vineri, noiembrie 15, 2019

Cat castiga un politist local in Bucuresti?

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Cel mai bine plătiţi poliţişti locali au studii superioare, grad superior şi peste 20 de ani vechime. Aceştia au salarii de bază nete de peste 4.300 de lei dacă lucrează în sectorul 1 al Capitalei, şi de peste 4.200 de lei la Cluj, arată datele comparate de Economica. Poliţiştii locali debutanţi, absolvenţi de facultate, care lucrează în sectorul 1 al Bucureştiului, au salarii de bază nete care pornesc de la peste 2.800 de lei, faţă de nici 1.300 de lei – cât încasează colegii lor din Moineşti, spre exemplu.

Economica a analizat salariile de bază nete încasate în această toamnă de poliţiştii locali din sectorul 1 al Capitalei, din Cluj, Braşov şi din Moineşti – un oraş mic din Moldova. Iată ce am găsit:

Salariile de bază pe care le iau „în mână” debutanţii licenţiaţi din Poliţia Locală pornesc de la peste 2.800 de lei în sectorul 1 al Capitalei, de la peste 2.400 de lei în Braşov, de la 1.700 de lei la Cluj şi de la 1.200 de lei în Moineşti (în Moldova).

Poliţiştii locali debutanţi, absolvenţi de studii superioare, au salarii de bază nete care pornesc de la peste 2800 de lei lunar (încasat de cei care au gradaţia 0) şi depăşesc 3500 de lei (în cazul celor care au gradaţia 5), potrivit informaţiilor din anexa numărul 1 la Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 208, comparate de Economica.
Salariile de bază nete încasate de poliţiştii locali din Braşov în septembrie au pornit de la peste 2400 de lei (pentru cei cu gradaţia 0) şi au depăşit 3000 de lei pentru cei cu vechime maximă, arată datele Consiliului Local al Municipiului Braşov, analizate de Economica.
Poliţiştii locali debutanţi, care au studii superioare şi performează la Cluj, au avut salarii de bază care au pornit în septembrie de la 1700 de lei şi au ajuns la circa 2100 de lei, arată datele trimise pentru Economica de către Primăria Cluj-Napoca.
Spre comparaţie, poliţiştii locali debutanţi din Moineşti au avut în luna septembrie 2017 salarii de bază nete cuprinse între 1200 de lei şi 1400 de lei, arată datele dintr-un document oficial al Primăriei Moineşti, studiat de Economica.

Debutanţii cu studii medii din Poliţia Locală câştigă salarii de bază nete care încep de la peste 2.000 de lei în sectorul 1 al Bucureştiului, peste 1400 de lei la Braşov şi peste 1300 de lei în Cluj, arată datele oficiale ale poliţiilor locale din aceste oraşe, prelucrate şi comparate de Economica.

De exemplu, un poliţist local debutant, care are studii medii şi gradaţia 5, adică peste 20 de ani de vechime în muncă, şi care lucrează în sectorul 1 al Capitalei a avut în luna septembrie 2017 un salariu de bază net de peste 2.500 de lei. Spre comparaţie, un angajat din Cluj, cu aceeaşi funcţie, grad profesional şi vechime ca cel din Bucureşti, a câştigat un salariu de bază de nici 1.700 de lei net în septembrie, arată datele comparate de Economica. Profesionistul cu aceeaşi funcţie, grad şi vechime care lucrează însă la Braşov a avut în septembrie un salariu de bază net mai mare decât colegul său din Cluj: aproape 1.800 de lei.

Cel mai bine plătiţi poliţişti locali sunt profesioniştii cu grad superior, absolvenţi de studii superioare şi peste 20 de ani vechime (adică cei care au gradaţia 5, conform noii legi a salarizării). Aceştia au salarii de bază nete de peste 2.800 de lei la Moineşti, 3.800 de lei la Braşov, peste 4.200 de lei la Cluj şi 4.300 de lei dacă lucrează în sectorul 1 al Capitalei, arată datele prelucrate de Economica, pe care le puteţi consulta pe larg în tabelul de mai jos.

Pe lângă salariu de bază, poliţiştii locali primesc normă de hrană în valoare de 25 de lei sau 32 de lei pe zi, şi în valoare de 5 lei pe schimb/tură, arată datele oficiale ale primăriile şi consiliilor locale.

 Sursa: economica.net
- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Metrorex introduce plata contactless cu cardul la metrou

Metrorex si Banca Comerciala Romana inaugureaza maine, 14 noiembrie, plata cu cardul contactless a calatoriilor cu metroul printr-un eveniment...

Joburi de la partid: Sotia primarului PSD al Sectorului 5 primeste un salariu nesimtit la Transelectrica!

Soția primarului pesedist al Secotrului 5, Daniel Florea, Andreea Georgiana Florea, a fost numită în data de 17.09.2017 ca membru al Directoratului C.N.T.E.E. „Transelectrica”- S.A.  Ministrul...

Viceprimarul Sectorului 2 ii ia apararea lui Cornel Dinu: Lipsa de profesionalism a Gabrielei Firea

Primăria Municipiului București a reușit o nouă gafă de proporții. Într-un document oficial, semnat de doamna primar Gabriela Firea, legenda dinamovistă Cornel Dinu este...

Premierul Orban: „La nivelul Primăriei Capitalei e un management catastrofal”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a depus o cerere prin care solicită construirea sălii polivalente, aflată în plan de mai mulţi ani, cu fonduri de la Compania...

RADET e in faliment, Bucurestiul in pragul prapastiei si Firea: Lui Dragnea ii sta bine fara mustata!

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat, marți, referitor la faptul că Liviu Dragnea a fost scos din Penitenciarul Rahova pentru a fi...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -