duminică, noiembrie 17, 2019

Un fenomen rusinos afecteaza sute de elevi din Bucuresti! Farmacistii spun ca in niciun an n-au vazut asa ceva!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

Farmaciștii bucureșteni spun că în niciun an nu au vândut așa multe șampoane și spray-uri împotriva păduchilor ca anul acesta. Spre deosebire de alti ani, păduchii au apărut masiv acum chiar și la liceeni. Medicii parazitologi ne-au explicat ce este de făcut pentru a scăpa de păduchi.

Este deja o modă ca la fiecare început de an școlar unitățile de învățământ să se umple de elevi cu păduchi. Practic, nu mai este nicio rușine ca un copil să apară cu păduchi, ba, nici cadrele didactice nu se mai rușinează dacă ”împrumută” asemenea paraziți de la copii.

Ca o consecință, toți cei infestați trebuie să meargă la farmacii pentru a cumpăra soluții împotriva păduchilor.

Farmaciștii bucureșteni spun că în niciun an nu au vândut așa multe șampoane și spray-uri împotriva păduchilor ca anul acesta. Spre deosebire de alti ani, păduchii au apărut masiv acum chiar și la liceeni. Medicii parazitologi au explicat pentru Libertatea ce este de făcut pentru a scăpa de păduchi.

Este deja o modă ca la fiecare început de an școlar unitățile de învățământ să se umple de elevi cu păduchi. Practic, nu mai este nicio rușine ca un copil să apară cu păduchi, ba, nici cadrele didactice nu se mai rușinează dacă ”împrumută” asemenea paraziți de la copii.

Ca o consecință, toți cei infestați trebuie să meargă la farmacii pentru a cumpăra soluții împotriva păduchilor.

”Se combat cu șampoane speciale, cum este Paranix și se foloses concomitent spray-uri preventive. Tratamentul nu este scump, aproximativ 35 – 40 de lei. De regulă, episoadele de păduchi apar după ce începerea școlii. Spre deosebire de alți ani însă, în iarna și primavara aceasta, numărul celor care au solicitat astfel de substanțe a fost deosebit de mare. De asemenea, dacă în anii anteriori cazurile de infestare cu păduchi se regăseau aproape întotdeuna doar la copiii mici și la cei de gimnaziu, acum au apărut cazuri dese și la adolescenții liceeni”, ne-a spus un farmacist.

El consideră că aceste vietăți se iau mai ușor, în mod straniu, pe părul spălat des, decât pe cel murder. De asemenea, farmacistul consideră că ceea ce ar trebui să se întâmple imediat este angajarea unui cadru sanitar în fiecare școală – lucru ce ar preveni multe neplăceri medicale.

De unde vin păduchii? Copiii nu îi pot lua unii de la alții la școală la infinit, trebuie să existe un început din exteriorul unității de învățământ.

Chiar dacă păduchii ”patinează” pe părul nespălat, tot apa și săpunul sunt baza igienei

”Păduchii sunt luați din natură, în timpul vacanțelor. Apoi sunt duși acasă și, până să afle părinții ce se întâmplă, se umple școala. Este adevărat că părul curat are niște perișori foarte fini, se văd doar la microscop, de care se prinde insecta, iar în cazul părului nespălat, acești perișori plini de grăsimi devin alunecoși pentru păduche. Dar, părintele trebuie să facă igiena zilnică a copilului pentru că doar astfel poate depista la timp prezența paraziților. Apa și săpunul rămân elementele de bază ale curățeniei”, ne-au spus medicii secției de parazitologie din Spitalul Fundeni.

Am cerut o poziție oficială pe acestă problemă din partea Direcției de Sănătate Publică a Muncipiului București, dar încă se lucrează la răspuns.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Inca un derapaj grotesc al viceprimarului Bucurestiului: Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură!

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, cere demiterea viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. El face această solicitare către Partidul Social Democrat și către primarul Capitalei, Gabriela Firea....

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu: PNL va câștiga detașat alegerile prezidențiale, locale și parlamentare!

Domnule viceprimar Dan Cristian Popescu, ca reprezentant liberal, cum caracterizați rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale? Dar finala Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă? Putem pleca, ca punct...

Viceprimarul din Sector 2, intalnire cu elevii in cadrul campaniei ”Be cool, not a fool”

Zilele trecute viceprimarul Sectorului 2, Dan cristian Popescu, am fost invitat în cadrul campaniei antidrog „Be cool, not a fool”, să discute cu elevii...

Toate promisiunile se transforma in minciuni: Metrou spre Drumul Taberei va fi inaugurat anul viitor!

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex. Anterior, foşti...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -