marți, noiembrie 19, 2019

Ambulanta Bucuresti a ajuns afacere de familie! Sotii Grosu SPONSORIZATI de firma cu care ambulanta are contract!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Ambulanta Bucuresti a ajuns o afacere de familie in ultimii ani. Spre exemplu, in 2010, dr. Alis Grasu era directorul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), iar soțul ei, dr. Cristian Grasu, era director medical. SABIF avea un contract cu firma SODEXO PASS ROMÂNIA SRL, având drept  obiect distribuția de tichete de masă către angajații instituției. În același timp, firma SODEXO era sponsor al asociației soților Grasu, scrie romanialibera.ro.

Familia Grasu este o familie importantă în Sănătatea românească. Mai precis în medicina de urgență. Dr. Cristian Grasu este medic și secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Dr. Alis Grasu este șefa Serviciului de Ambulanţă București-Ilfov (SABIF).

El este născut în Teleorman, ca și președintele PSD, Liviu Dragnea. Ba, mai mult, sursele „României libere” spun că cei doi sunt apropiaţi. Presa a scris că a fost propulsat secretar de stat  pentru a fi o contrapondere la Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, cu care liderul pesedist este într-un conflict deschis. Scopurile șefului PSD ar fi, potrivit surselor noastre, de a-i reduce din influenţă medicului palestinian și a aduce sub controlul social-democrat o parte consistentă a afacerilor din  domeniul sanitar.

Cert este că Cristian Grasu îi datorează cariera lui Raed Arafat, fără ca asta să însemne că-i este de-a pururea recunoscător. Din contră. Cei doi sunt astăzi într-un conflict deschis, asupra căruia vom reveni.

Dr. Alis Grasu este în fruntea Serviciului de Ambulanţă București-Ilfov de ani buni. O perioadă, soţul său a fost director medical la aceeași instituţie.

Visul lui Raed Arafat s-a împlinit

Perioada octombrie-no-iembrie 2008 este foarte importantă pentru ascensiunea celor doi. Atunci, Ministerul Sănătăţii a efectuat controale la Serviciul de Ambulanță București și la cel din Ilfov, care erau la vremea respectivă entități diferite.

În urma acestor controale au fost demiși cei doi manageri: dr. Ovidiu Cismaru, de la București, și dr. Dorel Busuioc, de la Ilfov. Ulterior, șefia Serviciului de Ambulanță București a fost preluată de dr. Alis Grasu, iar conducerea celui din Ilfov de dr. Cristian Grasu. Sursele noastre spun că un rol important în numirea celor doi l-a avut chiar dr. Raed Arafat, care avea, la acea vreme, un vis: să unească cele două entități, pentru a-și extinde influența asupra unui „teritoriu” mai mare.

Vis care i s-a îndeplinit rapid. În decembrie 2009 a fost creat Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), „prin reorganizarea Serviciului de Ambulanţă al municipiului București, Staţiei Centrale de Transport Sanitar și Ambulanţă Aeriană București și a Serviciului de Ambulanţă al judeţului Ilfov, care se desfiinţează”. Asta scrie în Hotărârea de Guvern 1562/2009, semnată de fostul premier Emil Boc și de fostul ministru interimar al Sănătății, Adrian Videanu.

Surse din Sănătate susțin că nu este întâmplător faptul că Raed Arafat a promovat actul normativ prin Guvern într-o perioadă în care nu exista ministru plin. Videanu, un slab cunoscător al domeniului medicinei de urgență, nu a opus nicio rezistență.

După crearea SABIF, dr. Alis Grasu a devenit manager interimar, iar în Comitetul Director a fost numit și dr. Cristian Grasu, pe poziția de director medical interimar. Ulterior, a dat concurs pentru a deveni director plin, iar soția sa, în calitate de manager, a aprobat înscrierea acestuia la concurs și, ulterior, numirea pe post.

Asociația Societatea de Salvare București, profit consistent din primul an

În 2010, Alis și Cristian Grasu au înfiinţat Asociația Societatea de Salvare București (ASSB), pe care acesta din urmă o descrie, pe pagina de LinkedIn, drept „organizaţie profesională reprezentând categoriile profesionale din serviciile de ambulanţă”.

„România liberă” a descoperit însă că ASSB a fost folosită de familia Grasu pentru a atrage sponsorizări, din partea unor firme care aveau contracte cu… Serviciul de Ambulanță  București Ilfov.

O astfel de firmă este Sodexo, specializată în distribuția de tichete de masă. Pe 14 septembrie 2010, Sodexo Pass România SRL a virat în contul Asociației „Societatea de Salvare” suma de 10.000 lei, în baza unui contract de sponsorizare. Acest lucru reiese din extrasul contului ASSB intrat în posesia „României libere”(vezi facsmile).

Foarte important de precizat că 2010 a fost un an destul de profitabil pentru soții Alis și Cristian Grasu. Potrivit „Contului de profit și pierdere la data de 30 septembrie 2010” al Asociației Societatea de Salvare București (ASSB), veniturile totale au fost de 56.082 lei, cheltuielile de 19.834 lei, ceea ce înseamnă un profit total de 36.248 lei, în condițiile în care pierderile au fost zero.

Ce a răspuns dr. Grasu

„România liberă” a întrebat-o pe dr. Alis Grasu de ce a acceptat ca Asociația Societatea de Salvare București să primească donații de la firma Sodexo, din moment ce această firmă avea contract cu SABIF pentru tichete de masă.

Medicul a evitat un răspuns direct la această întrebare. „Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) nu are nici o calitate și nici o implicare în  gestionarea fondurilor Asociației Societatea de Salvare București (ASSB), entitate non-profit”, ne-a răspuns dr. Alis Grasu.

Mai mult, ea a susținut că nu a făcut și nu face parte din Consiliul Director ASSB, drept pentru care „nu a avut niciun rol în acceptarea unor donații, nu are cum să accepte sau să refuze donațiile efectuate de un terț în contul altei entități cu personalitate juridică, respectiv în contul ASSB“.

În realitate, informația că este membru-fondator al ASSB, împreună cu soțul ei, a fost însă eludată.

Citeste mai multe pe romanialibera.ro.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Analiza pe care nu o vei vedea la nicio televiziune: Singura șansa a unei Romanii normale este punerea in aplicare de urgenta a unui...

Jurnalistul Oreste Teodorescu a postat pe pagina personala de facebook o interesanta analiza privind activitatea fiecarui presedinte al Romaniei...

Moise Guran merge la dezbaterea cu presedintele Iohannis: Am acceptat invitatia in secunda doi!

Moise Guran i-a explicat lui Cristian Tudor Popescu, luni, intr-o emisiune la Europa FM de ce a acceptat invitatia lui Klaus Iohannis de a...

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi solistul Tudor Chirilă (45 de...

Viorica Dancila, cu un ceas de peste 17.000 de euro la mana: Orice om modest din România si-l poate permite!

Viorica Dăncilă a reafirmat luni că ceasul despre care spune că l-a primit cadou de la soțul ei valorează „sub 5.000 de euro” și...

Un manager bun lipseste! Isarescu: ”Bucureștiul este peste Lisabona în privința PIB-ului și în apropiere de Berlin”

Valoarea Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor înregistrată în zona Bucureşti-Ilfov este aproape de cea a Berlinului şi peste Lisabona, dar, cu...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -