duminică, decembrie 15, 2019

VIDEO-Cum a mai construit PSD-ul o data sala polivalenta promisa de Gabriela Firea!

Pe acelasi subiect

Tudorel Toader ii salveaza pe Dragnea si Mazare: Scapa din puscarie cu recursul compensatoriu!

Comandantul penitenciarului Rahova, Denis Darie, a confirmat pentru G4media.ro faptul că toată închisoarea de maximă siguranță din București a...

Firea iar face scandal: Eu nu sunt Firea, eu sunt doamna Firea! Cine nu ma respecta pe mine nu repecta bucurestenii!

Primarul Gabriela Firea se arata extrem de deranjata ca premierul Orban si-a permis sa vorbeasca despre ea fara sa...

Infractiuni de CORUPTIE! DNA, descinderi masive la PSD si la parlamentari PSD acasa

Procurorii DNA Timişoara şi ofiţerii DGA fac percheziţii luni diminieaţă, într-un amplu dosar de corupţie. Vizaţi sunt trei parlamentari...

Primăria Generală a renunţat la modificarea Centrului Expoziţional Romexpo şi a anunţat că se pregăteşte să construiască noua sală, cu o capacitate de 15.000 de locuri, pe terenul de lângă Arena Naţională. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român le recomandă autorităţilor bucureştene să ia exemplul Clujului. Iar antrenoarea Nicoleta Grasu vrea ca primăria să găsească altă destinaţie pentru proiect.

O duzină de scaune spălăcite, prinse pe fiare ruginite, un ţarc pentru discoboli, străjuit de… ciulini , porţi de fotbal de-o seamă cu bunica, gunoaie pe la garduri, privite de sus, de turnul de antrenament al paraşutiştilor. Aşa arată locul pe care Sorin Oprescu ca primar al Bucureştiului şi Victor Ponta, pe-atunci premier al ţării, anunţau că-l vor transforma într-o sală polivalentă ultramodernă Era decembrie 2013. Guvernul era dispus să plătească 50 de milioane de euro din cele 65 estimate pentru construcţie. Iar sala promisă urma să găzduiască Campionatul European de Gimnastică şi alte competiţii grandioase.

Am promis că o facem, ca la sfârşitul anului 2015 să avem plăcerea să vă invităm să vedeţi că ne-am ţinut de cuvânt”, spunea Sorin Oprescu, în 16 decembrie 2013.

Guvernul va sprijini financiar, în mod direct, construcţia unei săli multifuncţionale de care Bucureştiul şi de care România are nevoie. Am predat terenul, studiul de fezabilitate, ştiu că au pornit procedurile”, susţinea şi Victor Ponta în aceeaşi zi.

„Vă rog să fiţi convinşi că tratăm cu seriozitate lucrul ăsta”, sublinia Sorin Oprescu.

Iar seriozitatea s-a văzut. În 2015, Capitala s-a făcut de râs: Federaţia Internaţională de Gimnastică i-a retras Bucureştiului dreptul de organizare a Campionatului European.

Mihai Covaliu, preşedintele COSR: „Am pierdut foarte multe. În 2014 puteam organiza… Federaţia Română de Scrimă putea organiza un Campionat Mondial de Seniori. Era primul Campionat Mondial pe care-l puteam organiza, după 40 de ani”.

Timpul a trecut. Sorin Oprescu a plecat de la primărie. Victor Ponta a plecat şi el de la Palatul Victoria. Sala a rămas tot doar în schiţe. După ce a fost aleasă primar, Gabriela Firea a promis că va amenaja sala polivalentă la… Romexpo.

„În această sală polivalentă vor putea să se amenajeze 15 mii de locuri. De asemenea: vestiare, săli de conferinţe, loje şi tot ceea ce este necesar ca şi infrastructură într-o sală polivalentă pentru a putea fi acreditată la nivel european”, afirma Gabriela Firea, în 23 noiembrie 2016.

Conform ultimului anunţ, „noua sală polivalentă va fi edificată pe terenul situat lângă Arena Naţională, pe Bulevardul Basarabia, pe suprafaţa de 43.000 de metri pătraţi. Va avea două niveluri principale, pe şapte etaje, o arie construită de 17.000 de metri pătraţi şi aria construită desfăşurată de 60.000 de metri pătraţi. Complexul va dispune de o piscină olimpică şi o piscină competiţională pentru sărituri, ce poate găzdui o mie de spectatori”.

Mihai Covaliu – Preşedintele COSR: „Exemplul Clujului îl preia, şi ar fi bine să-l preia acum, Bucureştiul, prin tot ceea ce înseamnă o sală polivalentă. Dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea oraşului. Dezvoltare din punct de vedere economic şi bineînţeles, din punct de vedere sportiv. Nu e târziu nici acum. Dar trebuie să ne hotărâm. Să fim foarte hotărâţi.”

Locul vizat de municipalitate îi lasă, însă, fără loc de antrenament pe atleţi.

Nicoleta Grasu – antrenor CS Dinamo: „O veste proastă pentru noi aruncătorii şi pentru noi atletismul în primul rând. Pentru că dacă ne ia şi terenul ăsta nu mai avem unde să aruncăm. Se găsesc locuri şi în altă parte unde se poate face polivalenta”.

Va mai dura, însă, până când Bucureştiul va avea sala visată. Municipalitatea Capitalei nu a arătat proiectul şi nici n-a anunţat preţul. Vechiul studiu de fezabilitate, plătit acum cinci ani de statul român, e de mult expirat.

Sursa: Digi24.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Culmea nesimtirii: Teodorovici anunta ca tara e in pragul colapsului economic!

Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici anunță că România va intra în criză economică. Social - democratul susține că...

DNA il acuza oficial pe Alexandru Cumpănaşu de furt si fraudă cu fonduri europene

Fostul candidat la prezidenţiale, Alexandru Cumpănaşu, a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene...

Gabriela Firea se lauda in fata primarului din Atena cu ceva ce nu exista

Gabriela Firea a primit, la București, vizita primarului Atenei, căruia i-a prezentat proiectul Spitalului Metropolitan pentru care construcțiile încep în primăvara anului 2020. „București...

Firea iar face scandal: Eu nu sunt Firea, eu sunt doamna Firea! Cine nu ma respecta pe mine nu repecta bucurestenii!

Primarul Gabriela Firea se arata extrem de deranjata ca premierul Orban si-a permis sa vorbeasca despre ea fara sa foloseasca si titulatura „doamna”. „Eu nu...

Tariceanu o ironizeaza pe Firea: Mai are o sansa din greseala!

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, reacţionează la vestea că decizia de atribuire de la licitația pentru tramvaie organizată de Primăria Capitalei, prin care turcii de...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -