joi, noiembrie 21, 2019

Busoi, PNL: Faptul că ”primăria paralelă” a doamnei Firea a înghițit 25% din bugetul Capitalei dovedește măiestria primarului PSD de ”a fura cu acte-n regulă”!

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Dancila reconfirma prostia: „Iohannis sa-si ceara scuze ca mi-a spus Vasilica”

Viorica Dancila i-a cerut, duminica, la Antena 3 presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze pentru ca i-a spus...

Cristian Bușoi vrea AUDIT privat la firmele Primăriei Municipiului București (PMB), susținând că 25% din bugetul Capitalei este „furat cu acte-n regulă”.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat, unde președintele PNL București face apel la USR să-i susțină demersul.

„Măiestria bugetării pe care dna Firea o realizează prin ultima rectificare și prin suma alocată recent către companiile municipale constă în deturnarea perfect acoperită birocratic a 25% din bugetul Capitalei către interesele găștii dnei primar.

Fac un apel la USR să susțină, alături de PNL, un audit al unei firme independente pentru banii alocați de primarul general companiilor municipale, incluzând ultima suplimentare de 60 de milioane de euro, și pentru mecanismele prin care aceste companii pot cheltui banii publici”, spune Bușoi.

Mai mult: eurodeputatul susține că primarul general Gabriela Firea urmărește să pună deoparte 60 de milioane de euro din bugetul PMB (ca să nu i-i confiște premierul Mihai Tudose), bani care ar putea fi direcționați către necesități urgente ale orașului, precum consolidarea anti-seismică, ameliorarea sistemului de sănătate, rezolvarea problemei traficului etc.

„Legat de suplimentarea recentă pentru companiile municipale, atrag atenția că ce urmărește primarul Firea este să «dosească» 60 de milioane de euro, pentru a nu risca să fie confiscați de guvernul Tudose, în condițiile unui excedent bugetar al administrației Capitalei, incapabile sa investească pentru a rezolva problemele grave cu care se confrunta bucureștenii : traficul, pierderile din sistemul de termoficare, consolidarea clădirilor cu risc seismic, sistemul de sănătate.

Problema nu este că Primăria vrea să «topească» acești bani pe ultimele zile din an, ci că și-i pune deoparte pentru a-i face dispăruți cu picătura la anul, tocmai ca să asigure legalitatea «evaporării» a 60 de milioane de euro.

În aceste condiții, este nevoie de un audit privat pentru bugetul alocat înființării companiilor municipale, asta incluzând și această «felie», suplimentată recent, de 60 de milioane, pentru a împiedica măcar «dispariția» acestor bani pe parcursul anului viitor”, explică Bușoi.

În încheiere, Cristian Bușoi scoate în evidență bugetofagia celor 22 de firme din subordinea Primăriei Generale.

„Și pentru a explica de ce 25% din bugetul Capitalei este subtilizat și direcționat spre primăria paralelă a dnei Firea trebuie spus că aproape 10% din bugetul Bucureștiului – aproximativ 100 de milioane de euro, este alocat pentru «spectacole și concerte» și alți 15% merg la companiile municipale, care au înghițit până acum, una peste alta, 175 de milioane de euro.

Susțin, în principiu, demersul USR privind sesizarea Curții de Conturi, însă pentru a monitoriza eficient cheltuirea banilor în companiile înființate de municipalitate e nevoie de un audit independent.

Fac un apel la aducerea unei companii independente de audit care să urmărească maniera în care s-a construit bugetul alocat celor 22 de mega companii municipale și care sunt mecanismele de cheltuire a banului public în aceste companii”, conchide vicepreședintele PNL.

Sursa: PSNews

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

STB anunta ca va creste capacitatea de transport pe liniile 21 si 32

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, va suplimenta cu 10% numărul tramvaielor de pe liniile...

Pandele isi face televiziune pe bani publici in Voluntari

Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliștii Alex Căutiș și...

Concluzia lui Oreste Teodorescu: Doua întâlniri mediatizate in paralel… ne place sau nu, dar asta e realitatea românească… anormala!

Jurnalistul Oreste Teodorescu a concluzionat pe pagina personala de facebook, dupa dezbaterile celor doi candidati la presedintie, ca in acest moment romania este tara...

Raspunsul presedintelui Iohannis la intrebarea lui Moise Guran: „Am reusit sa anulez 70% din masurile care ar fi compromis legile justitiei”

Moise Guran l-a intrebat pe Klaus Iohannis, in cadrul dezbaterii de la BCU, daca nu a amanat organizarea referendumului pentru a obtine un impact...

Dancila spune ca da mediatii la matematica, dar nu stie lucruri elementare din scoala generala!

Viorica Dancila a dat un raspuns gresit, marti seara, in momentul in care a fost intrebata cum se calculeaza aria cercului. Ea s-a laudat,...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -