joi, noiembrie 21, 2019

Mostra de incompetenta! Primarul Sectorului 1 se plange ca nu-l lasa opozitia sa faca treaba!

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Dancila reconfirma prostia: „Iohannis sa-si ceara scuze ca mi-a spus Vasilica”

Viorica Dancila i-a cerut, duminica, la Antena 3 presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze pentru ca i-a spus...

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, spune că majoritatea din Consiliul Local, formată din consilierii PNL și USR, blochează inițiativele administrative în interesul cetățenilor, dar uită să amintească despre bilanţul pe primul an de mandat şi numărul zilelor petrecute în străinătate pe banii bucureştenilor.

Astfel, la ședința de vinerea trecută, consilierii majoritari au respins un proiect ce privește eficientizarea termică a caselor. ”În sectorul 1, mai sunt de reabilitat circa 200 de blocuri. Dacă Autoritatea Locală ajută un cetățean de la bloc cu aproximativ 5-6.000 de euro, cred că de aceeași sumă ar trebui să beneficieze și un cetățean care locuiește la casă, spune Daniel Tudorache. De aceea, am dorit să începem și eficientizarea termică a caselor”, a afirmat edilul de sector, citat de bucurestifm.ro.

Un alt ptoiect respins, vineri, de către consilierii locali PNL și USR viza extinderea Școlii numărul 12, din zona Herăstrău. Această școală are un număr foarte mare de elevi și, din această cauză, se învață în trei schimburi. Pentru a extinde școala, era necesară o hotărâre a Consiliului Local prin care un teren de 1600 de metri pătrați, aflat chiar lângă gardul școlii, să fie trecut de la Administrația Piețelor, la Administrația Școlilor Sector 1, explică Tudorache.

„Cu aceste proiecte, voi reveni în ședința din iulie a Consiliului și voi discuta cu fiecare consilier în parte, pentru a-i reaminti că a fost trimis de către cetățeni ca să voteze în interesul lor, nu după indicațiile politicianiste ale unui lider de partid”, a declarat primarul din Banu Manta.

Un alt proiect major și presant pentru cetățeni care a fost respins de către consilieri, vineri, este acela al „Grădiniței de Vară”. Există 5 grădinițe, în Sectorul 1, care rămân deschise peste vară, pentru copiii care nu au cu cine rămâne acasă. Noi am propus ca, din această vară, părinții să nu mai plătească pentru aceste două luni de vară, ci să plătească primăria, spune Daniel Tudorache. Am găsit soluții alternative, vom lua bani de la dotarea cu mobilier a unităților de învățământ, pentru ca cele 5 grădinițe să rămână deschise peste vară, iar părinții să nu plătească pentru îngrijirea copiilor, a dat asigurări edilul Sectorului 1.

Consilierii s-au opus și creării unei comisii care ar urma să negocieze cu cei care dețin brand-ul și palmaresul echipei de fotbal „Rapid”. Daniel Tudorache a declarat că Autoritatea Locală a Sectorului 1 este interesată să se implice în sprijinirea financiară a echipei de fotbal „Rapid”. Clubul a fost creat în 1923, la fostele Ateliere „Grivița” și, de atunci, își desfășoară activitatea în Sectorul 1. Mulți cetățeni din Giulești, Bucureștii Noi și Grivița s-au declarat pentru revitalizarea acestei echipe, explică Tudorache.
Am creat comisia, prin dispoziție de primar, și vom începe negocierile, a mai spus Daniel Tudorache.

Pe de altă parte consilierul USR, Oliver Paiuși spune că nu putea vota niște proiecte fără să citească documentația aferentă.
„Pur și simplu nu știam ce votăm, asta ni s-a cerut, să votăm în 10 minute tot felul de proiecte despre care habar n-aveam”, susține Paiuși.

În context, trebuie menționat faptul că, din cei 27 de consilieri locali de la Sectorul 1, 14 sunt ai PNL și USR și doar 13 sunt ai PSD și PMP, formațiuni care susțin proiectele primarului Daniel Tudorache.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Peroane improvizate din dale de beton, pe marginea sinelor de tramvai. STB: Nu e periculos!

Societatea de Transport București susține că peroanele provizorii de pe linia tramvaiului 41 sunt realizate în condiții de siguranță...

Un angajat al primariei Sectorului 1 s-a dezbracat, de trei ori, in fata elevelor de la diferite scoli din Bucuresti

Un bărbat de 33 de ani, angajat în subordinea Primăriei Sectorului 1, a fost arestat preventiv de polițiștii din Capitală, după ce ar fi...

Dancila atinge apogeul PROSTIEI! Se semneaza, din nestiinta, ”Bucatarul sef” in corespondenta internationala oficiala!

Viorica Dăncilă s-a semnat ”bucătar-șef” la sfârșitul scrisorii în care susținea OUG 13 și pe care a trimis-o colegilor europarlamentari. Captura foto a fost...

STB anunta ca va creste capacitatea de transport pe liniile 21 si 32

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, va suplimenta cu 10% numărul tramvaielor de pe liniile 21 și 32 pentru a...

Pandele isi face televiziune pe bani publici in Voluntari

Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliștii Alex Căutiș și...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -