miercuri, octombrie 16, 2019

Primaria condusa de Firea stie ca unul dintre cei mai bogati romani a infiintat o parcare ilegala in inima Bucurestiului si nu face nimic!

Pe acelasi subiect

Primaria Sectorului 1 cumpara biciclete de 13.000 de euro bucata

Anton Cupcea, membru USR Sector 1, anunta ca Primaria Sector 1 a achizitionat biciclete in valoare de 13.000 de...

Oprisan: Dai cautare pe google „proasta României” și îți dă Dăncilă!

La 24 de ore de la demiterea Vioricăi Dăncilă prin moțiune de cenzură, Marian Oprișan întoarce foaia. Dacă în...

Ultimul mare tun al Guvernului Dancila: Un munte de bani pleaca spre baronii PSD prin OUG!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în ședința de Guvern, de astăzi, va da cel puțin două Hotărâri de...

Potrivit Cetateanul.net sub ochii tuturor autorităților administrației publice, într-una dintre cele mai valoroase zone imobiliare ale Capitalei, funcționează, de zece ani, o parcare construită ilegal. Toate autoritățile știu de parcarea de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză 8B, dar nu au luat nicio măsură pentru a deranja afacerea firmei controlată printr-un adevărat lanț de acționariat, de magnatul imobiliar Liviu Tudor.

De caz știu și Primăria sectorului 2 și Primăria Generală a Capitalei, care a făcut și nenumărate studii pentru lărgirea străzii și exproprierea proprietarilor afectați de lărgire.

Mai mult, chiar și CEC Bank, banca al cărei acționar este Statul român a acordat un credit gras, de 25 de milioane de euro, proprietarului parcării, fără să țină cont că pe terenul pus gaj de SC Novo Parc Trei este construită o parcare fără autorizații legale. Precizăm că parcarea ilegală nu este singura garanție a creditului.

Primăriile nu iau nicio măsură

Atât Primăria Sectorului 2, cât și Primăria Capitalei au confirmat oficial, pentru Cetățeanul.net, că nu au eliberat niciodată vreo autorizație de construire pentru terenul din Fabrica de Glucoză 8B. De aici rezultă și că parcarea nu are o autorizație de funcționare emisă legal.

Nici Liviu Tudor, nici Geta Dincă, administratorul Novo Parc Trei, nu au răspuns la demersurile noastre insistente de a obține un punct de vedere.

Credit de la CEC garantat cu terenul amenajat ilegal

Firma Novo Park Trei (fostă Internet City) are ca acționari pe firmele Novo Parc, West Gate, Novo Parc Doi si Wardino Management Limited, majoritatea controlate, potrivit presei, de magnatul imobiliar, Liviu Tudor. Acesta este cunoscut și proprietarul, printre altele, al unora dintre cele mai mari parcuri de afaceri din București – West Gate (Militari) şi Novo Park (Pipera).

Deși a construit parcarea fără acte legale (autorizație de construire), după cum ne-au confirmat atât Primăria Capitalei, cât și cea a Sectorului 2, Novo Parc Trei a obținut, în urmă cu doi ani, un credit de 25 de milioane de euro de la CEC, credit pe care l-a garantat cu terenul pe care se află parcarea. Cetățeanul.net i-a întrebat pe oficialii CEC Bank cum au verificat legalitatea parcării și dacă au verificat documentele (autorizația de construire a parcării și/sau autorizația de funcționare). Oficialii băncii de stat ne-au răspuns însă că „informațiile si documentele referitoare la activitatea desfășurată de bancă precum și informațiile și documentele referitoare la clienții băncii sunt protejate de secretul profesional în domeniul bancar”.

Cetățeanul.net solicită Băncii Naționale a României să verifice legalitatea documentației prin care s-a aprobat creditul pentru Novo Parc Trei SRL. Totodată cerem autorităților locale să verifice și să sancționeze pe cei vinovați de amenajarea și exploatarea ilegală a terenului. Totodată, surse juridice ne-au spus că în cazul în care se constată că firma a obținut venituri din exploatrarea ilegală a terenului, acestea trebuie confiscate, ca ilicite, iar firma trebuie amendată în consecință!

Liviu Tudor și conducerea Novo Parc Trei, în „silenzio stampa”

Deși am solicitat, în repetate rânduri, punctul de vedere al proprietarului terenului, dar și a omului de afaceri Liviu Tudor, aceștia au preferat să rămână „surzi” la demersurile noastre jurnalistice. Prezentăm în continuare adresa trimisă Getei Dincă, administratorului Novo Parc Trei, cu precizarea că întrebări similare i-au fost adresate și lui Liviu Tudor.

Doamnă Geta Dincă

Revenim asupra solicitării noastre, trimisă pe același email încă din data de 6 decembrie 2016, cu rugămintea de a ne răspunde până miercuri, 5 aprilie 2017 ora 17, pentru o corectă informare a cititorilor. 

În 2015, SC Novo Park Trei SRL a încheiat un contact cu CEC Bank SA, prin care cea din urmă v-a acordat un credit de 25,69 milioane de euro. Creditul a fost garantat și cu terenul din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, în suprafață de 3650 de metri pătrați.

1. Este adevărat că pe terenul respectiv, din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, funcționează o parcare de mai mulți ani?

2. In cadrul contractului de credit mai sus-amintit figurează terenul din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, ca fiind amenajat ca parcare? Dacă nu, de ce?

3. Deține SC Internet City Trei SRL autorizație de construcție pentru amenajarea parcării (dacă da, vă rugăm să ne comunicați numărul? Dacă nu, de ce?

4. Dețineți autorizație de funcționare pentrui parcarea din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B?

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Sarah

Ultimele stiri

Presedintele Iohannis, provocare pe facebook pentru toti romanii: Hai să readucem România printre marile culturi ale Europei!

Președintele României postează pentru a doua oară, astăzi, pe Facebook. Iohannis lansează o provocare către toți româii, pe care...

Reactia jurnalistului Oreste Teodorescu la dezvaluirile despre Barna: Sloganul ”Fericiți în România” se transformă în ”Păcăliți în România”

Jurnalistul Oreste Teodorescu a precizat pentru PSNews.ro că dezvăluirile Rise Project, al căror protagonist este liderul USR, Dan Barna, îi amintesc de episodul Mona...

Declaratii nesimtite ale selectionerului Norvegiei dupa ce a vazut 30.000 de copii pe Arena Nationala

Selecționerul Norvegiei, Lars Lagerback, susține că a fost o greșeală faptul că România a jucat cu suporteri, chiar dacă aceștia au fost copii sub...

Premierul desemnat, Ludovic Orban, da asigurari ca guvernul lui va trece: Avem 10 voturi in plus

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anuntat, marti seara, dupa o sedinta cu conducerea PNL, ca liberalii au „10 voturi in plus” fata de cat...

VIDEO-Dancila nu poate sa iasa pe strada prin Bucuresti nici dupa ce nu mai e premier

Celebrul protestatar Marian „Ceausescu” a asteptat-o, marti seara, in fata sediului B1 TV, pe Viorica Dancila pentru a-i oferi cadou un tricou inscriptionat cu...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -