duminică, noiembrie 17, 2019

Consiliul Concurentei o anunta pe Gabriela Firea ca trebuie sa renunte la blocarea aplicatiilor de taxi!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

Consiliul Concurenţei consideră că inovaţia tehnologică pe piaţa serviciilor de taximetrie din Bucureşti este benefică pentru consumatori şi transportatori şi creşte concurenţa în acest sector, arată un document obţinut de ECONOMICA.NET.

Astfel, Consiliul va recomanda Primăriei Municipiului Bucureşti să renunţe la măsura care ar bloca activitatea aplicaţiilor de tip integrator pentru comenzi de taxi, potrivit unui document redactat de autoritatea pentru Concurenţă, obţinut de ECONOMICA.NET de la o sursă din piaţă.

Consumatorii şi transportatorii au fost de părere, „în majoritate covârşitoare”, că astfel de aplicaţii au un efect pozitiv asupra pieţei şi trebuie menţinute în funcţiune, potrivit documentului citat, care face referire la o consultare publică pe această temă.

„Pentru a asigura o creştere a manifestării concurenţei pe piaţa serviciilor de intermediere de transport taxi, serviciile clasice, definite drept servicii de dispecerat taxi, ar putea coexista cu cele inovative, reprezentate de aplicaţiile electronice integratoare, reglementatorului revenindu-i sarcina de a asigura un regim nediscriminatoriu în piaţă între acestea”, arată documentul.

Concurenţa ar considera că aplicaţiile agregatoare pot coexista cu aplicaţiile dispeceratelor de taxi, iar piaţa ar trebui să rămână deschisă pentru potenţiale noi produse sau servicii inovative.

În plus, Consiliul Concurenţei va aprecia că eventuala eliminare de pe piaţă a aplicaţiilor de tip agregator ar trebui susţinută şi justificată în baza unui studiu de impact, care să evalueze efectele asupra consumatorilor şi transportatorilor în regim de taxi.

Primăria Bucureşti a prezentat, în luna decembrie, un proiect de hotărâre care vizează modificarea regulamentului pentru piaţa de taximetrie. Una dintre prevederile noului regulament ar fi ca aplicaţiile informatice prin care pot fi comandate taxiuri să fie „proprietatea exclusivă a dispeceratului de taxi autorizat, având aceeaşi denumire cu cea a dispeceratului de taxi autorizat”.

Asta ar presupune ca fiecare consumator de taxi din Bucureşti să-şi instaleze pe telefon câte o aplicaţie de la fiecare din peste 20 de companii de taxi care deţin dispecerate autorizate, presupunând că acestea vor dori să investească în software pentru a pune la dispoziţia clienţilor posibilitatea de a face comenzi de pe smartphone.

Măsura ar perturba activitatea aplicaţiilor prin care utilizatorii pot chema taxiuri indiferent de dispeceratul la care sunt arondate. Cei mai mari jucători de pe această piaţă sunt Clever Taxi şi Star Taxi. Aceste aplicaţii se numără şi printre ţintele preferate ale Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Nu este prima dată când piaţa taximetriei din Bucureşti intră în atenţia Consiliului Concurenţei. Şase companii de taxi din Bucureşti şi Ilfov au fost amendate, în 2015, de Concurenţă, cu aproximativ 500.000 de euro, pentru că s-ar fi înţeles la preţ.

Consiliul Concurenței a publicat în cursul zilei de luni pe site-ul propriu documentul integral. Îl găsiți aici.

Sursa: Economica.net

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Inca un derapaj grotesc al viceprimarului Bucurestiului: Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură!

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, cere demiterea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. El face această solicitare către Partidul Social Democrat și...

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: PNL va câștiga detașat alegerile prezidențiale, locale și parlamentare!

Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, ca reprezentant liberal, cum caracterizați rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale? Dar finala Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă? Putem pleca, ca punct...

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a fool”, să discute cu elevii...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...

Cristian Tudor Popescu: „Abjecta G. Firea a postat un fake news de un primitivism colosal!”

Cristian Tudor Popescu are o reactie dura fata de comportamentul manifestat de Viorica Dancila si Gabriela Firea in urma dezbaterii lui Klaus Iohanni cu...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -