joi, noiembrie 21, 2019

RATB a anulat licitatia pentru aplicatia smartphone dedicata calatorilor! Suspiciuni ca era cu dedicatie!

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Dancila reconfirma prostia: „Iohannis sa-si ceara scuze ca mi-a spus Vasilica”

Viorica Dancila i-a cerut, duminica, la Antena 3 presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze pentru ca i-a spus...

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a anulat licitația pentru cumpărarea unei aplicații software prin intermediul căreia călătorii urmau să fie informați, pe propriile telefoane de tip smartphone, atât despre traseele autobuzelor, troleelor și tramvaielor, dar și cât anume trebuie să aștepte în stație sosirea unei vehicul.

La solicitarea Profit.ro, Regia a transmis că termenul extrem de scurt de realizare a contractului, și anume finele acestui an, a făcut imposibilă remedierea solicitărilor formulate prin contestații depuse de 5 firme și o persoană fizică.

„Motivul care a condus la anularea procedurii a fost determinat de faptul că, pentru remedierea solicitărilor prezentate de Cătălin Nicolae Plapcianu, Mira Telecom, Telekom Romania Communications, Vodafone Romania, Integra Trading și Beecloud în cadrul contestațiilor formulate, RATB nu poate lua măsuri decât prin anularea acesteia în SEAP, având în vedere termenul extrem de scurt care face imposibilă încheierea și executarea contractului”, se arată în răspunsul instituției.

Potrivit datelor verificate de Profit.ro, la licitație s-au înscris Avitech, Siveco Romania, Telekom Romania Communications, Radcom, UTI Grup, Vodafone Romania, Swarco Traffic Romania, Compuware Systems, Briliant Technologies, Alien Concept Electronics, Beecloud și Tech Pro Expert.

Conform RATB, niciunul din cei 12 ofertanți nu au depus însă o ofertă.

Contractul era estimat la 9,8 milioane de lei, fără TVA, și trebuia finalizat în termen de 15 zile de la data atribuirii. RATB susține că motivele care au condus la anularea licitației nu sunt imputabile persoanelor care au redactat și aprobat caietul de sarcini al licitației și respinge informațiile referitoare la existența unor condiții preferențiale în documentația procedurii de atribuire.

„Motivele anulării nu au fost determinate de prevederile caietului de sarcini. Caietul de sarcini (…) a fost aprobat în toate organismele interne ale RATB (Comisie Tehnico-Economică, Comitet de Conducere Executivă, Consiliul de Administrație), dar și în Comitetul Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională organizat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), fapt ce exclude afirmațiile privind condiții tehnice «preferențiale»”, se mai arată în răspuns.

Unul dintre ofertanții înscriși la licitație a declarat însă pentru Profit.ro că termenul foarte scurt de implementare a proiectului putea fi respectat doar de către o companie care avea în stoc sau în curs de livrare sistemele software și echipamentele hardware solicitate de RATB.

„În urma analizei caietului de sarcini, s-a decis ca firma să se înscrie la procedura de atribuire, dar să nu depună ofertă din cauza termenului foarte scurt de implementare. Ne-am înscris la licitație pentru a primi notificări automate de la sistemul SEAP ori de câte ori autoritatea contractantă publică actualizări pentru procedura respectivă”, au declarat reprezentanții unuia dintre ofertanți.

Sursa: Profit.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

STB anunta ca va creste capacitatea de transport pe liniile 21 si 32

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, va suplimenta cu 10% numărul tramvaielor de pe liniile...

Pandele isi face televiziune pe bani publici in Voluntari

Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliștii Alex Căutiș și...

Concluzia lui Oreste Teodorescu: Doua întâlniri mediatizate in paralel… ne place sau nu, dar asta e realitatea românească… anormala!

Jurnalistul Oreste Teodorescu a concluzionat pe pagina personala de facebook, dupa dezbaterile celor doi candidati la presedintie, ca in acest moment romania este tara...

Raspunsul presedintelui Iohannis la intrebarea lui Moise Guran: „Am reusit sa anulez 70% din masurile care ar fi compromis legile justitiei”

Moise Guran l-a intrebat pe Klaus Iohannis, in cadrul dezbaterii de la BCU, daca nu a amanat organizarea referendumului pentru a obtine un impact...

Dancila spune ca da mediatii la matematica, dar nu stie lucruri elementare din scoala generala!

Viorica Dancila a dat un raspuns gresit, marti seara, in momentul in care a fost intrebata cum se calculeaza aria cercului. Ea s-a laudat,...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -