luni, ianuarie 20, 2020

Proiect imobiliar gigant in locul Romexpo!

Pe acelasi subiect

Ministrul liberal al Mediului a invatat-o pe Firea ce este bunul simt. De la atacuri si plangeri fara sens, la conferinta de presa comuna!

Primarul Capitalei și ministrul Mediului au apărut miercuri într-o conferință de presă comună, după ce au fost protagoniștii unui...

Cristina Topescu inmormantata fara preot. BOR refuza sa participe la slujba

Cristina Topescu va fi incinerata joi, dupa ce, miercuri, trupul neinsufletit al jurnalistei este depus, in jurul orei 14:00,...

Mai multi caini, dintre care doi morti, descoperiti in locuinta Cristinei Topescu

Anchetatorii au găsit în casa Cristinei Țopescu mai mulți câini, iar doi erau morți, au precizat, pentru Mediafax, surse...

Compania Romexpo SA, care administrează complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti, a încheiat un contract de asociere cu dezvoltatorul imobiliar Iulius Group condus de omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu, prin care Romexpo cedează mai multe spaţii din cadrul complexului de lângă Piaţa Presei unei companii care face parte din grupul Iulius, scrie Ziarul Financiar.

“Se aprobă încheierea contractului de asocierea având ca părţi: Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Romexpo – SA şi Stoneberg SRL (denumită în cele ce urmează şi Dezvoltatorul), societate cu răspundere limitată, în curs de constituire, parte a grupului Iulius”, se arată în Monitorul Oficial.

Romexpo cedează către Stoneberg câteva clădiri, în schimbul sumei de minimum trei milioane de euro, în vederea demolării.

„Stoneberg SRL va edifica, pe cheltuiala proprie pentru Romexpo SA, facilităţile pavilioanelor B în valoare de minim 2 milioane de euro”, se mai arată în Monitorul Oficial.

Aceasta este prima mişcare a lui Iulian Dascălu pe piaţa imobiliară din Bucureşti, el având un portofoliu format din mai multe proprietăţi construite în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava.

Grupul Iulius, controlat de Dascălu, lucrează în prezent la construirea unui ansamblu multifuncţional, Openville din Timişoara, format din şapte clădiri, o investiţie totală de 220 de milioane de euro, bani proveniţi din surse proprii şi din credite.

Sursa de finanţare pentru proiectul din Timişoara este împrumutul luat de la bancă, model pe care, de altfel, Iulian Dascălu l-a urmat şi în cazul celorlalte proiecte pe care le-a ridicat. Bilanţul tuturor investiţiilor pe care omul de afaceri Iulian Dascălu le-a făcut până acum în România a ajuns la un total de 620 de milioane de euro, pentru ansamblurile de retail şi de birouri pe care le-a dezvoltat în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava.

Openville va crea spaţii de birouri pentru 13.500 de persoane. Pe lângă componenta de birouri, ansamblul de 594.000 de metri pătraţi din Timişoara urmează să aibă şi o parte comercială, pentru retaileri.

Grupul de companii Iu­lius deţine patru malluri sub bran­dul Iulius, câte unu în Timişoara, Cluj, Suceava şi Iaşi. Pe segmentul office, com­pania a dezvoltat la nivel na­ţional peste 58.000 de metri pătraţi de birouri clasa A.

Anul trecut, dezvoltatorul a finalizat două clădiri de birouri în ansamblul Palas Iaşi, cu un total de 24.000 de metri pătraţi. Astfel, suprafaţa totală de spaţii office în acest ansamblu a ajuns la 70.000 de metri pătraţi, distribuiţi în şase clădiri. Fiecare dintre cele două clădiri noi a fost închiriată integral de câte o singură companie. Potrivit surselor din piaţă, chiriaşul din clădirea UBC 5, de 15.000 de metri pătraţi, este Amazon, în vreme ce UBC 6 (9.000 de metri pătraţi) a fost închiriat de UniCredit Business Integrated Solutions.

Într-un interviu acordat ZF în luna martie, Iulian Dascălu spunea că, pentru moment, se concentrează pe piaţa locală şi nu are în plan să exporte modelul de business de aici şi în alte ţări.

În luna iunie, omul de afaceri Iulian Dascălu a vândut jumătate din acţiu­nile companiilor care ope­rea­ză cele patru malluri Iulius din Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava fondului olandez de investiţii Atterbury Europe. La o valoare de piaţă totală estimată a celor patru malluri de 300 de milioane de euro, tranzacţia este estimată la 100 de milioane de euro.

Sursa: zf.ro

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

PNL decide incepand de luni cine va fi candidatul la Primaria Capitalei

PNL va lansa luni un sondaj de opinie pentru testarea a patru potenţiali candidaţi liberali la Primăria Capitalei, a...

Teren de sport pe acoperisul unui parcari noi cu 200 de locuri, in Sectorul 4

2020 vine cu noi proiecte pentru locuitorii din Sectorul 4. Pe o bucată de pământ de nici 3.000 de metri pătrați, Primăria a reușit...

Peste trei milioane de români şi un milion de turişti străini au vizitat complexul Therme

Trei milioane de români, adică aproape 1 din 5 români care locuiesc în ţară, şi un milion de turişti străini au vizitat Therme în...

Lupta pentru Primaria Capitalei: Mesajul PNL pentru liderii USR-Plus

Fostul consilier general PNL Ciprian Ciucu a reacționat, joi, la anunțul premierului privind angajarea răspunderii pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. ” Vlad, Nicușor,...

Scoala din Bucuresti data in judecata de parintii unui copil batut de colegi. Cer 15.000 de euro daune!

Școala 181 din Capitală a fost acționată în instanță de părinții unui copil de 11 ani, care a fost victimă a bullying-ului, după ce...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -