vineri, decembrie 6, 2019

VIDEO – Angajat RATB: Autobuzele din Bucuresti circula cu ITP-ul masluit, au probleme cu franele si pun in pericol pasagerii!

Pe acelasi subiect

Bucurestenii ingheata in case si firma infiintata de Firea cumpara SUV-uri de 27.000 de euro bucata pentru sefi

Compania Municipală Energetica, înființată la propunerea primarului Gabriela Firea pentru a se ocupa de sistemul de termoficare, a achiziționat...

Jurnalistul Oreste Teodorescu dupa intalnirea Orban, Barna si Ciolos: Dreapta se maturizează!

Jurnalistul Oreste Teodorescu a comentat pe pagina personala de facebook evenimentele recente din zona guvernamentala si intalnirea premierului Orban...

CTP, atac fara precedent la Gabriela Firea: A pus 10 milioane de beculețe și oamenii n-au apă caldă

Cristian Tudor Popescu analizeaza taios declaratiile si actiunile recente ale celor doua femei de seama ale PSD, Lia Oltua...

Șoferii Regiei de Transport Public din București spun că unele maşini au anvelopele atât de uzate încât au ajuns ca o coală de hârtie, iar altele au probleme cu frânele sau direcţia. Şi mai grav, susţin sindicaliştii, avizele tehnice ar fi măsluite. Directorul RATB îşi contrazice angajaţii: vehiculele sunt sigure pentru călători, relatează Digi24.

„Mi-am permis să fac o aroganţă. Priviţi şi dumneavoastră ce cauciucuri are acest troleibuz pe partea dreapta, faţă. Haideţi să ne uităm şi pe partea stângă, tot faţă, să vedem”, spune șoferul RATB care a filmat și postat pe internet imaginile.

Bărbatul spune că, atunci când le-au văzut, oficialii regiei de transport public au dispus înlocuirea anvelopelor uzate, dar şi cercetarea lui disciplinară pentru că a divulgat public situaţia.

„Am depistat în traseu, la capăt de linie, la Baicului, un troleibuz care avea cauciucurile sub limita de circulaţie. Am aici un convocator de cercetare disciplinară că am dat în presă aceste probleme grave cu care ne confruntăm. Trebuie să mă sancţioneze disciplinar. (Pentru că aţi filmat anvelopele?) Da, da, da! Pentru că-i dau în primire, mai pe româneşte, spune Valer Ciobănescu, şofer RATB.

Nu sunt singurele probleme. Alţi şoferi spun că sunt maşini care au rămas fără frâne sau au probleme la sistemul de direcţie, iar în garaje nu se găsesc piese de schimb.

„Sunt multe anvelope uzate, vedem! Depinde de garaj, depinde de fiecare şef de atelier, de şeful de garaj, cum se… De banii de care dispunem. Piesele de schimb sunt rare! Se cârpeşte! Anvelopele? Nu prea sunt”, spun șoferii.

Aceștia povestesc că li s-a întâmplat și să rămână fără frâne pe traseu.

În urmă cu doi ani, Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului a amendat regia cu 150.000 de lei pentru condiţii improprii de transport şi anvelope uzate sub limita admisă, de 4 milimetri. Şoferul care a filmat troleibuzul cu anvelopele tocite precum coala de hârtie este şi lider de sindicat şi dezvăluie o altă neregulă gravă: unele inspecţii tehnice periodice ar fi măsluite.

De multe ori se iau piese şi de pe cele care circulă, să se pună pe cele care urmează să dea ITP-ul, Inspecţia Tehnică Periodică, care se face din şase în şase luni. Şi după aceea se descompletează înapoi şi se pun piesele bune pe cele de la care s-a descompletat. Şi cele care au rămas cu ITP-ul luat, rămân deja cu problemele pe care le-au avut”, spune Valer Ciobănescu – lider sindical RATB.

Călătorii sunt asfel expuşi pericolelor, spun şoferii RATB.

„Dacă vă uitaţi la toate maşinile… Au uşile rupte, podelele dacă te laşi unul mai greu, se duce jos. Nu-i o plăcere. Dar trebuie să mergi neapărat. Dacă n-ai maşină, ce să faci?”, spun șoferii.

Directorul general al RATB dă însă asigurări că mijloacele de transport ale regiei sunt sigure!

„Nu avem probleme cu anvelopele, nici cu piesele de schimb! Părerile sunt ale unor oameni care nu au pregătirea necesară ca să-şi dea cu părerea. Probabil”, spune Adrian Mihail – directorul general al RATB.

Reprezentanţii Comisiei de Transporturi din Primăria Capitalei admit însă că autobuzele şi troilebuzele sunt depăşite tehnic.

„Pot pune astfel în pericol circulaţia, dar şi siguranţa călătorilor. Nu înţeleg de ce se amână această decizie de a demara o dată achiziţia de noi autobuze şi troleibuze în Bucureşti”, spune Ciprian Ciucu, consilier general al Capitalei.

Primarul General al Capitalei a anunţat vrea să cumpere, anul acesta, o sută de autobuze noi. Necesarul regiei este însă de cel puţin patru ori mai mare, susţin sindicaliştii.

RATB a cumpărat 1000 de autobuze în urmă cu opt ani.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Catalin Botezatu implicat intr-un accident in lant, in Bucuresti. ”S-a invartit singura”

Mașina lui Cătălin Botezatu a fost implicată miercuri într-un accident ușor în Capitală: ”n-a mai putut fi controlată și...

Niciodata in istoria Bucurestiului nu s-a intamplat asa ceva: STB a pus autobuzele orasului garantie la FISC!

Societatea de transport public a din București (STB) a acumulat o datorie de 231 de milioane de lei la ANAF și, pentru a obține...

Bucurestenii au iesit cu ligheane in fata Primariei Capitalei! CatastroFirea ne-a adus ca-n vremea comunismului!

Mai multe persoane se află, joi dimineață, în fața Primăriei Capitalei unde au adus ligheane pentru a protesta pentru că nu au apă caldă...

Replici taioase intre premierul Orban si un angajat Antena 3 pe tema declaratiei de avere extrem de modesta

Premierul Ludovic Orban a explicat, miercuri, intrebat insinuant de Antena 3 cum a trait cu 3.000 de lei pe luna, ca se poate trai...

Hotii nu mai au nicio rusine: Noua metoda prin care sunt jefuiti bucurestenii!

Poliţiştii Capitalei au pus în aplicare, miercuri dimineaţa, trei mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea unei infracţiuni de furt din locuinţă şi trei tentative la...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -