duminică, ianuarie 26, 2020

Gabriela Firea vrea sa imbunatateasca viata in Bucuresti inspirandu-se din Chisinau

Pe acelasi subiect

Acuzatii grave la adresa Wizz Air, pe Otopeni: cum sa pierzi avionul stand la coada de imbarcare!

Situatia halucinanta relatata de un roman care trebuia sa calatoreasca cu compania Wizz Air. El sustine ca nu a...

Contracandidat surpriza pentru Gabriela Firea la Primaria Capitalei

Fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni Bogdan Stanoevici va candida din partea partidului ADER în cursa pentru scaunul de...

Atentie la falsii politisti din Bucuresti! Cum incearca sa te talhareasca in plina strada?

Patru bărbaţi au fost prinşi în flagrant duminică, 19 ianuarie, de către poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale,...

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Chişinău, împreună cu primarul interimar al Capitalei Republicii Moldova, Silvia Radu, că a fost convenită o colaborare în ceea ce priveşte delegarea unor servicii publice, menită să contribuie la cheltuirea eficientă a banilor publici.

„În cadrul vizitei la Bucureşti a doamnei primar general Silvia Radu am semnat un acord de colaborare care consfinţeşte acţiuni concrete în domeniile Educaţie, Sănătate, Cultură. Nu dorim să ne oprim aici. Am vrea şi am stabilit în cadrul întrevederii pe care am avut-o să continuăm cu o colaborare în ceea ce priveşte delegarea unor servicii publice, astfel încât să se realizeze dezideratul comun ca banii publici să fie cheltuiţi cu chibzuinţă, să nu existe risipă financiară, iar tot ceea ce există în bugetul municipalităţii să fie cheltuit cu inteligenţă, în folosul şi în beneficiul cetăţenilor. Avem şi noi o experienţă de un an şi jumătate în care am redus foarte mult costurile, iar calitatea serviciilor publice a crescut, iar costurile au scăzut, ceea ce este de dorit pentru orice municipalitate”, a declarat Firea, în cadrul conferinţei de presă, care a fost transmisă online de privesc.eu.

Ea a adăugat că cele două municipalităţi doresc să coopereze şi în ceea ce priveşte regenerarea urbană. Firea a precizat totodată că Radu este foarte interesată de consolidarea clădirilor de patrimoniu şi doreşte să afle mai multe despre experienţa municipalităţii bucureştene în domeniu.

„De asemenea, dorim să împărtăşim din experienţa noastră, chiar dacă nu este vastă, dar este un început necesar şi pentru Chişinău, privind dezvoltarea în sensul unui oraş smart şi ne dorim să sprijinim municipalitatea din Chişinău cu experienţa noastră, astfel încât şi cetăţenii de la Chişinău să beneficieze de toate noile descoperiri în privinţa digitalizării, siguranţei şi securităţii cetăţenilor, fie că e vorba de semaforizări inteligente, parcări inteligente, siguranţa cetăţenilor care sunt în parcuri sau a elevilor la şcoală”, a menţionat Gabriela Firea.

Ea a adăugat că îşi doreşte ca relaţia bilaterală să depăşească „atât etapa din anii ’90, a podurilor de flori, cât şi etapa care era consacrată în special unei colaborări culturale şi educaţionale”.

„Am venit aici ca o soră, iar noi toţi am venit aici ca fraţii voştri şi nu doar ca prieteni sau vecini, iar fraţii, între ei, trebuie nu doar să se iubească, ci şi să se şi sprijine în diferitele momente ale vieţii. Pentru mine, personal, este o mare bucurie să mă aflu la Chişinău, chiar în această lună, atât de simbolică, în anul centenar. Pe 27 martie, acum o sută de ani, Sfatul ţării, parlamentul de la Chişinău, vota cu o largă majoritate unirea Basarabiei şi, iată, noi, după atâţia ani, suntem împreună pentru a pune întreaga noastră activitate în slujba cetăţenilor”, a spus Firea.

Silvia Radu a apreciat că vizita Gabrielei Firea la Chişinău reprezintă un pas înainte „în dezvoltarea frumoaselor relaţii” stabilite la Bucureşti, pe 14 februarie, când a fost semnat un program de colaborare între cele două municipalităţi.

„Aş vrea să îi mulţumesc încă o dată doamnei primar pentru faptul că este dispusă să ajute oraşul Chişinău cu un program care a fost semnat la Bucureşti, printr-un protocol, unde s-au expus un şir de acţiuni care vor ţine de implementarea unor proiecte concrete, în domenii atât de importante pentru Chişinău: Educaţie, Sănătate, Cultură”, a declarat ea.

Radu a vorbit, de asemenea, despre posibilitatea preluării sistemului companiilor municipale existent la Bucureşti.

„Am discutat despre o serie de posibilităţi de preluare a practicilor care au adus succes, fiind implementate la Bucureşti. Am discutat despre cadrul legal existent în Bucureşti care, la fel, ar putea fi preluat pentru a îmbunătăţi situaţia lucrurilor din municipiul Chişinău. Am vorbit despre eficienţa în gestiunea întreprinderilor municipale, proiecte educaţionale ce ţin de toate vârstele şi categoriile, începând de la copiii din grădiniţă şi terminând cu studenţii”, a precizat ea.

Sursa: Agerpres

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

CFR anunta masuri fara precedent pentru trenurile care pleaca din Bucuresti pe Valea Prahovei

CFR anunţă cea mai mare suplimentare a numărului de vagoane pentru trenurile de pe ruta Braşov-Bucureşti şi retur, via...

Aici sunt banii dvs.: Primaria Bucurestiului are un buget in 2020 de peste 2 miliarde de euro! Cati merg pe salarii?

Primăria Capitalei are un buget general estimat la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) în anul 2020, potrivit proiectului afișat...

Sondaj: Daca maine ar avea loc alegeri in Bucuresti, PNL ar castiga detasat!

PNL este cotat cu 32% intenţie de vot pentru Primăria Capitalei, în timp ce Alianţa USR-PLUS înregistrează 29%. PSD nu trece de 15%, spre...

Jurnalistul Oreste Teodorescu: Electoratul României normale are nevoie de limpezime doctrinara, mai ales acum!

Jurnalistul Oreste Teodorescu postează pe pagina personala de facebook o interesantă analiză a sistemului politic romanesc din perspectivă doctrinară.

Piata Progresul devine una dintre cele mai moderne din Bucuresti, dupa investitii de peste 11 milioane

Urmare a unei investiții totale în valoare de 11.176.500 lei, Piața Progresul devine una dintre cele mai moderne zone agro-alimentare din București. Cu spații...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -