duminică, noiembrie 17, 2019

Kaufland investeste 300.000 de euro in crearea de gradini urbane de zarzavaturi in Bucuresti!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

Kaufland investeşte 300.000 de euro în nouă grădini urbane în Capitală şi va transforma acoperişurile, exteriorul parcărilor şi al magazinelor în spaţii verzi cultivate cu legume, fructe, arbuşti, plante aromatice şi flori, a anunţat luni Valer Hancaş, directorul de comunicare al companiei.

Proiectul „Grădinescu”, dezvoltat de Kaufland, împreună cu Asociaţia Institutul de Cercetare în Permacultură din România, constă în nouă grădini urbane, dintre care trei amplasate pe acoperişurile magazinelor Kaufland, patru în parcările sau în spatele magazinelor şi două în şcoli din Bucureşti.

În şcolile 143 şi 136 vor fi amenajate grădini şi spaţii pentru grădinărit, unde copiii pot veni să lucreze în cadrul unui program de afterschool, a spus Ionuţ Bădică, coordonator al proiectului şi preşedinte al Asociaţiei Institutul de Cercetare în Parmacultură din România.

Pentru a intra în posesia unei parcele de pământ, oamenii trebuie să completeze un formular şi să respecte indicaţiile specialiştilor.

„După ce li se atribuie o parcelă de pământ, oamenii primesc seminţe sau răsaduri, în funcţie de ce vor sa planteze şi consultanţă de specialitate din partea celor de la Institutul de Cercetare în Parmacultură din România”, a explicat Valer Hancaş, director de comunicare al Kaufland România.

Primul magazin Kaufland cu acoperişul şi exteriorul deja transformate în grădini urbane este cel din bulevardul Bucureştii Noi, unde grădina are o suprafaţă de 2.300 de metri pătraţi. Până la toamnă vor fi dotate şi cele din strada Barbu Văcărescu, din cartierele Tudor Vladimirescu, Apărătorii Patriei şi din şcoli. Grădina din parcarea magazinului Barbu Văcărescu va fi dată în folosinţă la finalul lunii iulie şi va avea o suprafaţă de 1.200 mp.

Grădina din cadrul magazinului Kaufland Bucureştii Noi cuprinde o zonă de peisaj comestibil, de unde se vor putea culege plante, o zonă de loturi individuale de legume, un solar, o răsadniţă şi vermicompost, o livadă ce va fi plantată în toamnă, un spaţiu multifuncţional pentru evenimente (proiecţie de film, loc de joacă, pajişte), un spaţiu de lucru amenajat special pentru co-working (prevăzut cu wi-fi, ceai şi alte facilităţi), ochiuri de apă, sistem de irigaţii şi un hotel de insecte.

Potrivit unui studiu realizat la iniţiativa Kaufland, 7 din 10 români practică agricultura urbană, cultivând la domiciliu legume, verdeţuri sau fructe. Dintre aceştia, peste jumătate aleg să cultive verdeţuri (57% din respondenţi), în timp ce 39% cultivă fructe, iar 27% cultivă legume, unii combinând mai multe tipuri. Plantele cel mai des cultivate de români în mediul urban sunt căpşunile (25%), lămâile (20%), urmate de roşii, cartofi, pătrunjel, cimbru şi rozmarin.

Balconul este locul preferat pentru agricultura urbană de aproape 50% din români, în timp ce 14% cultivă în faţa blocului, 8% la periferia oraşului, iar restul nu găsesc un loc în oraş, orientându-se spre parcele din afara acestuia.

Studiul a fost realizat de institutul BICEED la comanda Kaufland România, în perioada 9 mai – 26 mai 2017, pe un eşantion de 1.143 de persoane din oraşele mari, medii şi mici din România, prin chestionare aplicate pe teren, faţă-n faţă. Peste 80% din respondenţii studiului sunt din mediul urban, vârsta reprezentativă fiind între 30 şi 45 de ani.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Inca un derapaj grotesc al viceprimarului Bucurestiului: Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură!

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, cere demiterea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. El face această solicitare către Partidul Social Democrat și...

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: PNL va câștiga detașat alegerile prezidențiale, locale și parlamentare!

Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, ca reprezentant liberal, cum caracterizați rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale? Dar finala Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă? Putem pleca, ca punct...

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a fool”, să discute cu elevii...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...

Cristian Tudor Popescu: „Abjecta G. Firea a postat un fake news de un primitivism colosal!”

Cristian Tudor Popescu are o reactie dura fata de comportamentul manifestat de Viorica Dancila si Gabriela Firea in urma dezbaterii lui Klaus Iohanni cu...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -