joi, octombrie 17, 2019

Un preot din Bucuresti isi ameninta enoriasii cu ”mania divina” de Boboteaza!

Pe acelasi subiect

Primaria Sectorului 1 cumpara biciclete de 13.000 de euro bucata

Anton Cupcea, membru USR Sector 1, anunta ca Primaria Sector 1 a achizitionat biciclete in valoare de 13.000 de...

Oprisan: Dai cautare pe google „proasta României” și îți dă Dăncilă!

La 24 de ore de la demiterea Vioricăi Dăncilă prin moțiune de cenzură, Marian Oprișan întoarce foaia. Dacă în...

Ultimul mare tun al Guvernului Dancila: Un munte de bani pleaca spre baronii PSD prin OUG!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în ședința de Guvern, de astăzi, va da cel puțin două Hotărâri de...

O locuitoare din București a publicat pe Facebook mesajul pe care reprezentanții bisericii din cartierul său l-au lipit pe ușa blocului.

Dornici ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți locatari, autorii textului au găsit oportun să îi amenințe pe cei care ar fi vrut să dezlipească hârtia cu pricina că vor avea de înfruntat mânia divină.

Iată mesajul:

„Biserica Sfântul Silvestru, de care aparțineți, îl trimite pe preotul d-voastră de cartier (…) să vă binecuvânteze casele prin stropierea cu Agheasma Mare a Botezului Domnului, Miercuri, 3 ian. 2018, între orele … 12.30 – 13.00 … Cel tentat să rupă acest anunț să se gândească mai bine la cuvintele Sfintei Scripturi: „că nu va lăsa Domnul nepedepsit pe cel ce ia în deșert numele Lui” (Ieșire, 20, 7)”.

Biletul cu textul de mai sus a fost lipit pe ușa unui bloc din sectorul 2 din București, din zona Calea Moșilor.

În tradiția ortodoxă, de Bobotează preoții vin în locuințele credincioșilor pentru a le sfinți casele cu agheasmă (apă sfințită). Deși în mod oficial acest ritual nu are un tarif, mai toți oamenii le oferă bani preoților care le sfințesc locuințele. La rândul lor, aceștia din urmă se așteaptă să primească astfel de sume de bani pentru întreținerea bisericilor etc.

Boboteaza este sărbătorită la 6 ianuarie de către Biserica ortodoxă și catolică. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.

De Bobotează, creștinii sărbătoresc botezul lui Hristos de către Ioan Botezătorul, acesta fiind considerat înaintemergătorul lui Hristos. Ioan Botezătorul a propovăduit venirea acestuia, îndemnându-i pe oameni la pocăință. De asemenea, el îi boteza în râul Iordan, aflat pe teritoriul de astăzi al statului Israel.

Conform Bibliei, înainte de a-i boteza, Ioan Botezătorul le spunea oamenilor să-și spovedească păcatele și să se pocăiască, zicându-le că el îi botează doar cu apă, dar „cel ce va veni după el” îi va boteza cu Duh Sfânt și cu foc.

Sursa: Greatnews.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Sarah

Ultimele stiri

Presedintele Iohannis, provocare pe facebook pentru toti romanii: Hai să readucem România printre marile culturi ale Europei!

Președintele României postează pentru a doua oară, astăzi, pe Facebook. Iohannis lansează o provocare către toți româii, pe care...

Reactia jurnalistului Oreste Teodorescu la dezvaluirile despre Barna: Sloganul ”Fericiți în România” se transformă în ”Păcăliți în România”

Jurnalistul Oreste Teodorescu a precizat pentru PSNews.ro că dezvăluirile Rise Project, al căror protagonist este liderul USR, Dan Barna, îi amintesc de episodul Mona...

Declaratii nesimtite ale selectionerului Norvegiei dupa ce a vazut 30.000 de copii pe Arena Nationala

Selecționerul Norvegiei, Lars Lagerback, susține că a fost o greșeală faptul că România a jucat cu suporteri, chiar dacă aceștia au fost copii sub...

Premierul desemnat, Ludovic Orban, da asigurari ca guvernul lui va trece: Avem 10 voturi in plus

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anuntat, marti seara, dupa o sedinta cu conducerea PNL, ca liberalii au „10 voturi in plus” fata de cat...

VIDEO-Dancila nu poate sa iasa pe strada prin Bucuresti nici dupa ce nu mai e premier

Celebrul protestatar Marian „Ceausescu” a asteptat-o, marti seara, in fata sediului B1 TV, pe Viorica Dancila pentru a-i oferi cadou un tricou inscriptionat cu...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -