vineri, noiembrie 22, 2019

Infrastructura la Sfantul Asteapta! Lucrarile la Pasajul Domnesti nici n-au inceput ca au fost blocate!

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Dancila reconfirma prostia: „Iohannis sa-si ceara scuze ca mi-a spus Vasilica”

Viorica Dancila i-a cerut, duminica, la Antena 3 presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze pentru ca i-a spus...

După ce ani de zile s-a chinuit să găsească un constructor pentru pasajul Domnești peste Centura Capitalei, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se chinuie, de câteva luni de zile, să înceapă lucrările.

La aproape două luni de la semnarea contractului de execuție a Pasajului Domnești peste Centura București, contract ajuns celebru prin perioada îndelungată în care tot a fost licitat și tot a fost contestat, lucrările la acest obiectiv nu sunt începute.

CNAIR nu a emis către constructor ordinul de începere a lucrărilor deși potrivit contractului ultimul trebuia să primească dispoziția de începere a acestora în 42 de zile de la semnare. ”Au trecut peste 50 de zile și ordinul nu a fost emis. Dacă CNAIR ar emite ordinul dar nu ar asigura toate condițiile pentru începerea lucrărilor, constructorul ar putea cere daune companiei”, explică un inginer din cadrul CNAIR.

Dar despre ce cerințe este vorba? Ordinul de începere nu poate fi emis fără autorizație de construire. La finele anului trecut legislația a fost modificată în sensul că pentru emiterea autozației de construire pe un proiect nu mai este suficientă simpla exproprierea terenurilor, ci este necesară prezentarea documentației topografice.

Cerințele sunt formulate prin HG 907 din noiembrie 2016, hotărâre adoptată de către Guvernul Cioloș după ce în primăvara anului trecut același Guvern accepta continuarea lucrărilor la proiectele de infrastructură în absența autorizațiilor de construcție. O simplă expertiză tehnică făcută la comanda constructorului prezentată companiei era suficientă pentru continuarea lucrărilor.

În cazul Centurii Domnești, CNAIR nu a găsit firmele care să facă aceste ridicări topografice, spune sursa menționată, sub protecția anonimatului.

Pasajul, lung de 374 de metri, ar urma să fie construit în 24 de luni, termenul de finalizare fiind anul 2019. Garanţia de bună execuţie va fi de 24 de luni.

Configurat sub formă de sens giratoriu, pasajul va fi construit la intersecţia dintre strada Prelungirea Ghencea – DJ602 şi centura Bucureşti şi are ca principal scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Lucrările prevazute in proiect sunt grupate în trei părţi. Prima este pasajul propriu-zis, a doua este reprezentată de pasajele pe centură, pe bretelele de urcare şi coborâre la intersecţia giratorie, iar a treia este intersecţia giratorie. Prin realizarea acestei lucrari se urmăreşte, în principal, decongestionarea traficului şi fluidizarea circulaţiei pe centura Capitalei, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România.

Sunt prevăzute şi două drumuri colectoare pentru accesul riveranilor, unul fiind amplasat de o parte şi de alta a rampei dinspre Bucureşti a pasajului de pe Prelungirea Ghencea – DJ602 şi altul la rampa dinspre Domneşti. Accesul în aceste două drumuri se face pe baza unor intersecţii giratorii amplasate la baza rampelor.

Totodată, pentru traversarea pietonală a căii ferate, s-au prevăzut de o parte şi de alta a şoselei de centură două scări metalice, sub pasaj.

Lucrările la pasajul de la Domneşti de pe centura Capitalei au fost amânate în ultimul an în special din cauza contestaţiilor.

Sursa: Digi24.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Peroane improvizate din dale de beton, pe marginea sinelor de tramvai. STB: Nu e periculos!

Societatea de Transport București susține că peroanele provizorii de pe linia tramvaiului 41 sunt realizate în condiții de siguranță...

Un angajat al primariei Sectorului 1 s-a dezbracat, de trei ori, in fata elevelor de la diferite scoli din Bucuresti

Un bărbat de 33 de ani, angajat în subordinea Primăriei Sectorului 1, a fost arestat preventiv de polițiștii din Capitală, după ce ar fi...

Dancila atinge apogeul PROSTIEI! Se semneaza, din nestiinta, ”Bucatarul sef” in corespondenta internationala oficiala!

Viorica Dăncilă s-a semnat ”bucătar-șef” la sfârșitul scrisorii în care susținea OUG 13 și pe care a trimis-o colegilor europarlamentari. Captura foto a fost...

STB anunta ca va creste capacitatea de transport pe liniile 21 si 32

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, va suplimenta cu 10% numărul tramvaielor de pe liniile 21 și 32 pentru a...

Pandele isi face televiziune pe bani publici in Voluntari

Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliștii Alex Căutiș și...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -