vineri, noiembrie 15, 2019

Inca o rectificare bugetara: Alti bani luati de la infrastructura si dati pe biserici sau statui, dar si pe alte proiecte!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...
O noua rectificare bugetara va fi supusa votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in sedinta de marti, urmand sa fie luati din nou bani de la infrastructura, in timp ce s-ar acorda inca un milion de lei pentru Patriarhia Romana.
Tot prin rectificare s-ar putea aloca 200.000 de lei pentru realizarea statuii lui Stefan cel Mare, 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther si Jean Calvin si 2,2 milioane de lei pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot. PMB spune, insa, ca la rectificarea de buget se propune, conform legislatiei in vigoare, disponibilizarea sumelor care, din motive obiective, nu pot fi cheltuite pana la sfarsitul acestui an, mare parte din aceste sume urmand sa fie utilizate pentru plata in avans a necesarului de gaze naturale pentru productia agentului termic.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei de marti vizeaza acordarea unui ajutor financiar lunar pentru familiile monoparentale, in functie de numarul copiilor si de venit, plantarea de iarba intre liniile de tramvai din Sectorul 5 si alocarea a peste 127 de milioane de lei pentru construirea unor sali multifunctionale pentru activitati didactice si sport la noua scoli din Sectorul 3, potrivit News.ro.

Peste 127 de milioane de lei alocati pentru construirea unor sali de sport in noua scoli din Sectorul 3

Primaria Capitalei intentioneaza sa aloce peste 127 de milioane de lei pentru construirea unor sali multifunctionale pentru activitati didactice si sport la noua scoli din Sectorul 3, potrivit unor proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi a sedintei de marti.Astfel, ar urma sa fie alocati cate aproximativ 18,3 milioane de lei pentru construirea unei sali la Scoala Gimnaziala nr. 47 de pe Soseaua Garii Catelu nr. 130, Scoala Gimnaziala nr. 199 de pe B-dul Nicolae Grigorescu nr. 14, Scoala Gimnaziala nr. 92 de pe Aleea Vlahita nr. 1A, Scoala Gimnaziala nr. 199 de pe Aleea Magnetului nr. 1-3, Scoala Gimnaziala nr. 86 de pe Allea Reconstructiei nr. 6A si Scoala Gimnaziala nr. 122 de pe Strada Patului nr. 2.

De asemenea, 17,05 milioane de lei ar urma sa fie alocati pentru construirea unei sali la Scoala Gimnaziala nr. 200 de pe Strada Postavarul nr. 13, 13,1 milioane de lei pentru Scoala Gimnaziala Leonardo DaVinci de pe strada Gheorghe Petrascu nr. 55 si 8,5 milioane de lei pentru o sala in cadrul Liceului Benjamin Franklin, de pe strada Pictor Gheorghe Tatarascu, nr. 1.

„Motivarea realizarii obiectivului de investitii este necesara pentru imbunatatirea conditiilor de desfasurare a orelor de educatie fizica si sport al elevilor, cat si pentru desfasurarea altor activitati culturale si recreative in afara orelor de curs, in beneficiul elevilor. Sala de sport, cu teren interior multifunctional pentru handbal, baschet, volei, fotbal si teren exterior pe terasa este un model (tip) de sala de sport, destinat obiectivului”, se arata in expunerile de motive ale proiectelor.

Potrivit acestora, cladirile vor fi formate din parter, mezanin si terasa si vor avea cabina de paza, vestiar si dus pentru persoanele cu dizabilitati, cabinet medical si terenul multifunctional. La mezanin vor fi amplasate vestiare separate pe sexe, iar la nivelul terasei, un teren de sport exterior prevazut cu o incinta perimetrala cu rolul de protectie fonica.

O noua rectificare bugetara va fi supusa votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in sedinta de marti. Astfel, ar urma sa fie luati din nou bani de la infrastructura, in timp ce s-ar acorda inca un milion de lei pentru Patriarhia Romana. In acelasi timp, este prevazuta o alocare de 200.000 de lei pentru realizarea statuii lui Stefan cel Mare, 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther si Jean Calvin, iar 2,2 milioane de lei ar urma sa fie alocati pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot.Noua rectificare prevede suplimentarea bugetului alocat pentru invatamant cu 23,9 milioane de lei, ajungand la aproape 140,7 milioane de lei, pentru programul „Reabilitarea infrastructurii educationale in Bucuresti”, cofinantat din credit BEI. Pentru invatamantul secundar inferior se adauga, de asemenea, aproape 30 de milioane de lei, totalul fiind de 44,5 milioane de lei.

Pentru investitii noi in domeniul educatiei, Primaria Capitalei aloca aproape 30 de milioane de lei, fiind vorba, printre altele, de complexe multifunctionale pentru activitati didactice si sport pentru Scoala Gimnaziala nr. 47 (4,6 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 92 (4,6 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 99 (4,6 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 67 (2,8 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 86 (2,8 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 112 (2,8 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 75 (aproape 3,3 milioane de lei) si Scoala Gimnaziala nr. 200 (4,26 de milioane de lei).

Bugetul se reduce, insa, cu peste doua milioane de lei pentru invatamantul secundar superior.

De asemenea, vor fi alocati 1,7 milioane de lei pentru repararea rampelor de acces pentru persoanele cu handicap.

Bugetul pentru cultura, recreere si religie se va reduce cu 12,9 milioane de lei, de la 953,3 milioane de lei, fiind dati, insa, 6,3 milioane de lei pentru consolidarea monumentelor istorice.

In ceea ce priveste energia termica, bugetul este redus cu 69,5 milioane de lei, de la 756,2 milioane de lei, de la modernizarea a 11 centrale termice din Bucuresti fiind luati 48,9 milioane de lei.

Bugetul alocat pentru strazile si parcarile din Capitala ar urma sa se reduca din nou. Astfel, se iau de la buget 20,8 milioane de lei, ramanand cu 285,5 milioane de lei.

Noua rectificare prevede o reducere a bugetului si de la constructii: 20,7 milioane de lei, astfel: pentru strapungerea bulevard Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu – minus 6,6 milioane de lei, de la 33,2 milioane de lei, pentru reabilitarea sistemului rutier si liniei de tramvai bulevardul Liviu Rebreanu – minus 5 milioane de lei, pentru penetratie Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada Bucuresti-Pitesti, minus 5 milioane de lei, pentru reabilitare sistem rutier si linii de tramvai pe Soseaua Pantelimon – minus 5 milioane de lei.

In cazul Administratiei Strazilor, se reduce bugetul cu 37,1 milioane de lei (de la 194,8 milioane de lei), din care cheltuielile pentru studii de fezabilitate pentru diverse proiecte inseamna 1,2 milioane de lei. Se reduce cu un milion de lei bugetul alocat pentru la semaforizare si se iau bani si de la masini, echipamente si mijloace de transport. In schimb, Primara Capitalei va cumpara un sistem mobil de topit zapada in valoare de 157.000 de lei.

De asemenea, bugetul se reduce si pentru biblioteci cu aproape 2,2 milioane de lei (de la 13 milioane de lei), pentru Centrul pentru Tineret al Capitalei cu doua milioane de lei (de la 36,4 milioane de lei) si pentru Administratia Fondului Imobiliar cu aproape 4 milioane de lei (de la 25,3 milioane de lei).

In ceea ce priveste teatrele, scade bugetul pentru consolidarea Teatrului Nottara cu 1,5 milioane de lei, pentru Teatrul Excelsior cu 1 milion de lei, pentru Teatrul Stela Popescu cu 3 milioane de lei, dar creste cel pentru Teatrul Evreiesc cu 649.000 de lei, pentru Teatrul Ion Creanga, cu 1,8 milioane de lei si pentru Opera Comica pentru Copii cu 1 milion de lei. Pentru Circul Globus, bugetul se reduce cu 1,25 milioane de lei.

In cazul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic, bugetul este marit cu 6,3 milioane de lei. Astfel, inca 1 milion de lei vor merge catre Patriarhia Romana.

De asemenea, se mai aloca 200.000 de lei pentru realizarea statuii lui Stefan cel Mare, pana la suma de 500.000 de lei si 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther si Jean Calvin. 2,2 milioane de lei ar urma sa fie alocati pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot. In plus, 3,5 milioane de lei vor merge catre realizarea unei lucrari de arta cu Regina Maria a Romaniei, iar 300.000 de lei pentru statuia lui Caragiale.

Bugetul ARCUB se reduce cu 18,5 milioane de lei (de la 72,8 milioane de lei), in timp ce bugetul Casei de Arte Dinu Lipatti se majoreaza cu 1,8 milioane de lei.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Metrorex introduce plata contactless cu cardul la metrou

Metrorex si Banca Comerciala Romana inaugureaza maine, 14 noiembrie, plata cu cardul contactless a calatoriilor cu metroul printr-un eveniment...

Joburi de la partid: Sotia primarului PSD al Sectorului 5 primeste un salariu nesimtit la Transelectrica!

Soția primarului pesedist al Secotrului 5, Daniel Florea, Andreea Georgiana Florea, a fost numită în data de 17.09.2017 ca membru al Directoratului C.N.T.E.E. „Transelectrica”- S.A.  Ministrul...

Viceprimarul Sectorului 2 ii ia apararea lui Cornel Dinu: Lipsa de profesionalism a Gabrielei Firea

Primăria Municipiului București a reușit o nouă gafă de proporții. Într-un document oficial, semnat de doamna primar Gabriela Firea, legenda dinamovistă Cornel Dinu este...

Premierul Orban: „La nivelul Primăriei Capitalei e un management catastrofal”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a depus o cerere prin care solicită construirea sălii polivalente, aflată în plan de mai mulţi ani, cu fonduri de la Compania...

RADET e in faliment, Bucurestiul in pragul prapastiei si Firea: Lui Dragnea ii sta bine fara mustata!

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat, marți, referitor la faptul că Liviu Dragnea a fost scos din Penitenciarul Rahova pentru a fi...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -