marți, decembrie 10, 2019

Proiectul imobiliar al anului in Bucuresti! Incepe contructia, langa Romexpo!

Pe acelasi subiect

Infractiuni de CORUPTIE! DNA, descinderi masive la PSD si la parlamentari PSD acasa

Procurorii DNA Timişoara şi ofiţerii DGA fac percheziţii luni diminieaţă, într-un amplu dosar de corupţie. Vizaţi sunt trei parlamentari...

Dupa Berbeceanu, un alt nume important se pregateste sa intre in echipa guvernamentala

Prim-ministrul Ludovic Orban își aduce alături cei mai buni oameni din PNL. Cristi Barbu, secretar general adjunct al partidului,...

Bucurestenii au iesit cu ligheane in fata Primariei Capitalei! CatastroFirea ne-a adus ca-n vremea comunismului!

Mai multe persoane se află, joi dimineață, în fața Primăriei Capitalei unde au adus ligheane pentru a protesta pentru...

Fondul cipriot de investiții Bluehouse Capital, care deţine un teren de aproape 70.000 de mp în zona Romexpo din Bucureşti, a obţinut în luna ianuarie a acestui an certificate de urbanism pentru construcţia de locuinţe şi birouri. 

Bluehouse Capital plătea în 2007 aproape 73 de milioane de euro Companiei Industriale Griviţa pentru terenurl de aproape 70.000 de mp din zona Bulevardului Expoziţiei, unul dintre cele mai scumpe vândute înainte de criză.

Raportat însă la prețul pe metru pătrat, acesta este cel mai scump teren tranzacționat, iar dacă luăm în considerare preţul plătit pentru întreg terenul, tranzacţia se plasează locul trei, după cele 90 de milioane de euro date de Raiffeisen Evolution pentru un teren de 11 ha cumpărat de la Petrom şi după cele 77,5 milioane de euro plătite de AFI Europe pentru cele 15,5 ha din fabrica Laromet.

În luna ianuarie a acestui an, autorităţile au emis mai multe certificate de urbanism, potrivit cărora, pe teren ar urma să se ridice blocuri de locuinţe, înalte de 7, 8, 12, 14, şi 17 etaje, dar şi trei clădiri de birouri.

Certificatul de urbanism se întocmeşte în conformitate cu prevederile documentaţiilor de urbanism, precum plan urbanistic general, zonal sau de detaliu. Firma care deține terenul a obținut în 2014 planul urbanistic de detaliu. În funcție de complexitatea proiectului, un certificat de urbanism poate fi valabil chiar și doi ani, iar după obținerea acestuia, un investitor poate trece la etapa obținerii autorizației de construcție. 

De la începutul anului trecut, Bluehouse Capital este singurul acţionar al Bluerose Ro Corporation, arată un raport financiar al Rosebud Real Estate, publicat pe Bursa de la Tel Aviv.

Planurile de dinainte de criză ale celor două companii erau de a dezvolta un proiect de locuințe și birouri, iar investiția anunțată a fost de 320 de milioane de euro, însă planurile nu s-au materializat.

Cine ar putea construi birouri pe terenul Bluehouse

Unul dintre dezvoltatorii interesaţi de construcţia de birouri pe acest teren ar fi şi Portland Trust, despre care Ziarul Financiar a relatat că se află în discuţii pentru achiziţia sau formarea unui parteneriat în vederea dezvoltării terenului.

Întrebat de ECONOMICA.NET dacă s-a concretizat ceva în acest sens, Florin Furdui, country manager al Portland Trust România, spune că nu poate comenta informația.

Modelul de business al Portland Trust este de a achiziționa terenuri pe care ridică spații de birouri, pe care ulterior le vinde. Ultimul exit marcat de Portland Trust este vânzarea Floreasca Park în 2015, pentru care a încasat peste 70 de milioane de euro. O altă clădire dezvoltată și vândută este Floreasca Park 169, care a intrat în portofoliul NEPI în 2010 penru suma de 101,2 milioane de euro. Anul trecut, Portland Trust a livrat prima clădire din Oregon Park, unde chiriașul este Oracle.

„Noi de câţiva ani încoace nu mai cumpărăm terenuri fară autorizație, fară un grad de autorizare, fără PUD (plan urbanistic de detaliu) sau PUZ (plan urbanistic zonal), pentru că obținerea lor poate să dureze ani de zile fără să știi de ce. În zone publice am avut surpriza să așteptăm un an de zile pentru un certificat de urbanism”, a mai declarat Florin Furdui, prezent la un forum pe teme imobiliare organizat de Business Mark.

- Reclama -
Loading...
- Reclama -
Celion Dion Bucuresti

Ultimele stiri

Liviu Dragnea poate scapa astazi din puscarie!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate marţi cererea depusă de Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3...

Gabriela Firea anunta ca taxa pe oxigen se va plati incepand din luna martie

Primăria Capitalei va începe aplicarea vinietei Oxigen din luna martie, lunile ianuarie și februarie fiind pentru informarea cetățenilor și conștientizare, a declarat primarul Gabriela...

Primarul Sectorului 1 este total pe langa primarie: Habar n-are de o licitatie uriasa organizata sub nasul lui!

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache spune că licitația pentru construirea a 9 patinoare în valoare totală de peste 280 milioane de lei nu îi...

Nimic nu merge bine: O macara s-a rasturnat pe santierul Podului Ciurel

O macara s-a răsturnat luni pe şantierul Podului Ciurel din Capitală. Potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, incidentul nu s-a soldat cu victime. Primăria Capitalei...

Vicepremierul Raluca Turcan anunta desfiintarea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militare și ale magistraților

PNL a luat decizia de a anula pensiile speciale cu excepția pensiilor militare și ale magistraților, a anunțat luni vicepremierul Raluca Turcan, precizând că...
- Reclama -

Mai multe stiri din Bucuresti

- Reclama -