joi, noiembrie 21, 2019

Gabriela Firea mai face o ”revolutie in traficul” Bucurestiului. Varianta 2018!

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Dancila reconfirma prostia: „Iohannis sa-si ceara scuze ca mi-a spus Vasilica”

Viorica Dancila i-a cerut, duminica, la Antena 3 presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze pentru ca i-a spus...

În campania electorală din 2016, Gabriela Firea promitea ferm: ”Voi face revoluție în materie de trafic în capitală.”. În primul an de mandat, soluțiile au fost implementate cu greu, dar conform proiectelor de la Primăria Capitalei și Ministerul Transporturilor, în 2018 vor apărea 3 parcări de tip park&ride amplasate la trei dintre cele mai aglomerate intrări în Capitală. Aceste parcări vor putea fi utilizate în special de către cei care vin din afara Capitalei și care vor avea posibilitatea să lase mașina într-o parcare modernă și vor avea acces direct către una dintre magistralele de metrou. 

Primarul general al Capitalei a anunțat că în 2018 vor fi construite două sisteme park&ride şi bike&ride, care vor fi amplasate la intrările în oraş (Berceni, Iuliu Maniu, Theodor Pallady, DN1, Petricani, Pantelimon) şi pe lângă staţiile importante de metrou.

„Se vor mai construi, de asemenea, parcări supraetajate pe structură uşoară, cel puţin câte o parcare în fiecare sector. La această dată, se lucrează la revizuirea studiului de fezabilitate pentru două parcări situate în sectorul 3 (Str. Cernei şi str. Textiliştilor). Sectorul 3 va preda cele două studii către Municipiul Bucureştii. După aprobarea indicatorilor tehnico – economici se poate trece la lansarea procedurii de licitaţie privind execuţia celor două parcări, termenul estimat fiind finalul anului 2017”, a detaliat edilul.

De asemenea, Ministerul Transporturilor are alocat buget pentru extinderea tronsonului Parc Bazilescu-Lac Străulești, iar la capătul va fi contruit un depou și un sistem de park&ride.

*Aceste file fac parte din proiectul de buget solicitat și aprobat de către Comisiile de Buget Finanțe pentru Ministerul Transporturilor.

În documentul citat mai sus vedem că Ministerul Transporturilor promite o adevărată minune în 2018: punerea în funcțiune cu călători a Magistralei 5 Drumul Taberei-Universitate-Pantelimon. Aceasta este cea mai așteptată linie de metrou din Capitală, pentru că Drumul Taberei este cel mai aglomerat cartier bucureștean, iar activarea unei linii de metrou este esențială.

Tot în anul 2018 se va construi legătura rețelei de metrou cu aeroportul Internațional Henri Coandă, o linie care va cuprinde 12 stații. Acest proiect este esențial în vederea organizării de către România a meciurilor de la Campionatul European de fotbal din 2020. Bucureștiul a fost acceptat să găzduiască meciuri, dar o condiție esențială este să asigurăm transportul suporterilor de la aeroport către cele mai importante puncte din București și către stadioane.

Sursa: stiripesurse.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Un angajat al primariei Sectorului 1 s-a dezbracat, de trei ori, in fata elevelor de la diferite scoli din Bucuresti

Un bărbat de 33 de ani, angajat în subordinea Primăriei Sectorului 1, a fost arestat preventiv de polițiștii din...

Dancila atinge apogeul PROSTIEI! Se semneaza, din nestiinta, ”Bucatarul sef” in corespondenta internationala oficiala!

Viorica Dăncilă s-a semnat ”bucătar-șef” la sfârșitul scrisorii în care susținea OUG 13 și pe care a trimis-o colegilor europarlamentari. Captura foto a fost...

STB anunta ca va creste capacitatea de transport pe liniile 21 si 32

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, va suplimenta cu 10% numărul tramvaielor de pe liniile 21 și 32 pentru a...

Pandele isi face televiziune pe bani publici in Voluntari

Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliștii Alex Căutiș și...

Concluzia lui Oreste Teodorescu: Doua întâlniri mediatizate in paralel… ne place sau nu, dar asta e realitatea românească… anormala!

Jurnalistul Oreste Teodorescu a concluzionat pe pagina personala de facebook, dupa dezbaterile celor doi candidati la presedintie, ca in acest moment romania este tara...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -