marți, noiembrie 19, 2019

Primaria a primit peste 200 de propuneri pentru LOGO-ul Bucurestiului! Castigatorul va primi 50.000 lei

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...
In concursul organizat de Primaria Capitalei pentru alegerea unui logo pentru Bucuresti s-au inscris 230 de proiecte. Castigatorul va fi anuntat pe data de 3 mai, anunta municipalitatea intr-un comunicat de presa. Castigatorul va primi 50.000 lei.

In data de 20 aprilie, ora 24.00 s-a terminat perioada in care cei interesati se puteau inscrie la concurs, iar in perioada urmatoare secretariatul tehnic al concursului va derula procedura de validare a inscrierilor, dupa care membrii juriului vor evalua, conform criteriilor stabilite prin regulament, toate propunerile primite.

„Ma bucur ca un numar atat de mare de cetateni si-au manifestat interesul pentru acest concurs, am primit peste 230 de propuneri de logo pentru Capitala si imi doresc sa il alegem pe cel mai expresiv dintre acestea. Chiar din primele zile in care am preluat mandatul, am realizat ca Bucurestiul are nevoie de o identitate vizuala proprie, asa cum au toate marile orase ale lumii. Am avut de ales intre selectarea unei agentii consacrate de branding careia sa-i incredintam aceasta sarcina, de a crea un logo pentru Bucuresti, si varianta unui concurs public, deschis si total transparent. Am ales cea de-a doua varianta, iar la concurs s-a putut inscrie practic oricine a avut o idee creativa si mijloacele elementare pentru a o pune in practica’, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit sursei citate.

Logo-ul realizat in cadrul concursului va reprezenta  „un ansamblu de semne grafice format dintr-un set de caractere cu rol descriptiv care reflecta istoria, cultura, viata orasului Bucuresti” se specifica in regulament.

Premiul va fi de 50.000 de lei brut, suma reprezentand cesionarea exclusiva a drepturilor de autor, nelimitata in timp si spatiu, pe orice suport material si in toate modurile, in favoarea municipiului Bucuresti, pentru utilizarea lucrarii ce va fi declarata castigatoare.

Alaturi de primarul general, Gabriela Firea, din juriu mai fac parte: Prof. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, sectia de Arte, Arhitectura si Audiovizual; Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti; Anca Boeriu, lector la departamentul Grafica al UNARTE; Dr. Vladimir Nicula, lector la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu; Ioana Ciocan, Vicepresedinte Uniunea Artistilor Plastici; Dochita Zenoveiov, brand innovator, „INOVEO”; Bogdan Naumovici, managing partner „23 Communication Ideas”; Corina Vintan, managing partner „Links Associates”; Mirel Palada, sociolog.

Juriul va analiza si va puncta dupa urmatoarele criterii: relevanta pentru tema concursului; atractivitate/design atractiv; originalitate (sa imbine elemente care sa reflecte traditia istorica a Bucurestiului cu elemente care sa tina cont de tendintele actuale); functionalitate (vizibilitate si lizibilitate, sa fie usor recognoscibila, sa poata fi imprimata si pe suprafete mici fara sa piarda detalii esentiale); adaptabilitate (sa permita declinarea ulterioara a unor branduri sectoriale, cum ar fi: Bucuresti cultural, Bucuresti turistic, Bucuresti muzical, Bucuresti sportiv). Cele cinci criterii vor avea o pondere egala in evaluarea fiecarei lucrari, membrii juriului acordand fiecarei lucrari punctaj de la 0 la 20 pentru fiecare criteriu.

Primaria Capitalei va publica, in cursul saptamanii viitoare, lista tuturor concurentilor inscrisi care au indeplinit toate criteriile de validare, iar dupa desemnarea castigatorului va publica o selectie a celor mai reusite lucrari din concurs.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Moise Guran merge la dezbaterea cu presedintele Iohannis: Am acceptat invitatia in secunda doi!

Moise Guran i-a explicat lui Cristian Tudor Popescu, luni, intr-o emisiune la Europa FM de ce a acceptat invitatia...

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi solistul Tudor Chirilă (45 de...

Viorica Dancila, cu un ceas de peste 17.000 de euro la mana: Orice om modest din România si-l poate permite!

Viorica Dăncilă a reafirmat luni că ceasul despre care spune că l-a primit cadou de la soțul ei valorează „sub 5.000 de euro” și...

Un manager bun lipseste! Isarescu: ”Bucureștiul este peste Lisabona în privința PIB-ului și în apropiere de Berlin”

Valoarea Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor înregistrată în zona Bucureşti-Ilfov este aproape de cea a Berlinului şi peste Lisabona, dar, cu...

Viceprimarul Sectorului 2 spune lucrurilor pe nume: Nu sunt adeptul pomenilor electorale și al populismelor!

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a acordat în exclusivitate un interviu pentru PSNews.ro în care a abordat mai multe subiecte de interes pentru...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -