luni, noiembrie 18, 2019

Cea mai periculoasa grupare de camatari din Romania, condusa de un om de afaceri din Bucuresti. Avea avocati si judecatori la degetul mic!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Una dintre cele mai periculoase reţele de cămătărie din ţară, din care fac parte avocaţi şi executori judecătoreşti a fost oprită astăzi de procurori şi poliţişti. Imprudenţii ce împrumutau bani de la cămătari rămâneau fără case şi maşini dacă nu puteau plăti dobânda de 300 la sută. Nu aveau nicio şansă să scape: banda recurgea la licitaţii trucate şi acte notariale ca să pună mâna pe proprietăţi.

Toţi cei 29 de suspecţi identificaţi până acum au fost ridicaţi de mascaţi şi duşi la DIICOT. Printre ei, doi executori judecătoreşti şi un avocat, oameni şcoliţi în spiritul legii, care au întors însă armele şi i-au învăţat pe infractori cum să facă greu de probat acuzaţiile de cămătărie.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR: „Pentru a crea o presiune psihică asupra debitorilor, aceste persoane încheiau acte notariale în care treceau sume de bani mult mai mari decât cele împrumutate. Aceste sume de bani erau constituite din valoarea împrumutului, precum şi din dobânda care trebuia restituită”.

Practic, infractorii se „acopereau” cu acte.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR: „După expirarea termenului de înapoiere a acestor sume de bani, treceau la executarea silită a anumitor bunuri imobile ale acestora şi cu ajutorul executorului judecătoresc participau prin persoane interpuse la aceste licitaţii achiziţionând bunurile în cauză la o valoare de cel mult 30 la sută din valoarea lor reală.”

Unul dintre executorii judecătoreşti râvnea la şefia grupării.

Procurorii DIICOT spun că la scurt timp după ce executorul judecătoresc a fost cooptat în structură, acesta a urcat până la nivelul de lider. Era cel care lua în multe situaţii decizii, hotărâri, care îi erau respectate. Mai mult decât atât, a venit cu sugestii de creştere a profitului în aşa fel încât procurorii spun că din momentul în care executorul judecătoresc s-a implicat în întreaga structură profitul cămătarilor a crescut şi cu 300 la sută.

Birourile executorilor au fost percheziţionate. Saci întregi de acte au fost ridicate.

Sunt deja probate câteva cazuri în care pentru împrumuturi de cel mult 20.000 de euro cămătarii au cerut ca garanţie case de peste 200.000 de euro. Anchetatorii spun că liderul grupării este un om de afaceri din Bucureşti. Patron al mai multor firme, bucureşteanul avea întodeauna bani de dat cu împrumut.

Sursa: Digi24.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Inca un derapaj grotesc al viceprimarului Bucurestiului: Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură!

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, cere demiterea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. El face această solicitare către Partidul Social Democrat și către primarul Capitalei, Gabriela Firea....

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: PNL va câștiga detașat alegerile prezidențiale, locale și parlamentare!

Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, ca reprezentant liberal, cum caracterizați rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale? Dar finala Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă? Putem pleca, ca punct...

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a fool”, să discute cu elevii...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -