marți, noiembrie 19, 2019

FOTO – Cum arata centrul Bucurestiului iluminat de Pasti!

Pe acelasi subiect

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

CTP: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Ce sa vorbesti cu cineva atât de jos din toate punctele de vedere?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Bucurestiul este iluminat de Pasti începând de vineri seara, când s-a deschis Târgul „Tradiţii şi Flori de Sărbători” din Piaţa Constituţiei.

Începînd cu ora 20.00, principalele bulevarde ale Bucurestiului – Gheorghe Magheru, Nicolae Bălcescu, Calea Victoriei, dar şi Pieţele Universităţii, Romană, Constituţiei, Presei Libere, Charles de Gaulle, Dealul Mitropoliei şi Centrul Istoric şi intrările în Bucureşti – DN1 – A1 – A2 – Giurgiului – Colentina – Alexandriei – sunt împodobite de sărbătoare.

Astfel, pe principalele bulevarde sunt ghirlande luminoase transversale, fie albe, fie în diferite culori, cunoscute din timpul sărbătorilor de iarnă, între care sunt agăţate figurine din plastic  – iepuraşi, flori şi fluturi, în timp ce stălpii de electricitate de pe aceleaşi bulevarde sunt  îmbodobiţi cu figurine lumimoase – lumânări, iepuri şi ouă.

De asemenea, în unele zone verzi din intersecţii au fost montate diverse decoraţiuni, unele dintre ele pe structură metalică – ouă, flori şi iepuri.

Totodată, municipalitatea anunţă că Târgul de Paşte este deschis zilnic, între orele 10:00 – 22:00, şi reuneşte 110 căsuţe cu produse autentice româneşti: obiecte sculptate în lemn, obiecte din sticlă, ceramică, tablouri, bijuterii şi alte accesorii, instrumente muzicale, ii si costume populare, icoane pictate, precum şi preparate culinare: cozonaci, pască, prăjituri, plăcinte, ciocolată de casă, dulceţuri şi siropuri etc.

Primăria Capitalei mai informează că în perioada sărbătorilor pascale, în Piaţa Constituţiei vor avea loc concerte şi spectacole. Astfel, pe scena din Piaţa Constiuţiei, între 7 – 9 si 14  – 17 aprilie, vor avea loc spectacole de muzică sacră, clasică, operă şi operetă, dar şi concerte folclorice sau de muzică pop-rock, susţinute de îndrăgiţi interpreţi din România: Inna, Vunk, Holograf, Carlas’s Dreams, Randi, Nicoleta Nucă, Alexandra Uşurelu,  Orchestra Naţională „Valahia”, Lavinia Goste, Gelu Voicu, Maria Dragomiroiu, Grigore Leşe, Opereta Stars, Camerata Regală, Grupul Vocal Acapella, Corul Symbol etc.

Copiii se vor putea bucura de o paletă diversificată de ateliere cu intrare gratuită, care se vor desfăşura zilnic, într-un foişor special amenajat din Piata Constituţiei.

Programul activităţlor cuprinde: ateliere de face painting, ateliere de poveşti muzicale interactive, ateliere de creaţie cu accesorii din fetru, mărgele şi paiete colorate, ateliere de colaje, ateliere de decorat ouă de Paşte, ateliere de realizat coşuri de răchită ornate, baloane din nasturi, cârlige de rufe din lemn ornate sau ateliere de construit copaci din hârtie.

De asemenea, în fiecare zi, trenuleţul şi caruselul îi aşteaptă pe copiii dornici de aventuri în intervalul 10:00 – 22:00.

Reprezentanţii municipalităţii mai amintesc că în weekendul din Săptămâna Mare, 15-17 aprilie, Calea Victoriei va fi pietonală.

„În weekend-ul Săptămânii Mari, între 15-17 aprilie, Calea Victoriei devine pietonală şi îi intâmpină pe bucureşteni cu manifestări artistice de stradă şi tonete cu bunătăţi, printre care: ouă încondeiate, icoane pictate, aranjamente florale, bijuterii handmade, decoraţiuni, felicitări”, arată Primăria Capitalei.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Moise Guran merge la dezbaterea cu presedintele Iohannis: Am acceptat invitatia in secunda doi!

Moise Guran i-a explicat lui Cristian Tudor Popescu, luni, intr-o emisiune la Europa FM de ce a acceptat invitatia...

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi solistul Tudor Chirilă (45 de...

Viorica Dancila, cu un ceas de peste 17.000 de euro la mana: Orice om modest din România si-l poate permite!

Viorica Dăncilă a reafirmat luni că ceasul despre care spune că l-a primit cadou de la soțul ei valorează „sub 5.000 de euro” și...

Un manager bun lipseste! Isarescu: ”Bucureștiul este peste Lisabona în privința PIB-ului și în apropiere de Berlin”

Valoarea Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor înregistrată în zona Bucureşti-Ilfov este aproape de cea a Berlinului şi peste Lisabona, dar, cu...

Viceprimarul Sectorului 2 spune lucrurilor pe nume: Nu sunt adeptul pomenilor electorale și al populismelor!

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a acordat în exclusivitate un interviu pentru PSNews.ro în care a abordat mai multe subiecte de interes pentru...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -