joi, octombrie 17, 2019

RATB a anulat licitatia pentru aplicatia smartphone dedicata calatorilor! Suspiciuni ca era cu dedicatie!

Pe acelasi subiect

Oprisan: Dai cautare pe google „proasta României” și îți dă Dăncilă!

La 24 de ore de la demiterea Vioricăi Dăncilă prin moțiune de cenzură, Marian Oprișan întoarce foaia. Dacă în...

Ultimul mare tun al Guvernului Dancila: Un munte de bani pleaca spre baronii PSD prin OUG!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în ședința de Guvern, de astăzi, va da cel puțin două Hotărâri de...

Primaria Sectorului 1 cumpara biciclete de 13.000 de euro bucata

Anton Cupcea, membru USR Sector 1, anunta ca Primaria Sector 1 a achizitionat biciclete in valoare de 13.000 de...

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a anulat licitația pentru cumpărarea unei aplicații software prin intermediul căreia călătorii urmau să fie informați, pe propriile telefoane de tip smartphone, atât despre traseele autobuzelor, troleelor și tramvaielor, dar și cât anume trebuie să aștepte în stație sosirea unei vehicul.

La solicitarea Profit.ro, Regia a transmis că termenul extrem de scurt de realizare a contractului, și anume finele acestui an, a făcut imposibilă remedierea solicitărilor formulate prin contestații depuse de 5 firme și o persoană fizică.

„Motivul care a condus la anularea procedurii a fost determinat de faptul că, pentru remedierea solicitărilor prezentate de Cătălin Nicolae Plapcianu, Mira Telecom, Telekom Romania Communications, Vodafone Romania, Integra Trading și Beecloud în cadrul contestațiilor formulate, RATB nu poate lua măsuri decât prin anularea acesteia în SEAP, având în vedere termenul extrem de scurt care face imposibilă încheierea și executarea contractului”, se arată în răspunsul instituției.

Potrivit datelor verificate de Profit.ro, la licitație s-au înscris Avitech, Siveco Romania, Telekom Romania Communications, Radcom, UTI Grup, Vodafone Romania, Swarco Traffic Romania, Compuware Systems, Briliant Technologies, Alien Concept Electronics, Beecloud și Tech Pro Expert.

Conform RATB, niciunul din cei 12 ofertanți nu au depus însă o ofertă.

Contractul era estimat la 9,8 milioane de lei, fără TVA, și trebuia finalizat în termen de 15 zile de la data atribuirii. RATB susține că motivele care au condus la anularea licitației nu sunt imputabile persoanelor care au redactat și aprobat caietul de sarcini al licitației și respinge informațiile referitoare la existența unor condiții preferențiale în documentația procedurii de atribuire.

„Motivele anulării nu au fost determinate de prevederile caietului de sarcini. Caietul de sarcini (…) a fost aprobat în toate organismele interne ale RATB (Comisie Tehnico-Economică, Comitet de Conducere Executivă, Consiliul de Administrație), dar și în Comitetul Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională organizat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), fapt ce exclude afirmațiile privind condiții tehnice «preferențiale»”, se mai arată în răspuns.

Unul dintre ofertanții înscriși la licitație a declarat însă pentru Profit.ro că termenul foarte scurt de implementare a proiectului putea fi respectat doar de către o companie care avea în stoc sau în curs de livrare sistemele software și echipamentele hardware solicitate de RATB.

„În urma analizei caietului de sarcini, s-a decis ca firma să se înscrie la procedura de atribuire, dar să nu depună ofertă din cauza termenului foarte scurt de implementare. Ne-am înscris la licitație pentru a primi notificări automate de la sistemul SEAP ori de câte ori autoritatea contractantă publică actualizări pentru procedura respectivă”, au declarat reprezentanții unuia dintre ofertanți.

Sursa: Profit.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Sarah

Ultimele stiri

Biciclist spulberat de o masina, pe Soseaua Pantelimon. Barbatul a murit

Un biciclist a murit miercuri seara, în București, după ce a fost accidentat mortal de o mașină. Din primele informații,...

Un ultim omagiu: Tamara Buciuceanu Botez va fi inmormantata vineri in Cimitirul Sfânta Vineri din București

Actrița Tamara Buciuceanu Botez va fi înmormântată vineri la Cimitirul Sfânta Vineri din București. Trupul neînsuflețit al actriței, care a murit marți, la vârsta...

Un ministru PSD e disperat ca-i raman amantele fara job: Si ele sunt oameni!

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a declarat intr-o emisiunea la Antena 3 ca si „amantele” pesedistilor care sunt angajate in Guvern „sunt oameni”, astfel incat...

Presedintele Iohannis, provocare pe facebook pentru toti romanii: Hai să readucem România printre marile culturi ale Europei!

Președintele României postează pentru a doua oară, astăzi, pe Facebook. Iohannis lansează o provocare către toți româii, pe care îi invită să citească o...

Reactia jurnalistului Oreste Teodorescu la dezvaluirile despre Barna: Sloganul ”Fericiți în România” se transformă în ”Păcăliți în România”

Jurnalistul Oreste Teodorescu a precizat pentru PSNews.ro că dezvăluirile Rise Project, al căror protagonist este liderul USR, Dan Barna, îi amintesc de episodul Mona...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -