miercuri, decembrie 11, 2019

Gabriela Firea l-a numit consilier personal pe probleme de urbanism pe ”arhitectul lui Sorin Oprescu”, autor a mai multe proiecte controversate din Bucuresti!

Pe acelasi subiect

Infractiuni de CORUPTIE! DNA, descinderi masive la PSD si la parlamentari PSD acasa

Procurorii DNA Timişoara şi ofiţerii DGA fac percheziţii luni diminieaţă, într-un amplu dosar de corupţie. Vizaţi sunt trei parlamentari...

Dupa Berbeceanu, un alt nume important se pregateste sa intre in echipa guvernamentala

Prim-ministrul Ludovic Orban își aduce alături cei mai buni oameni din PNL. Cristi Barbu, secretar general adjunct al partidului,...

Bucurestenii au iesit cu ligheane in fata Primariei Capitalei! CatastroFirea ne-a adus ca-n vremea comunismului!

Mai multe persoane se află, joi dimineață, în fața Primăriei Capitalei unde au adus ligheane pentru a protesta pentru...

Arhitectul Sorin Gabrea, fostul președinte al Comisiei Tehnice de Urbanism în mandatul primarului Sorin Oprescu, dar și unul dintre proiectanții „autostrăzii suspendate”, a fost numit de primarul Gabriela Firea consilier personal pe probleme de urbanism. Acesta este și membru în Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei Capitalei, forul unde se discuta cele mai importante proiecte imobiliare din Capitală, propunerea fiind făcută tot de primarul  general. Sorin Gabrea are și un birou de proiectare – Western Outdoor – în ultimii ani acesta fiind unul dintre cele mai active de pe piață.

„Domnul Sorin Gabrea a fost numit în funcția de consilier al primarului general, Gabriela Firea, pe domeniul urbanism din data de 01.02.2018”, se arată într-un răspuns trimis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Sorin Gabrea a fost președintele Comisiei Tehnice de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei în timpul celor două mandate ale primarului Sorin Oprescu, acesta fiind unul dintre cei mai activi proiectanți din piață, planurile sale urbanistice ajungând în mod frecvent să fie discutate în Comisia Tehnică de Urbanism, pe care o prezida. Comisia are rol consultativ, însă ea fundamentează punctul de vedere al arhitectului șef și al primarului general.

Biroul de arhitectură condus de Sorin Gabrea este și artizanul autostrăzii suspendate promise de fostul primar Sorin Oprescu.

Proiectul inelului median, cunoscut popular drept autostrada suspendată, a fost realizat de un consorțiu de 5 birouri de proiectare: Proiect București, Ecoterra, Metroul SA, Western Outdoor și Alpha Studio. Acest consorțiu a fost desemnat în urmă unei licitații publice, valoarea de proiectare fiind de circa 12 milioane de lei. La firma Wester Outdoor este acționar Sorin Gabrea, pe atunci președintele Comisiei Tehnice de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei. Decizia de a face autostrada suspendată a fost luată de Consiliul General al municipiului București în noiembrie 2013, costurile fiind estimate la nu mai puțin de 1,6 miliarde de euro. Întrucât este o suma colosală pentru bugetul Capitalei, Oprescu a declarat că o va face cu investitori chinezi, însă nu a mai făcut nimic.

Biroul de arhitectură al lui Sorin Gabrea a participat și la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru elaborarea Planului Urbanistic General, însă consorțiul din care făcea parte firma sa a pierdut.

Ce PUZ-uri a făcut biroul de proiectare al lui Sorin Gabrea

Complexul Băneasa
Sorin Gabrea a realizat planul Urbanistic pentru complexul Băneasa, dezvoltat de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Pe 3 august, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani închisoare în dosarul ”Băneasa”, pentru felul cum a obținut terenul pe care s-a construit ansamblul imobiliar.  Potrivit DNA, în perioada 2000 – 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparțînând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu.
Puiu Popoviciu a părăsit România înainte că Instanța supremă să dea sentința în acest dosar, fiind localizat în Marea Britanie, de unde autoritățile române încearcă să îl extradeze.

Bloc cu parter și două etaje în Centrul Vechi pentru Alin Cocoș

Sorin Gabrea a proiectat și o clădire cu două etaje de pe stradă Lipscani, în Centrul Vechi al Capitalei, pentru fiul lui Dorin Cocoș – Alin Cocoș. Clădirea respectă regimul de înălțime al zonei însă la vremea respectivă mai multe organizații neguvernamentale acuzau că, pentru a face loc acestei construcții, au fost distruse ruinele unor pivnițe din secolul XVII.

Bloc de 7 etaje pe bd. Nicolae Bălcescu
Western Outdoor a făcut proiectul și pentru edificarea unui bloc cu două subsoluri, parter și 7 etaje pe bd. Magheru la nr. 17-19. Planul urbanistic a fost avizat/aprobat de Primăria Capitalei/Consiliul General în perioada 2010-2011.

Citeste mai multe pe Hotnews.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Mesajul lui Oreste Teodorescu din Parlamentul European: Sa nu uitam nicicând, jertfa lor pentru libertate și democrație!

Jurnalistul Oreste Teodorescu a participat marti la o importanta dezbatere in Parlamentul European, la finalul evenimentului acesta postand pe...

In viitorul apropiat, masinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate

Comisia de Transporturi din Camera Deputaților a dat marți raport favorabil unei inițiative legislative care modifică Codul Rutier și le permite polițiștilor să ridice...

Incep atacurile intre candidatii USR-Plus la Primaria Capitalei: Nicusor Dan da tonul

Susținut de USR pentru candidatura la Primăria Capitalei, Nicușor Dan își dorește o dezbatere publică cu Vlad Voiculescu, omul susținut de PLUS. Astfel, Nicușor...

Solista trupei Roxette a murit

Marie Fredriksson, solista trupei Roxette, a murit luni, la vârsta de 61 de ani, după o boală îndelungată, informează publicaţia britanică The Mirror, citată...

PSD a facut zid in Parlament in jurul pensiilor speciale

Presedintele Comisiei de Munca din Camera Deputatilor, Adrian Solomon (PSD), s-a erijat in aparator al pensiilor speciale, sustinand ca „nu trebuie schimbate regulile din...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -