duminică, decembrie 15, 2019

De ce spune Metrorex ca e OBLIGATORIU sa inchida 9 statii de metrou, pentru modernizarea sistemului de taxare!

Pe acelasi subiect

Tudorel Toader ii salveaza pe Dragnea si Mazare: Scapa din puscarie cu recursul compensatoriu!

Comandantul penitenciarului Rahova, Denis Darie, a confirmat pentru G4media.ro faptul că toată închisoarea de maximă siguranță din București a...

Firea iar face scandal: Eu nu sunt Firea, eu sunt doamna Firea! Cine nu ma respecta pe mine nu repecta bucurestenii!

Primarul Gabriela Firea se arata extrem de deranjata ca premierul Orban si-a permis sa vorbeasca despre ea fara sa...

Infractiuni de CORUPTIE! DNA, descinderi masive la PSD si la parlamentari PSD acasa

Procurorii DNA Timişoara şi ofiţerii DGA fac percheziţii luni diminieaţă, într-un amplu dosar de corupţie. Vizaţi sunt trei parlamentari...

Metrorex a anunţat la începutul lunii că demarează lucrările de modernizare a sistemului de taxare în 41 de staţii de metrou. În cadrul acestui proiect, nouă staţii cu un singur acces urmează să fie închise pe rând la vară, pentru maximum o săptămână fiecare. Cele nouă staţii sunt: Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu.

Asociaţia Construim Romania consideră însă total inacceptabilă închiderea nu pentru o săptămână, ci chiar şi numai pentru o zi lucrătoare a staţiilor de metrou.

„Este responsabilitatea managementului Metrorex să înţeleagă şi să decidă că prioritatea reţelei de metrou din Bucureşti nu este confortul echipelor tehnice, ci rolul vital al reţelei în economia oraşului. Pentru acest motiv solicităm conducerii Metrorex să revizuiască de urgenţă planul de implementare a noului sistem de taxare în aşa fel încât aceasta să se facă fără nici un fel de închidere a staţiilor Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab. Chiar şi permiterea accesului gratuit pe termene scurte este de preferat pentru oraş închiderii totale a respectivelor staţii”, spun reprezentanţii Asociaţiei.

Ce spune şeful Metrorex

„Având în vedere că acest proiect este unul complex, coroborat cu necesitatea de a asigura securitatea şi siguranţa călătorilor, precum şi de a respecta recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii București Ilfov (ca urmare a controalelor de prevenire a situaţiilor de urgenţă desfăşurate în staţiile de metrou), staţiile cu un singur acces vor fi închise în perioada desfăşurării lucrărilor, pentru siguranţa şi securitatea călătorilor”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

Acesta a mai spus că, indiferent dacă staţiile cu un singur acces sunt închise, încasările pentru Metrorex sunt aceleaşi, deoarece călătorii au ca opţiune intrarea prin alte staţii de metrou.

„Demn de reţinut este că luarea unei astfel de măsuri permite ca viteza de lucru să fie mai mare și implicit timpul alocat lucrărilor să fie mai mic”, a continuat şeful Metrorex.

Potrivit lui, călătorii vor fi înştiinţaţi din timp prin mijloacele de comunicare aflate la dispoziţie despre perioada de închidere temporară a staţiilor de metrou cu un singur acces, astfel încât să aleagă achiziţionarea unui titlu de transport de tip abonament sau un altul, în funcţie de necesităţile personale.

„Calătorul poate să utilizeze serviciile de transport cu metroul folosind staţiile aflate în proximitatea celei închise. Metrorex va depune toate eforturile ca perioada de execuţie a lucrărilor să fie cât mai scurtă. Personalul Metrorex va asigura asistenţa necesară călătorilor şi va lua toate măsurile astfel încât impactul asupra confortului călătorilor să fie minim”, a mai spus Aldea.

El a dat asigurări că nu vor fi executate lucrări simultan în două staţii învecinate.

Actualul sistem de taxare a fost dat în folosinţă în anul 1995 şi extins în 2000, având practic o vechime de peste 20 de ani. „În prezent acesta este uzat atât din punct de vedere fizic, cât şi moral, nemaiputând fi achiziţionate alte aparate sau piese de schimb, întrucât nu mai sunt în fabricaţie”, a explicat Aldea.

Potrivit lui, în aceste condiţii s-a impus modernizarea sistemului de taxare, care în acest moment se află în curs de desfăşurare.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Firea iar face scandal: Eu nu sunt Firea, eu sunt doamna Firea! Cine nu ma respecta pe mine nu repecta bucurestenii!

Primarul Gabriela Firea se arata extrem de deranjata ca premierul Orban si-a permis sa vorbeasca despre ea fara sa...

Tariceanu o ironizeaza pe Firea: Mai are o sansa din greseala!

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, reacţionează la vestea că decizia de atribuire de la licitația pentru tramvaie organizată de Primăria Capitalei, prin care turcii de...

Gabriela Firea anunta ca e in stare de orice sa mai castige un mandat: Chiar nu maintereseaza, eu imi duc lupta mea!

Gabriela Firea a anunțat vineri, la Antena 3, că va mai candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Firea a precizat totodată că nu...

Harta in timp real a poluarii Bucurestiului

O platformă online lansată recent arată gradul de poluare din diferite regiuni ale Capitalei. Până acum, zece senzori au fost amplasaţi în cele mai...

Scandalagioaca Firea ameninta ca-i face plangere premierului Orban pentru abuz in serviciu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi răspunde premierului Ludovic Orban, cel care spunea că primarul cere bani ”cu neobrăzare”. Firea îi transmite că solicită acești...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -