miercuri, noiembrie 20, 2019

Tribunalul Bucuresti ANULEAZA constructia unui cartier de blocuri, pe 2 hectare din Parcul Tineretului!

Pe acelasi subiect

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi...

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la...

Gabriela Firea, umilita public de scriitorul Radu Paraschivescu. Toata sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent vineri seară la concertul trupei Taxi, la Sala Palatului, unde a fost invitat pe scenă...

Tribunalul Bucuresti a anulat Planul Urbanistic de Detaliu si Autorizatia de construire, emise de Consiliul Local/Primaria Sectorului 4 pentru ridicarea unui cartier de blocuri pe doua hectare din Parcul Tineretului. Cerea de anulare a fost facuta de doua ONG-uri: Asociatia pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural si Fundatia Eco-Civica. Decizia poate fi atacata cu recurs, anunta Hotnews.ro.

Separat, pe rol se afla si un proces pentru demolarea constructiilor. Din cele sase blocuri aprobate prin planul urbanistic de detaliu, unul a fost ridicat, unul este la circa 30%, iar al treilea la nivel de fundatie. Pentru a face loc blocurilor au fost taiati zeci de arbori fara aviz de la Primaria Capitalei. Cetatenii din zona lupta de mai bine de 5 ani pentru pastrarea spatiului verde.

„Instanta anuleaza autorizatia de construire nr. 804/1777 si 37064/26.10.2012 si Hotararea Consiliului Local Sector 4 nr. 28/31.03.2009, pct. 3 din Anexa, privind aprobarea PUD str. Pridvorului nr. 28”, se arata in sentinta data de Tribunalul Bucuresti pe 31 martie 2017.

Tribunalul Bucuresti a suspendat inca din octombrie 2015 autorizatia de construire emisa de Primaria sectorului 4 pentru ridicarea blocurilor.

Marioara Micsunescu a cumparat in 2004 cele doua hectare  din Parcul Tineretului, in zona Salii Polivalente, aceste terenuri fiind retrocedate. Ulterior, aceasta a vandut o mare parte din teren, acesta fiind cumparat de Firma Constructii Locuinte Noi Chi care construieste ansamblul rezidential.

Marioara Micsunescu a cerut aviz de defrisare de la Primaria Capitalei, insa institutia a refuzat sa emita documentul, legea spatiilor verzi interzicand construirea in parcuri si pe spatiile verzi. Aceasta a dat in judecata Primaria incercand sa o oblige in instanta sa emita avizul. In luna martie 2015, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea Mariorei Micsunescu, decizia fiind definitiva.

Alaturi de Primaria Capitalei, parte in proces au fost si Asociatia Salvati Bucurestiul, Asociatia Ecocivica si o asociatie de proprietari din blocul de vizavi de parc care doreste pastrarea spatiului verde.

Incepand din primavara anului 2014, locuitorii din zona au reclamat ca zeci de arbori au fost pusi la pamant fara sa existe aviz de defrisare. Firma Constructii Locuinte Noi Chi, care a cumparat o mare parte din cele doua hectare de la Marioara Micsunescu, a fost amendata de Garda de Mediu de doua ori in 2014 pentru defrisarile ilegale din Parcul Tineretului.

Prima oara a fost amendata ca a taiat 19 arbori aflati in regim de protectie forestiera pe 14 mai 2014, date consemnate in procesul verbal. Amenda a fost de 40.000 lei.

Pe 5 iunie 2014, societatea a contestat amenda in instanta. Pe  28 ianuarie 2015, Judecatoria sectorului 4 a decis anularea amenzii. „Se anuleaza procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei seria AA nr. 13829 intocmit la data de 20.05.2014. Exonereaza petenta de plata amenzii contraventionale in cuantum de 40.000 lei. Obliga parata la plata sumei de 20 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu apel in 30 zile de la comunicare, care se va depune la Judecatoria sector 4 Bucuresti”, se arata pe portalul instantelor de judecata.

A doua oara a fost amendata cu suma de 100.000 lei, ITRSV Bucuresti constatand ca s-au taiat nelegal 59 de arbori aflati in regim de protectie forestiera pe 31 iulie 2014.

Imediat dupa, pe 22 august 2014, a fost contestata si aceasta amenda in instanta, iar procesul se afla pe rol.

Astfel, potrivit celor doua procese verbale s-a constatat ca s-au taiat circa 80 de arbori. Locuitorii din zona au semnalat ca au avut loc mai multe taieri ilegale insa nimeni nu i-a bagat in seama.

Citeste mai multe pe Hotnews.ro.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Analiza pe care nu o vei vedea la nicio televiziune: Singura șansa a unei Romanii normale este punerea in aplicare de urgenta a unui...

Jurnalistul Oreste Teodorescu a postat pe pagina personala de facebook o interesanta analiza privind activitatea fiecarui presedinte al Romaniei...

Moise Guran merge la dezbaterea cu presedintele Iohannis: Am acceptat invitatia in secunda doi!

Moise Guran i-a explicat lui Cristian Tudor Popescu, luni, intr-o emisiune la Europa FM de ce a acceptat invitatia lui Klaus Iohannis de a...

Tudor Chirila: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după doi ani de stat în stradă”

Alături de Oana Pellea, Mihai Şora şi Victor Rebengiuc, de Mihai Călin, Medeea Marinescu sau Marius Manole, actorul şi solistul Tudor Chirilă (45 de...

Viorica Dancila, cu un ceas de peste 17.000 de euro la mana: Orice om modest din România si-l poate permite!

Viorica Dăncilă a reafirmat luni că ceasul despre care spune că l-a primit cadou de la soțul ei valorează „sub 5.000 de euro” și...

Un manager bun lipseste! Isarescu: ”Bucureștiul este peste Lisabona în privința PIB-ului și în apropiere de Berlin”

Valoarea Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor înregistrată în zona Bucureşti-Ilfov este aproape de cea a Berlinului şi peste Lisabona, dar, cu...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -