi juridice le sunt interzise abandonarea deşeurilor de orice fel pe domeniul public sau privat, pentru nerespectarea acestor prevederi fiind prevăzute amenzi cuprinse între 500 şi 5.000 de lei.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Director PSD platit cu 30.000 de euro pe luna salariu la stat! Si tot PSD urla ipocrit ca e deficitul tarii mare…

Jurnalista Realitatea Plus, Denise Rifai, lansează un atac extrem de dur la adresa PSD, despre care susține că au...

Circar mai mare ca Firea! Viceprimarul Bucurestiului o numeste CRIMINALA pe o consiliera generala!

A fost circ în ședința CGMB. Totul a pornit de la nn proiect privind acordarea titlurilor de cetățeni de onoare mai multor medici din...

Absolut stupid: Gabriela Firea a venit in sedinta CGMB cu halat de protectie si masca!

Primarul general Gabriela Firea şi consilierii generali ai PSd au venit, miercuri, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) cu halate şi măşti...

Robert Turcescu anunta solutia pentru ”a scapa de PSD in Bucuresti”

Deputatul PMP Robert Turcescu propune o alianţă PNL-USR-PMP în Bucureşti, pentru ca PSD să nu mai câştige nicio primărie la alegerile locale din acest an. Fostul...

Fost consilier municipal: ”Primarii pesediști vor toca bugetele PMB și ale Sectoarelor până în iunie”

Fostul consilier municipal Ciprian Ciucu, anunta intr-o postare pe pagina personala de facebook ca ”primarii pesediști vor toca bugetele PMB și ale Sectoarelor până...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -