vineri, noiembrie 15, 2019

Gabriela Firea a pus un legumicultor semianalfabet sef in Primaria Capitalei! E platit cu 2300 de euro din banii bucurestenilor

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Romania Libera publica o ancheta despre cum se fac numirile in Primaria Capitalei si care sunt legaturile noi sefi cu PSD. Spre exemplu, primarul Gabriela Firea l-a „pensionat” pe șeful Centrului de Protecție a Plantelor București, Dan Grigore, după ce acesta a semnat un contract de 5.000.000 euro cu firma lui Virgil Lucian Constantin, directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „Turris”, înființată de actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

În locul lui Dan Grigore a fost instalat Vlad Gheorghe, președintele unei cooperative agricole din localitatea ilfoveană Vidra. Noul angajat al edilului Gabriela Firea și-a falsificat CV-ul grosolan: una scrie în cartea de muncă, alta în biografie. În plus, a fost concediat pentru indisciplină în urmă cu aproximativ 20 de ani.

Atu-ul legumicultorului este nașa Firei

Cum a fost angajat legumicultorul pe funcția de director adjunct, apoi pe funcția de director general la Centrul de Protecție a Plantelor București? Cu ajutorul Alinei Tarcevschi, șefa de cabinet și nașa de cununie a primarului Gabriela Firea. Mai întâi, s-a solicitat modificarea organigramei Centrului de Plante, prin introducerea unui post de director adjunct. Primarul Gabriela Firea a aprobat noua organigramă. Apoi, Alina Tarcevschi l-a chemat pe directorul Dan Grigore și i-a pus în brațe niște documente, pentru a face formalitățile de angajare pentru Vlad Gheorghe pe postul de director adjunct.

După ce a executat ordinul, Dan Grigore a fost dat afară. În locul lui a fost montat Gheorghe Vlad. Acesta a fost înregistrat în timp ce se lăuda în anturajul său că a fost pus pe funcție de Alina Tarcevschi, șefa de cabinet a primarului Gabriela Firea. Dar Alina Tarcevschi nu este singura care împarte funcții în Primăria Capitalei. Ea este la concurență cu Speranța Cliseru, mâna dreaptă a primarului de la Voluntari, Florentin Pandele, soțul primarului Gabriela Firea.

Cum arată CV-ul lui Gheorghe

Ilfoveanul Vlad Gheorghe spune că este președintele Eco Legum Vidra, o cooperativă agricolă despre care spune că are reprezentativitate în 12 județe. Conform CV-ului său, care a ajuns în brațele Alinei Tarcevschi, Vlad Gheorghe mai este mediator și director general la Agrostil, care organizează târguri și oboare. Anterior acestor funcții, în perioada 2000-2010, Gheorghe spune că a fost administrator și General Manager. În perioada 1990-2000 ar fi fost șef de fermă furajeră, unde ar fi condus și planificat întreaga activitate în domeniul producerii cerealelor, plantelor tehnice și furajelor în domeniul producerii furajelor și irigațiilor.

Se laudă că a fost implicat chiar și într-un proiect al Băncii Mondiale, unde ar fi avut ca atribuții să realizeze loturi demonstrative cu legume agricole. Până să ajungă șef de fermă furajeră, în perioada 1985-1990, Vlad Gheorghe ar fi fost „tehnician mecanizator”. Astfel, susține că ar fi avut o serie de atribuții de conducere și planificare, inclusiv utilizarea eficientă a resurselor umane și materiale privind productivitatea cu cel mai înalt randament. De când se ocupa tehnicianul mecanizator de resurse umane la o cooperativă agricolă, însă, rămâne o enigmă.

În realitate, legumicultorul este semianalfabet și turbulent

Vlad Gheorghe a intrat în câmpul muncii în anul 1985. Pentru început, a fost angajat ca mecanic agricol la IAS “30 Decembrie”. Începând cu anul 1990, cooperativa și-a schimbat numele în Comaico SA. Dar Gheorghe a rămas tot mecanic agricol. De abia în anul 1994 a fost avansat în postul de gestionar. După trei ani, i s-a desfăcut contractul de muncă cu litera „i” pentru indisciplină. Apoi, a fost reangajat ca „primitor marfă”. În anul 1999 a fost promovat în funcția de tehnician la ferma vegetală. A stat pe funcție până în 2003, an în care a fost făcut șef sector plante agricole.

De abia în 2004 și-a dat demisia de la fostul IAS. A fost reangajat în anul 2005 pe postul de paznic, dar a renunțat la locul de muncă în 2006. În paralel cu munca de la fostul IAS, a lucrat și ca tehnician agronom la firma VLM Agro. Până în 2007.

În timp ce lucra la IAS, Vlad Gheorghe urma și cursurile facultății de Drept de la Universitatea Bioterra, implicată în scandalul diplomelor false. A obținut licența în anul 2007. Tot de la Bioterra a obținut și o diplomă de master în management agroturistic.

Bucureștenii îl plătesc cu 2.300 euro pe lună

Pe 26 mai 2017, Vlad Gheorghe (în calitate de președinte al Eco Legum Vidra) a semnat un document prin care și-a aprobat singur detașarea la Centrul de Protecție a Plantelor al Primăriei Municipiului București. „Subscrisa Eco Legum Vidra Cooperativa Agricolă supune atenției de aviz consultativ privind posibilitatea detașării conform Codului Muncii a dl. ing. Vlad Gheorghe în cadrul Centrului de Protecție a Plantelor București. (…) Se emite prezentul aviz consultativ… pentru acordarea detașării dl. ing. Vlad Gheor-ghe”. Semnat, președinte Vlad Gheorghe.

Pentru ca povestea să fie completă, Vlad Gheorghe și-a modificat salariul atunci când a aflat că va fi angajat la Primăria Capitalei. Pe 1 mai 2017, și-a mărit salariul lunar de la suma de 2.000 lei la 4.500 lei. Cu salariul mărit a fost angajat și la Primăria Capitalei. La scurt timp, i-a fost mărit salariul la aproximativ 7.000 lei lunar. Pentru noua funcție încasează nu mai puțin de 10.400 lei. Adică în jur de 2.300 euro lunar. Din banii bucureștenilor, gestionați de primarul Firea.

Firea nu își asumă angajarea

Am încercat să aflăm de la Primăria Capitalei care au fost motivele pentru care șefa de cabinet a lui Firea, Alina Tarcevschi, l-a propus spre angajare pe ilfoveanul Vlad Gheorghe. Însă nimeni nu își asumă nimic. „Domnul Vlad Gheorghe nu a fost și nu este angajatul Primăriei Municipiului București. Angajarea se decide, potrivit legii, de angajator. Domnul Vlad Gheorghe nu are calitatea de angajat al Primăriei Municipiului București, ci al Centrului de Protecție a Plantelor București, care este un serviciu public cu personalitate juridică, al cărui conducător are calitatea de angajator pentru personalul din cadrul instituției. (…)

Domnul Vlad Gheorghe a fost detașat la Centrul de Protecție a Plantelor București, prin decizia conducătorului instituției, pe postul de director adjunct”, a transmis primarul Gabriela Firea, prin Biroul de Presă. În plus, Primăria Capitalei nu a vrut să comunice care au fost motivele pentru care documentele de angajare ale lui Vlad Gheorghe s-au aflat la Alina Tarcevschi.

Citeste mai multe pe romanialibera.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Metrorex introduce plata contactless cu cardul la metrou

Metrorex si Banca Comerciala Romana inaugureaza maine, 14 noiembrie, plata cu cardul contactless a calatoriilor cu metroul printr-un eveniment...

Joburi de la partid: Sotia primarului PSD al Sectorului 5 primeste un salariu nesimtit la Transelectrica!

Soția primarului pesedist al Secotrului 5, Daniel Florea, Andreea Georgiana Florea, a fost numită în data de 17.09.2017 ca membru al Directoratului C.N.T.E.E. „Transelectrica”- S.A.  Ministrul...

Viceprimarul Sectorului 2 ii ia apararea lui Cornel Dinu: Lipsa de profesionalism a Gabrielei Firea

Primăria Municipiului București a reușit o nouă gafă de proporții. Într-un document oficial, semnat de doamna primar Gabriela Firea, legenda dinamovistă Cornel Dinu este...

Premierul Orban: „La nivelul Primăriei Capitalei e un management catastrofal”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a depus o cerere prin care solicită construirea sălii polivalente, aflată în plan de mai mulţi ani, cu fonduri de la Compania...

RADET e in faliment, Bucurestiul in pragul prapastiei si Firea: Lui Dragnea ii sta bine fara mustata!

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat, marți, referitor la faptul că Liviu Dragnea a fost scos din Penitenciarul Rahova pentru a fi...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -