miercuri, ianuarie 22, 2020

Ce poti face in acest weekend in Bucuresti si in tara

Pe acelasi subiect

Acuzatii grave la adresa Wizz Air, pe Otopeni: cum sa pierzi avionul stand la coada de imbarcare!

Situatia halucinanta relatata de un roman care trebuia sa calatoreasca cu compania Wizz Air. El sustine ca nu a...

Ministrul liberal al Mediului a invatat-o pe Firea ce este bunul simt. De la atacuri si plangeri fara sens, la conferinta de presa comuna!

Primarul Capitalei și ministrul Mediului au apărut miercuri într-o conferință de presă comună, după ce au fost protagoniștii unui...

Atentie la falsii politisti din Bucuresti! Cum incearca sa te talhareasca in plina strada?

Patru bărbaţi au fost prinşi în flagrant duminică, 19 ianuarie, de către poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale,...

Sâmbătă, 5 mai, de la ora 11.00, la Palatul Suţu are loc un eveniment care este dedicat copiilor: lansarea cărţii de activităţi pentru copii „Bucureşti – un oraş pentru fiecare”.

Potrivit https://muzeulbucurestiului.ro, cartea de activităţi pentru copii propune o incursiune în oraş dintr-o perspectivă inedită, respectiv a urbanismului exemplificat prin picturi din colecţia Pinacotecii Municipiului Bucureşti.

„Povestim despre stiluri în arhitectura bucureşteană, despre spaţiul public, despre străzi, transport sau natură în oraş într-o manieră prietenoasă şi activă. Astfel, copiii sunt invitaţi să descopere oraşul contemporan prin comparaţii cu oraşul vechi, ilustrat prin informaţii şi peisaje urbane”, menţionează comunicatul citat.

Evenimentul de lansare presupune o vizită în expoziţia care a inspirat apariţia cărţii, respectiv „Bucureşti – de la urbea patriarhală la capitala marilor înfăptuiri”, prezentarea volumului şi un atelier de lucru pornind chiar de la cerinţele din carte.

Volumul al cărui autori sunt Angelica Iacob şi Alexandra Zbuchea a fost publicat la Editura Muzeului Municipiului Bucureşti 2017.

Participarea la eveniment se face pe bază de înscriere la: [email protected] sau 0786.410.040

* În perioada 4-16 mai, Teatrul Tamasi Aron din Sfântu Gheorghe găzduieşte cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Reflex.

De la prima ediţie, din 2009, festivalul a pornit la drum cu o structură care se păstrează şi în ediţia din 2018, iar punctul central al manifestării, în jurul căruia se vor desfăşura dezbaterile şi evenimentele conexe, îl reprezintă trupele teatrale participante, arată site-ul festivalului www.reflexfest.ro.

Printre invitaţii din acest an se numără cântăreţul de flamenco Juan Manuel Fernandez Montoya (Spania), Song of the Goat Theatre (Polonia), teatrele Hodworks, Örkény István şi Katona Jozsef (Ungaria), compania God Squad (Germania/Marea Britanie) şi Teatrul Kranji Prešeren din Slovenia.

De asemenea, la manifestare vor lua parte şi Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca şi Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

* Între 5 şi 13 mai, Teatrul Naţional din Timişoara organizează o nouă ediţie a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR).

„Ediţia a XXIII-a a celui mai important festival dedicat dramaturgiei şi teatrului românesc în context european se află, anul acesta, sub semnul schimbării: Involuţie – Revoluţie – Evoluţie, cuvinte care marchează felul în care societatea şi, implicit, teatrul, modelează realitatea şi construiesc viitorul”, arată site-ul https://ro.tntimisoara.com.

În acest an, ca la fiecare ediţie, secţiunea FDR propune o panoramă a spectacolului pe text de teatru românesc. Selecţionerul Oana Borş a inventariat numeroasele propuneri primite din partea teatrelor şi companiilor care au participat la selecţie.

Titlurile pe care le-a reţinut pentru secţiunea FDR a actualei ediţii reflectă interesul din ce în ce mai crescut al teatrelor şi al publicului pentru noua dramaturgie românească.

Modulul FEST al FEST-FDR2018 este unul extrem de provocator, potrivit site-ului citat, abordând diversitatea teatrală în toate formele ei. Astfel, Teatrul Naţional aduce pentru prima dată în Timişoara spectacolul unuia dintre cele mai recunoscute teatre din Europa, Schaubühne din Berlin, dar şi un spectacol semnat de un mare nume al regiei europene contemporane, Luk Perceval, şi, nu în ultimul rând, unul dintre marile texte ale dramaturgiei universale: „Regele moare” de Eugčne Ionesco.

Sursa: Agerpres.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Lider PNL: Pensiile speciale, inventate de PDSR, vor fi eliminate săptămâna viitoare!

Pensiile speciale au fost inventate de PDSR, actualul PSD, prin anul 2001, a spus Cristi Barbu, secretar general adjunct...

”Da oxigenului, nu jecmanirii noastre!”. Protest in fata Primariei Gabrielei Firea

Mai multe persoane nemultumite de Vinieta Oxigen, care a intrat in vigoare deja de la inceputul anului, dar devine obligatorie de la 1 martie,...

Dosar penal in cazul Scolii 113 dupa ce 18 elevi au ajuns la spital

Polițiștii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă în cazul Școlii 133 din București care a fost evacuată marți,...

Metroul din Drumul Taberei, inaugurat in iunie

Lucrările de automatizări şi siguranţă pentru Magistrala 5 de metrou Eroilor - Râul Doamnei au termen de începere în luna aprilie, iar contractorul are...

Dezmat total in Primaria Bucuresti: 90% din bani merg pentru salarii, prime și bonusuri

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a prezentat, luni seara, un document din care reiese ca, in foarte multe dintre companiile infiintate de Gabriela Firea, „cheltuielile...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -