vineri, noiembrie 22, 2019

Cine sunt bucurestenii care au stat la coada pentru un voucher sa cumpere biciclete? ”Stau in Balta Alba, am parcul Cuza sa ma plimb in voie”

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Jurnalist catre Dancila: „Nu va e rusine? Ati facut sa se urasca roman cu roman fiindca ati invocat o lovitura de stat inexistenta pe...

Paula Rusu, fosta prezentoare si realizatoare de emisiuni la Romania TV, are o reactie dura la adresa Vioricai Dancila...

Sute de bucureșteni au stat si marți, la coadă, în fața Centrului de Informare și Documentare pentru Relația cu Cetățenii, din dorința de a obține un voucher în valoare de 500 de lei, cu care să își poată achiziționa o bicicletă. Primăria a informat că, luni, s-au primit 2.935 de cereri, dintre care 2.245 au fost depuse la Registratură și 690 prin e-mail, scrie Agerpres.

Cozile s-au format de la prima oră, după ce luni — ziua în care a fost lansat programul „Bicicliști în București”—în fața Centrului de pe Bulevardul Elisabeta s-au format, de asemenea, cozi de aproximativ două sute de persoane.

Patru umbrele mari i-au ferit pe oameni de arșită și de două-trei ploi răzlețe. De asemenea, au fost instalate garduri de protecție, pentru delimitarea celor care așteptau la coadă, iar câțiva angajați ai Poliției Locale s-au ocupat de îndrumarea cetățenilor.

În Centru, angajații de la 12 ghișee s-au ocupat exclusiv de înregistrarea solicitărilor pentru vouchere. Alte patru ghișee au fost destinate procesării cererilor transmise prin e-mail, în timp ce două ghișee au fost dedicate altor activități.

La inițiativa celor care așteptau la coadă, a fost întocmită o listă de așteptare, iar în jurul orei 13,00 aceasta ajunsese la numărul de ordine 1.000. Acestora li s-au adăugat solicitările transmise pe internet.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a declarat că dorește să își ia trotinetă electrică, deoarece fiul său are și el una și a avut posibilitatea să o încerce.

„Stau în Balta Albă, unde am Parcul Cuza, unde nu mă deranjează nimeni, mă plimb când vreau, cum vreau. Merg până în piață să îmi iau zarzavat. Merg în pantaloni scurți și asta e”, a spus el.

Un alt bărbat, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a recunoscut că vrea să ia bicicleta pentru nepotul său, deoarece el nu mai poate să o folosească. El a spus că a așteptat vreo trei ore până să obțină numărul de înregistrare, dar că nu a stat în continuu la coadă, făcând scurte plimbări până s-a ajuns la numărul lui.

O doamnă, care ne spune că în prezent circulă mai mult cu metroul, a precizat că vrea o bicicletă ca să o folosească mai mult la sfârșitul săptămânii, deoarece în București sunt prea puține piste amenajate.

„Am bicicletă, dar nu îmi place, e veche, are roțile groase. Vreau să îmi iau una modernă, cu roți subțiri, să merg mai repede. Pe Calea Victoriei, pista e foarte bună. Dar mai trebuie și altele”, a spus ea.

Un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani a menționat că își dorește o bicicletă, deoarece el nu e „de trotinetă”.

„Pistele care ar trebui să aparțină bicicliștilor de fapt nu aparțin bicicliștilor. Dar nu e ceva imposibil să circuli cu bicicleta în București. Până la urmă, e o provocare. Vreau să folosesc bicicleta de câte ori pot”, a susținut el.

La coadă a așteptat și o femeie în vârstă de 33 de ani, împreună cu fiica ei de 18 ani. Amândouă au mai avut biciclete și le foloseau zilnic.

„Am mai avut. Una s-a stricat, una s-a furat. Așa e la noi…Vreau să mă duc cu ea la serviciu, la distanță de vreo șapte stații. În ultima vreme am fost cu autobuzul, dar e mult mai bine cu bicicleta, chiar dacă nu sunt piste. Pentru un biciclist în București e foarte periculos. Și cu mașinile, și cu pietonii…. Toată ziua numai ne înjură și e foarte greu. Și se fură bicicletele, nu ai unde să le lași. Și nu ai unde să circuli”, a afirmat femeia.

Un tânăr, abia venit, cu o foaie în mână, a spus senin că „nici măcar nu știe ce se dă”. O altă femeie, cu un copil în brațe, a declarat că vrea să ia o bicicletă pentru cel mic, dar că în cazul în care voucherele sunt destinate doar adulților ar avea și ea nevoie de o bicicletă.

Alți doi, de 18 și, respectiv, 19 ani, au recunoscut că au mai avut biciclete, dar că s-au stricat.

„Am vrea să le folosim de vreo patru ori pe săptămână. Sunt foarte bune, pentru că ne permit să ajungem repede, mai ales în zona centrală unde sunt amenajate piste”, au precizat ei.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Primar PSD, mesaj pentru cetateni: Lăsăm orgoliile, lăsăm invidia și mândria, mergem si votam Klaus Iohannis!

Pe final de campanie, primarii unor localități din România le trimit alegătorilor scrisori sau postează mesaje pe Facebook, sugerându-le...

Meteorologii anunta vreme deosebit de rece, lapoviță și ninsoare în București

Meteorologii au emis o nouă prognoză specială pentru Capitală, valabilă până sâmbătă dimineață, interval în care vremea va fi deosebit de rece, cu ploi...

Paleologu nu lasa loc de interpretare: Voi vota impotriva doamnei Dancila!

Theodor Paleologu, care a candidat la prezidentiale din partea PMP, anunta ca duminica, in al doilea tur al alegerilor, nu va da un vot...

Salonul Imobiliar Bucuresti: Peste 10.000 de locuinte scoase la vanzare!

"Salonul Imobiliar Bucureşti" îşi deschide vineri porţile, la Palatul Parlamentului, oferta expozanţilor fiind de peste 10.000 de apartamente, cu preţuri cuprinse între 35.000 de...

Premiera in Bucuresti: Trei creșe în sistem danez

Educația românească adoptă modelul statelor nordice. După 30 de ani de conservatorism fără progres, filosofia românească de educație timpurie pare perimată. Părinții caută o...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -