duminică, noiembrie 17, 2019

Jurnalistul Catalin Tolontan a facut-o de rusine pe Gabriela Firea! Nici macar asta nu exista in Primaria Capitalei!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...
Jurnalistul Cătălin Tolontan dezvăluie faptul că tocmai Primăria Capitalei, instituția care cere tuturor instituțiilor să funcționeze cu toate avizele în regulă, tocmai această instituție nu are efectuată recepția clădirii și avize ISU. Primăria Capitalei nu neagă informațiile publicate de Tolontan, dar arată că procedurile sunt în curs de derulare.

”Primăria care cere, pe bună dreptate, avize tuturor, care eliberează aprobări, care solicită aplicarea legea, este ea însăși în afara normelor elementare.

Înainte de finalul anului 2016, Gabi Firea anunța mutarea înapoi în sediul istoric de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

”Numai că, de un an, n-au recepționat clădirea, ceea ce e total împotriva legii”, spune sursa.

”Nici nu știu cum de au contract cu utilitățile, gazele, apa, curentul, că nimeni n-are voie să livreze fără ca sediul să fie recepționat”.

”Clădirea arată foarte bine, dar recepția e obligatorie”. Vreme de 6 ani, sediul a fost supus unor schimbări semnificative și costisitoare, inclusiv adăugarea unor parcări, așa că recepția nu este doar o formalitate.

Practic, administrația Firea nu recepționează lucrarea făcută de administrația Oprescu.

Pompierii au sesizat și ei anomalia și nu au acordat avizul!

”ISU a venit chiar zilele trecute, când a fost convocată comisia de recepție, dar a fost convocată degeaba că s-a amânat discutarea. La rândul lor, pompierii au spus că nu pot da avizul, au cerut să se intre în legalitate și au plecat”, arată Cătălin Tolontan, pe blogul personal.

În replică, Primăria Capitalei nu neagă informațiile lui Cătălin Tolontan, dar le nuanțează prin enumerarea procedurilor ce trebuie urmate.

”La sfarsitul anului trecut, asa cum a declarat public Primarul General, Gabriela Firea, pentru a nu mai plati o chirie uriasa de aproximativ 300.000 de euro pe luna, pentru sediul din Splaiul Independentei, Edilul Sef a solicitat constructorului accelerarea lucrarilor la sediul vechi al PMB.

Astfel, in luna decembrie a anului 2016, activitatea Primariei Municipiului Bucuresti s-a mutat, IN CONDITIILE LEGII, in sediul din bd. Regina Elisabeta.

Potrivit art. 31 din HG 273/1994 „In cazul in care investitorul solicita preluarea unei parti din lucrare inainte de terminarea intregii lucrari prevazute in contract, se va incheia un proces-verbal de predare-primire intre executant si investitor, in care se va consemna starea partii de lucrare in cauza, masurile de conservare, precum si cele de protectie reciproca a desfasurarii activitatii celor doua parti. Toate riscurile si pericolele pentru partea preluata trec temporar asupra investitorului, cu exceptia viciilor ascunse si a celor decurgând din executarea necorespunzatoare.

Procesul-verbal de predare-primire incheiat in aceste conditii nu este un proces-verbal de receptie pentru partea de lucrare in cauza, dar investitorul poate cere inscrierea in procesul-verbal de receptie, intocmit la terminarea lucrarii in intregime, a viciilor pe care le-a constatat cu ocazia predarii-primirii si le-a consemnat in procesul-verbal respectiv. Pentru partea de lucrare preluata de investitor, perioada de garantie pentru viciile care nu tin de siguranta constructiei incepe de la data terminarii remedierilor.”

Astfel, PMB a preluat in prima faza corpul de cladire cu toate sistemele functionale si lucrarile executate si terminate conform graficului asumat de constructor, si a inceput in luna iunie a acestui an preluarea parcarii, un proiect unic in Romania la aceasta data, fapt care a determinat evaluari complexe, la solicitarile reprezentantilor ISC.

In ceea ce priveste afirmatiile neavizate si tendentioase care fac referire la contractele de utilitati, gaze, apa si curent ale cladirii, va informam ca, odata cu inceperea procedurii de receptie, in luna decembrie a anului 2016, PMB a preluat de la constructor toate contractele de utilitati, conform legii.

Mai mult decat atat, prin aceasta mutare se poate afirma ca s-a facut economie de peste o jumatate de milion de euro (chiria pentru lunile decembrie si ianuarie – cel putin), iar angajatii PMB lucreaza intr-o cladire reabilitata si modernizata.

Este important de subliniat ca proiectul initial de reabilitare a sediului PMB are toate avizele necesare, inclusiv ISU, iar aceasta cladire a fost executata, in totalitate, conform avizului ISU primit la momentul inceperii executiei lucrarilor.

Insa, pentru ca sediul PMB a fost reabilitat conform un proiect tehnic intocmit si aprobat conform legislatiei in vigoare in anul 2014, din cauza modificarilor legislative survenite ulterior in perioada de implementare si executie a proiectului tehnic, au fost necesare modificari ale acestuia (concomitent cu desfasurarea lucrarilor), fapt ce a determinat atat intarzierea executiei propriu-zise a lucrarii cat si receptionarea acesteia.

In prezent comisia de receptie verifica lucrarile executate la parcarea subterana, astfel incat, in cel  mai scurt timp, sa se poata face receptia la intreg obiectivul de investitii.

Mai mult decat atat, subliniem faptul ca reprezentantii ISU nu au dat aviz negativ sau nefavorabil cladirii ci doar au informat reprezentantii PMB referitor la necesarul de documente care trebuie verificate”., arată Primăria Capitalei.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Inca un derapaj grotesc al viceprimarului Bucurestiului: Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură!

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, cere demiterea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. El face această solicitare către Partidul Social Democrat și către primarul Capitalei, Gabriela Firea....

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: PNL va câștiga detașat alegerile prezidențiale, locale și parlamentare!

Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, ca reprezentant liberal, cum caracterizați rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale? Dar finala Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă? Putem pleca, ca punct...

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a fool”, să discute cu elevii...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -