joi, noiembrie 21, 2019

Inca un protest de strada fata de infrastructura dezastruoasa in Prelungire Ghencea! Gabriela Firea raspunde cu promisiuni!

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Dancila reconfirma prostia: „Iohannis sa-si ceara scuze ca mi-a spus Vasilica”

Viorica Dancila i-a cerut, duminica, la Antena 3 presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze pentru ca i-a spus...

Zeci de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de problemele legate de infrastructura de transport din zona Prelungirea Ghencea, ţinând cont că, de 11 ani există un proiect care nu a fost pus în aplicare, susţine Asociaţia Iniţiativa Prelungirea Ghencea.

„Încă din anul 2006, a fost aprobat proiectul de lărgire a Prelungirii Ghencea şi al Pasajului Domneşti, proiectul fiind declarat unul de utilitate publică, iar un an mai târziu (…), s-au achitat către constructor 2.500.000 lei din bani publici, dar nu a fost turnată între timp nicio bucată de asfalt. De atunci şi până acum, am fost minţiţi frumos de numeroşi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi nu numai. Printre politicienii care ne-au promis de-a lungul anilor rezolvarea problemei din zonă îi putem enumera pe Sorin Oprescu, Dan Şova, Elena Udrea sau Victor Ponta iar în campania electorală din vara anului trecut, doamna primar General Gabriela Firea şi domnul primar al sectorului 6, Gabriel Mutu, aţi promis că veţi colabora şi că veţi finanţa cu prioritate aceste proiecte”, reiese dintr-o scrisoare deschisă trimisă de către reprezentanţii Asociaţiaţiei Iniţiativa Prelungirea Ghencea către autoritaţiile locale.

În acest context, zeci de locuitori din zona Prelungirea Ghencea au ieşit, vineri, să protesteze, pentru a noua oară, fiind nemulţumiţi de timpul pe care sunt nevoiţi să îl piardă să străbată artera principală.

„Timpul de parcurgere a arterei principale (singura alternativă din zonă), a crescut de la 10 minute, la peste o ora, ceea ce înseamnă o oră dus, o oră întors, 2 ore pe zi, 10 pe săptămână, 510 într-un an, 20,400 de ore pentru un angajat (40 de ani de muncă). Asta înseamnă 850 de zile pierdute în trafic – STRADA ASTA NE OMOARĂ CU 2 ANI MAI DEVREME! Din păcate, în societatea de azi nu contează nimic altceva decât banii, aşa că o să vă traducem asta şi în bani. Salariu mediu brut în 2017 a fost de 3.291 de lei, ceea ce înseamnă că într-o oră, un angajat produce 20 de lei. Să presupunem că în zonă sunt doar 10.000 de angajaţi (mai puţin de jumătate din populaţie), asta înseamnă că în fiecare zi cu acest trafic economia ţării pierde 400.000 de lei, într-o luna 8.000.000 de lei, într-un an 96.000.000 de lei adică peste 21.000.000 de euro. Dar buzunarele noastre sărăcesc şi mai mult pentru că aglomeraţia din trafic se traduce în consum de carburant, poluare, stres şi multă mânie. Da, doamna Primar, da, domnule Director al CNAIR, mânie împotrivă celorlalţi, dar cel mai mult împotrivă celor care ne administrează”, mai reise din scrissoare asociaţiei.

Primăria Capitalei anunţă că în 15 zile se va semna contractul pentru studiul de fezabilitate în cadrul proiectului „Penetraţie Prelungirea Ghencea-Domneşti”, precizările fiind făcute după un nou protest al celor care locuiesc în zonă.

„Pentru a se asigura locuitorilor din zonă condiţii minimale de tranzit, Administraţia Străzilor a executat lucrări de reparaţii carosabil pe Prelungirea Ghencea, intersecţia cu strada Braşov şi limita administrativă. Totodată, Administraţia Străzilor a executat şi 8 alveole pentru fluidizarea traficului în zona staţiilor RATB. Administraţia Străzilor a realizat lucrări de reparaţii şi amenajare trotuare cu caracter provizoriu de la intersectia cu Valea Oltului până la str. Magnoliei”, transmite Primăria Capitalei.

Sursa: mediafax

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

STB anunta ca va creste capacitatea de transport pe liniile 21 si 32

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, va suplimenta cu 10% numărul tramvaielor de pe liniile...

Pandele isi face televiziune pe bani publici in Voluntari

Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliștii Alex Căutiș și...

Concluzia lui Oreste Teodorescu: Doua întâlniri mediatizate in paralel… ne place sau nu, dar asta e realitatea românească… anormala!

Jurnalistul Oreste Teodorescu a concluzionat pe pagina personala de facebook, dupa dezbaterile celor doi candidati la presedintie, ca in acest moment romania este tara...

Raspunsul presedintelui Iohannis la intrebarea lui Moise Guran: „Am reusit sa anulez 70% din masurile care ar fi compromis legile justitiei”

Moise Guran l-a intrebat pe Klaus Iohannis, in cadrul dezbaterii de la BCU, daca nu a amanat organizarea referendumului pentru a obtine un impact...

Dancila spune ca da mediatii la matematica, dar nu stie lucruri elementare din scoala generala!

Viorica Dancila a dat un raspuns gresit, marti seara, in momentul in care a fost intrebata cum se calculeaza aria cercului. Ea s-a laudat,...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -