joi, noiembrie 14, 2019

Primaria condusa de Firea stie ca unul dintre cei mai bogati romani a infiintat o parcare ilegala in inima Bucurestiului si nu face nimic!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

Mesajul jurnalistul Oreste Teodorescu pentru toti romanii, in prag de alegeri: Avem o sansa istorica!

Cu doar doua zile inainte de alegerile pentru presedintele Romaniei, jurnalistul Oreste Teodorescu a tinut sa transmita un mesaj...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Potrivit Cetateanul.net sub ochii tuturor autorităților administrației publice, într-una dintre cele mai valoroase zone imobiliare ale Capitalei, funcționează, de zece ani, o parcare construită ilegal. Toate autoritățile știu de parcarea de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză 8B, dar nu au luat nicio măsură pentru a deranja afacerea firmei controlată printr-un adevărat lanț de acționariat, de magnatul imobiliar Liviu Tudor.

De caz știu și Primăria sectorului 2 și Primăria Generală a Capitalei, care a făcut și nenumărate studii pentru lărgirea străzii și exproprierea proprietarilor afectați de lărgire.

Mai mult, chiar și CEC Bank, banca al cărei acționar este Statul român a acordat un credit gras, de 25 de milioane de euro, proprietarului parcării, fără să țină cont că pe terenul pus gaj de SC Novo Parc Trei este construită o parcare fără autorizații legale. Precizăm că parcarea ilegală nu este singura garanție a creditului.

Primăriile nu iau nicio măsură

Atât Primăria Sectorului 2, cât și Primăria Capitalei au confirmat oficial, pentru Cetățeanul.net, că nu au eliberat niciodată vreo autorizație de construire pentru terenul din Fabrica de Glucoză 8B. De aici rezultă și că parcarea nu are o autorizație de funcționare emisă legal.

Nici Liviu Tudor, nici Geta Dincă, administratorul Novo Parc Trei, nu au răspuns la demersurile noastre insistente de a obține un punct de vedere.

Credit de la CEC garantat cu terenul amenajat ilegal

Firma Novo Park Trei (fostă Internet City) are ca acționari pe firmele Novo Parc, West Gate, Novo Parc Doi si Wardino Management Limited, majoritatea controlate, potrivit presei, de magnatul imobiliar, Liviu Tudor. Acesta este cunoscut și proprietarul, printre altele, al unora dintre cele mai mari parcuri de afaceri din București – West Gate (Militari) şi Novo Park (Pipera).

Deși a construit parcarea fără acte legale (autorizație de construire), după cum ne-au confirmat atât Primăria Capitalei, cât și cea a Sectorului 2, Novo Parc Trei a obținut, în urmă cu doi ani, un credit de 25 de milioane de euro de la CEC, credit pe care l-a garantat cu terenul pe care se află parcarea. Cetățeanul.net i-a întrebat pe oficialii CEC Bank cum au verificat legalitatea parcării și dacă au verificat documentele (autorizația de construire a parcării și/sau autorizația de funcționare). Oficialii băncii de stat ne-au răspuns însă că „informațiile si documentele referitoare la activitatea desfășurată de bancă precum și informațiile și documentele referitoare la clienții băncii sunt protejate de secretul profesional în domeniul bancar”.

Cetățeanul.net solicită Băncii Naționale a României să verifice legalitatea documentației prin care s-a aprobat creditul pentru Novo Parc Trei SRL. Totodată cerem autorităților locale să verifice și să sancționeze pe cei vinovați de amenajarea și exploatarea ilegală a terenului. Totodată, surse juridice ne-au spus că în cazul în care se constată că firma a obținut venituri din exploatrarea ilegală a terenului, acestea trebuie confiscate, ca ilicite, iar firma trebuie amendată în consecință!

Liviu Tudor și conducerea Novo Parc Trei, în „silenzio stampa”

Deși am solicitat, în repetate rânduri, punctul de vedere al proprietarului terenului, dar și a omului de afaceri Liviu Tudor, aceștia au preferat să rămână „surzi” la demersurile noastre jurnalistice. Prezentăm în continuare adresa trimisă Getei Dincă, administratorului Novo Parc Trei, cu precizarea că întrebări similare i-au fost adresate și lui Liviu Tudor.

Doamnă Geta Dincă

Revenim asupra solicitării noastre, trimisă pe același email încă din data de 6 decembrie 2016, cu rugămintea de a ne răspunde până miercuri, 5 aprilie 2017 ora 17, pentru o corectă informare a cititorilor. 

În 2015, SC Novo Park Trei SRL a încheiat un contact cu CEC Bank SA, prin care cea din urmă v-a acordat un credit de 25,69 milioane de euro. Creditul a fost garantat și cu terenul din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, în suprafață de 3650 de metri pătrați.

1. Este adevărat că pe terenul respectiv, din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, funcționează o parcare de mai mulți ani?

2. In cadrul contractului de credit mai sus-amintit figurează terenul din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, ca fiind amenajat ca parcare? Dacă nu, de ce?

3. Deține SC Internet City Trei SRL autorizație de construcție pentru amenajarea parcării (dacă da, vă rugăm să ne comunicați numărul? Dacă nu, de ce?

4. Dețineți autorizație de funcționare pentrui parcarea din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B?

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Metrorex introduce plata cotactless cu cardul la metrou

Metrorex si Banca Comerciala Romana inaugureaza maine, 14 noiembrie, plata cu cardul contactless a calatoriilor cu metroul printr-un eveniment...

Joburi de la partid: Sotia primarului PSD al Sectorului 5 primeste un salariu nesimtit la Transelectrica!

Soția primarului pesedist al Secotrului 5, Daniel Florea, Andreea Georgiana Florea, a fost numită în data de 17.09.2017 ca membru al Directoratului C.N.T.E.E. „Transelectrica”- S.A.  Ministrul...

Viceprimarul Sectorului 2 ii ia apararea lui Cornel Dinu: Lipsa de profesionalism a Gabrielei Firea

Primăria Municipiului București a reușit o nouă gafă de proporții. Într-un document oficial, semnat de doamna primar Gabriela Firea, legenda dinamovistă Cornel Dinu este...

Premierul Orban: „La nivelul Primăriei Capitalei e un management catastrofal”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a depus o cerere prin care solicită construirea sălii polivalente, aflată în plan de mai mulţi ani, cu fonduri de la Compania...

RADET e in faliment, Bucurestiul in pragul prapastiei si Firea: Lui Dragnea ii sta bine fara mustata!

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat, marți, referitor la faptul că Liviu Dragnea a fost scos din Penitenciarul Rahova pentru a fi...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -