luni, noiembrie 18, 2019

Metrorex a incheiat contracte de asigurare pentru calatori cu o firma care plateste greu

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Metrorex a anuntat inr-un comunicat de presa ca a încheiat trei contracte de răspundere civilă în caz de accident la metrou cu o companie care plătește foarte greu despăgubirile la care au dreptul asigurații. Valoarea contractului este de 116.982,95 de lei (TVA), iar valabilitatea lui e de un an.

Pentru prima dată în existența sa, compania Metrorex își asigură călătorii în caz de accidente sau prejudicii de orice natură aduse lor. Bucureștenii care merg cu metroul (circa 700.000 în fiecare zi) vor fi despăgubiți în urma unor posibile incidente în subteran, grație unei polițe de asigurare încheiate de societate cu ASIROM Vienna Insurance Group. Asigurătorul, care a fost ales „pe baza prețului cel mai mic”, e cunoscut ca fiind unul dintre cei mai rău-platnici de pe piața asigurărilor RCA. Deși asigurătorul care a preluat riscurile este ASIROM, contractul a fost intermediat de GLOBASIG Broker de Asigurare Reasigurare.

În baza contractului urmează a fi semnată o poliță de asigurare formată din următoarele componente:

Asigurarea de răspundere civilă a persoanelor juridice față de terți, în conformitate cu condițiile de asigurare – limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată.

Asigurarea răspunderii operatorului de transport feroviar față de terți, în conformitate cu condițiile de asigurare – limita maximă 100.000 euro/pe eveniment.

Asigurarea facultativă de accidente a pasagerilor/călătorilor, în conformitate cu condițiile de asigurare – limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată.

„Conform contractului, Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA acordă despăgubiri, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou”, spun reprezentanții Metrorex.

Compania de transport a publicat încă din noiembrie 2016 anunțul de intenție privind achiziționarea unei asigurări de răsăpundere civilă față de terți, în baza HG 117/2010, emisă de Guvernul Boc. De atunci și până acum, deși era obligată de hotărărea de guvern, Metrorex nu a avut nici o asigurare pentru protejarea călătorilor în caz de accident la metrou.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Inca un derapaj grotesc al viceprimarului Bucurestiului: Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură!

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, cere demiterea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. El face această solicitare către Partidul Social Democrat și către primarul Capitalei, Gabriela Firea....

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: PNL va câștiga detașat alegerile prezidențiale, locale și parlamentare!

Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, ca reprezentant liberal, cum caracterizați rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale? Dar finala Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă? Putem pleca, ca punct...

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a fool”, să discute cu elevii...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -