duminică, ianuarie 19, 2020

Gabriela Firea si-a indeplinit promisiunile din campanie cu peste 69%! ”E un rau ireversibil facut orasului!”

Pe acelasi subiect

Ministrul liberal al Mediului a invatat-o pe Firea ce este bunul simt. De la atacuri si plangeri fara sens, la conferinta de presa comuna!

Primarul Capitalei și ministrul Mediului au apărut miercuri într-o conferință de presă comună, după ce au fost protagoniștii unui...

Cristina Topescu inmormantata fara preot. BOR refuza sa participe la slujba

Cristina Topescu va fi incinerata joi, dupa ce, miercuri, trupul neinsufletit al jurnalistei este depus, in jurul orei 14:00,...

Mai multi caini, dintre care doi morti, descoperiti in locuinta Cristinei Topescu

Anchetatorii au găsit în casa Cristinei Țopescu mai mulți câini, iar doi erau morți, au precizat, pentru Mediafax, surse...

Holdingul celor peste 20 de companii municipale ale Capitalei, înființate anul acesta la inițiativa primarului general Gabriela Firea, va fi unul dintre cei mai mari angajatori din București. Lantul de companii va avea cu peste 69% mai multi angajati decat promitea Gabriela Firea in campanie. Deja primarul general, Gabriela Firea, a solicitat peste 81 de milioane de euro de la Consiliul General al Municipiului București pentru majorarea capitalului social a opt firme din subordinea muncipalității. Specialiştii citati de Realitatea.net spun că această acţiune este „un rău ireversibil făcut oraşului”.

Bucureştenii vor mai avea de aşteptat ca proiectele începute să fie gata. Municipalitatea a decis să taie bugetul de la marile proiecte şi să îi dea firmelor proaspăt înfiinţate de primărie.

În februarie anul acesta, primarul Firea estima că în cadrul societăților comerciale pe acțiuni deținute de municipalitate, care ar urma să desfășoare activități în domeniul serviciilor publice, ar putea lucra aproximativ 5.000 de persoane. Proiectele de bugete ale celor 20 de companii aproximează însă numărul total de angajați ai acestora, la finalul lui 2018, la 8.437, cifră cu aproape 69% mai mare decât cea avansată de Firea.

Circa jumătate dintre cei 8.437 preconizați pentru finalul lui 2018 vor lucra în cadrul a doar două dintre cele 20 de societăți, respectiv la Compania Municipală Pază și Securitate (3.050) și la Trustul de Clădiri Metropolitane (1.046). Angajații vor încasa un câștig salarial mediu brut pe angajat de 5.014 lei pe lună, echivalentul unui salariu mediu net lunar de 3.523 lei, cu peste 9% mai mare decât salariul mediu net la nivelul Capitalei.

Aproape 8500 de angajaţi

Companiile municipale estimează că vor avea la finalul anului viitor un număr total de 8.437 de salariați, venituri însumate de peste un miliard de lei, cheltuieli de circa 988 milioane lei și profit net cumulat de aproape 58 milioane lei.

Plătiţi din bani publici

De exemplu, bucureștenii plătesc din bani publici zeci de milioane de euro anual pentru funcționarea poliției locale, care are inclusiv detașamente de intervenție rapidă. Aceleași atribuții le are și firma de Pază și Securitate a Municipiului București. Aceasta a fost înființată la solicitarea primarului Gabriela Firea și va funcționa pe modelul inventat de soțul ei la Voluntari.

Economist: Un rău ireversibil

Profesorul de economie Cristian Păun a explicat la REALITATEA TV că aceste acţiune de deturnare a fondurilor vor crea probleme în oraş. „Puteau oferi aceste servicii prin externalizare, ai putea să controlezi mai bine licitaţiile”, a declarat Păun la REALITATEA TV, precizând că dacă se iau banii de la investitiţii angajaţii nu vor avea practic ce să facă. „Ca să ponteze o zi de muncă la birou. Ca să angajezi 8500 de oameni pe care niciun candidat la primărie nu-i va mai putea da jos. Este un rău ireversibil făcut oraşului”, a declarat profesorul Cristian Păun.

Consilier PMB:  Nu puteţi să înfiinţaţi 22 de companii pe care să le capitalizaţi imediat

Şi Ciprian Ciucu, consilier general la Primăria Capitalei, este de părere că aceste lucruri nu vor face decât să înrăutăţească lucrurile. „Nu au cheltuit banii pentru bucureşteni pentru anul acesta. Vorbim de 400 de milioane de lei. Şi s-au gândit să dea aceşti bani către firmele pe care şi le-au făcut în acest an. Firme care n-au niciun fel de logică economică”, a declarat Ciprian Ciucu la REALITATEA TV.

Acesta a mai spus că din bugetul, care mai rămas din anul acesta, adică pe ultimele trei luni, un milion de euro se va folosi pentru Consiliul de Administraţie. „Nu ştim cine sunt cei care vor conduce aceste firme, pentru că nu a fost niciun fel de concurs. Şi-au pus oamenii lor în aceste organisme, pe care îi remunerează cu bani publici”, a declarat Ciprian Ciucu la REALITATEA TV.

Consilierul a mai spus că achiziţiile sunt supraevaluate şi că în cadrul PMB se face o risipă extraordinară. „Pe bani pentru oamenii lor, pe autoturisme. Nu puteţi să înfiinţaţi 22 de companii pe care să le capitalizaţi imediat, nu pot fi eficiente. Ele sunt de obicei căpuşate. Cine va veni la Primărie nu va mai putea să scape de aceste companii”, a conchis Ciucu la REALITATEA TV.

Sursa: Realitatea.net

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

PNL decide incepand de luni cine va fi candidatul la Primaria Capitalei

PNL va lansa luni un sondaj de opinie pentru testarea a patru potenţiali candidaţi liberali la Primăria Capitalei, a...

Teren de sport pe acoperisul unui parcari noi cu 200 de locuri, in Sectorul 4

2020 vine cu noi proiecte pentru locuitorii din Sectorul 4. Pe o bucată de pământ de nici 3.000 de metri pătrați, Primăria a reușit...

Peste trei milioane de români şi un milion de turişti străini au vizitat complexul Therme

Trei milioane de români, adică aproape 1 din 5 români care locuiesc în ţară, şi un milion de turişti străini au vizitat Therme în...

Lupta pentru Primaria Capitalei: Mesajul PNL pentru liderii USR-Plus

Fostul consilier general PNL Ciprian Ciucu a reacționat, joi, la anunțul premierului privind angajarea răspunderii pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. ” Vlad, Nicușor,...

Scoala din Bucuresti data in judecata de parintii unui copil batut de colegi. Cer 15.000 de euro daune!

Școala 181 din Capitală a fost acționată în instanță de părinții unui copil de 11 ani, care a fost victimă a bullying-ului, după ce...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -