joi, noiembrie 21, 2019

Pandele a platit peste 100.000 de euro, bani publici, sa trimita oamenii la moastele Sf. Parascheva. Banii au mers la o firma apropiata familiei Pandele-Firea!

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Dancila reconfirma prostia: „Iohannis sa-si ceara scuze ca mi-a spus Vasilica”

Viorica Dancila i-a cerut, duminica, la Antena 3 presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze pentru ca i-a spus...

Banii plătiți din bugetul orașului Voluntari pentru transportul pelerinilor ilfoveni la Iași, la Sfânta Parascheva, au ajuns la o firmă legată de mâna dreaptă a cuplului Firea-Pandele, scriu jurnaliștii de la proiectul Să fie lumină.

Star Holiday and Tour, firma care a luat banii publici de la primăria Voluntari pentru transportul cu sute de autocare a pelerinilor, este deținută în acte de Gheorghe Cristian Desculțu, din Turnu Măgurele, dar este condusă de un om de afaceri pe nume Ștefan Grigore. Bărbatul în vârstă de 72 de ani este socrul lui Ștefan Grigore.

Ștefan Grigore este patronul agenției de turism Gregory Tour, care opera autocarul cu turiști români căzut într-o prăpastie în Muntenegru în anul 2013. 19 oameni au murit în urma accidentului de atunci.

Ștefan Grigore a fost, vreme de aproape un deceniu, asociat cu Emanuel Gabriel Botnariu, mâna dreaptă a cuplului Gabriela Firea-Florentin Pandele.

Emanuel Gabriel Botnariu a deținut calitatea de membru în mai toate consiliile de administrație ale firmelor înființate de municipalitatea Voluntari, de la clubul de fotbal la companiile de utilități. După instalarea Gabrielei Firea la Primăria București, Emanuel Botnariu a fost numit șef al Administrației Spitalelor din București. În decembrie 2016, el a devenit senator de Ilfov din partea PSD.

490.000 de lei, cu tot cu TVA, a costat transportul miilor de oameni în Iași și înapoi, adică în jur de 106.000 de euro.

”Pe Ștefan Grigore l-am găsit, luni după prânz, în sediul din acte al agenției de turism Star Holiday and Tours SRL. La adresa din centrul Bucureștiului am nimerit însă într-un birou al agenției Gregory Tour. L-am găsit relaxat pe managerul Grigore.

I-am spus că am vrea să discutăm puțin despre licitația de la Voluntari pentru pelerinajul la Sfânta Parascheva, însă Ștefan Grigore și-a amintit brusc că trebuie să plece la o întâlnire. (n.r. – ignorați data care apare pe filmare, e o eroare cauzată de setarea greșită a aparaturii video; imaginile sunt din 16 octombrie 2017)

Nici a doua zi, când l-am contactat telefonic, Ștefan Grigore nu a vrut să discute despre licitația organizată de primăria lui Pandele.

Nici Adriana Vlădeanu, șefa direcției din Primăria Voluntari care a organizat licitația pentru transportul celor din Voluntari la Iași, nu a vrut să ne dea acces la documentele din dosarul de achiziție publică”, scrie sursa citata.

Pe portalul de licitații publice, procedura încă figura, la momentul la care am discutat cu Vlădeanu, ca fiind în desfășurare, deși pelerinii se întorseseră de la Iași de zile bune. Pur și simplu, sistemul electronic nu afișa nicăieri rezultatul licitației. Sutele de autocare fuseseră totuși văzute și în Voluntari, la plecare, și în Iași, la sosire.

Citiți mai multe aici.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Peroane improvizate din dale de beton, pe marginea sinelor de tramvai. STB: Nu e periculos!

Societatea de Transport București susține că peroanele provizorii de pe linia tramvaiului 41 sunt realizate în condiții de siguranță...

Un angajat al primariei Sectorului 1 s-a dezbracat, de trei ori, in fata elevelor de la diferite scoli din Bucuresti

Un bărbat de 33 de ani, angajat în subordinea Primăriei Sectorului 1, a fost arestat preventiv de polițiștii din Capitală, după ce ar fi...

Dancila atinge apogeul PROSTIEI! Se semneaza, din nestiinta, ”Bucatarul sef” in corespondenta internationala oficiala!

Viorica Dăncilă s-a semnat ”bucătar-șef” la sfârșitul scrisorii în care susținea OUG 13 și pe care a trimis-o colegilor europarlamentari. Captura foto a fost...

STB anunta ca va creste capacitatea de transport pe liniile 21 si 32

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, va suplimenta cu 10% numărul tramvaielor de pe liniile 21 și 32 pentru a...

Pandele isi face televiziune pe bani publici in Voluntari

Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliștii Alex Căutiș și...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -