Intra in contact cu noi

Bucuresti

Cum intelege PSD sa faca administratie: Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, a dat aproape 80.000 de euro pe inimioare de Martisor!

Publicat cu

pe

Daca va enervati ca nu aveti locuri de parcare, stati blocat ore in sir in trafic sau circulati facand slalom printre gropile din asfalt, amintiti-va ca primarul vostru a cheltuit aproape 80.000 de euro, tot din banii vostri, pe inimioare rosii amplasate la intrarile in parc. Asa-i ca va induioseaza dragostea lui pentru cetateni?
Primarul PSD Gabriel Mutu a organizat in perioada 24 februarie-8 martie din acest an targuri de Martisor in cartierele Crangasi si Drumul Taberei din Sectorul 6. La intrarile din principalele parcuri au fost amplasate instalatii in forma de inimi, iar in parcarile din Piata Moghioros si cea de langa statia de metrou Crangasi au fost amplasate standuri pentru comercializarea martisoarelor si cate o scena pe care seara intre orele 18:00-20:00 au cantat interpreti de muzica populara. Cati bani publici s-au cheltuit in total? Aproximativ 77.000 de euro, au transmis la solicitarea HotNews.ro oficialii Primariei.
Incepand din data de 24 februarie (Ziua Indragostitilor) muzica populara rasuna in fiecare seara intre orele 18:00-20:00 in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti, sector gestionat de primarul PSD Gabriel Mutu. La intrarea in principalele parcuri din sector au fost amplasate instalatii in forma de inimioare si chiar primarul si-a facut poze pentru Facebook.
Explicatia? Este Targ de Martisor care dureaza pana in data de 8 martie, si nu doar in Drumul Taberei, ci si in cartierul Crangasi din acelasi sector.
Un cititor HotNews.ro a trimis un filmulet de la Piata Moghioros, unde circa 50-100 de oameni se bucurau acum cateva zile de spectacolul cu intrare gratuita.
VIDEO Targ de Martisor in Piata Moghioros din Bucuresti:

HotNews.ro a solicitat Primariei sa ne comunice cati bani publici a alocat pentru desfasurarea timp de 13 zile a acestui Targ si daca nu cumva era oportun sa foloseasca aceste resurse financiare pentru reparatiile/amenajarea unui loc de joaca sau pentru reabilitarea unui bloc.
Intr-un prim raspuns transmis in data de 3 martie catre HotNews.ro, oficialii Primariei au precizat urmatoarele:
„Targurile de Martisor au fost organizate de Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 si Administratia Pietelor Sector 6. Centrul Cultural European Sector 6 s-a ocupat de organizarea spectacolelor, iar Administratia Pietelor Sector 6 de cea a standurilor pentru comercializarea articolelor specifice primaverii. Organizarea si desfasurarea zilnica a concertelor nu au depasit suma de 6.000 de Euro + TVA. Totodata, precizam ca organizarea Targurilor de Martisor nu a implicat folosirea de fonduri publice, logistica sau resurse umane de catre Administratia Pietelor Sector 6.
Centrul Cultural European Sector 6 este o institutie publica de interes local, al carei obiect de activitate este realizarea de evenimente si manifestari culturale pentru dezvoltarea vietii culturale din Sectorul 6. Acest obiectiv se realizeaza prin:

  • organizarea de evenimente culturale, concerte, spectacole de divertisment, festivaluri;
  • dezvoltarea de programe educationale si culturale pentru copii si tineri;
  • promovarea spectacolelor realizate de absolventii institutiilor de cultura.

Activitati precum reparatii si amenajari ale locurilor de joaca si parcurilor intra in atributiile Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6, institutie cu un buget alocat de Consiliul Local al Sectorului 6 si special destinat acestor amenajari. De asemenea, reabilitarea termica a imobilelor intra in sarcinile Directiei Generale de Investitii Sector 6, acest compartiment beneficiind, al randul sau, de un buget separat, conform atributiilor”.
Pentru ca Targul este inca in desfasurare si Primaria nu a precizat care este valoarea totala a cheltuielilor publice cu evenimentele muzicale organizate, am facut o noua solicitare la care am primit marti, 7 martie, urmatorul raspuns:

  • „Targurile de Martisor se desfasoara anul acesta in doua locatii: parcarea Pietei Drumul Taberei si cea de langa statia de metrou Crangasi, din fata Parcului cu Fantani. In fiecare dintre cele doua locatii exista cate o scena pe care au evoluat interpreti, de ale caror spectacole au beneficiat mii de spectatori. Costul total al organizarii tuturor evenimentelor este 287.100 lei + TVA. (n.a 344.520 lei cu TVA, respectiv cc. 77.000 euro).”

Bucuresti

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea să se închidă. Decizia vine în urma fondurilor insuficiente pentru mentenanță. Primarul Clotilde Armand a explicat că lipsa banilor este rezultatul tăierilor masive operate de consilierii PSD și PNL în cadrul amendamentelor bugetare. Potrivit lui Clotilde Armand.

Potrivit lui Clotilde Armand, fondurile alocate pentru întreținerea spațiilor verzi și implicit a locurilor de joacă au fost reduse drastic, rămânând doar 20 de milioane de lei dintr-un total inițial de 200-250 milioane de lei.

Această sumă insuficientă a fost deja folosită pentru a plăti facturile restante din decembrie, lăsând bugetul în incapacitatea de a susține serviciile esențiale precum mentenanța locurilor de joacă pentru lunile următoare.

Reclama

„Locurile de joacă au niște mecanisme, care sunt verificate constant și în momentul în care se desface ceva sau s-a rupt o piesă, vine imediat o echipă care repară, dar cu piesele care aparțin de firma care ne-a pus echipamentul. Adică nu se fac improvizații cu locurile de joacă. Și aceste servicii care sunt nu numai non-stop, dar și cu niște piese de schimb care sunt certificate, adică totul este profesionist.

Dacă nu putem să asigurăm un serviciu profesionist, eu ca primar nu-mi voi asuma că o să am noroc și nu se va rupe jocul respectiv”, a spus edilul.

Primarul a subliniat că, în lipsa unei finanțări adecvate, este imposibil să se asigure o mentenanță profesionistă a locurilor de joacă, subliniind importanța utilizării pieselor de schimb certificate și a serviciilor specializate pentru repararea echipamentelor. În caz contrar, riscul de accidente și deteriorare a structurilor crește, determinând primăria să ia decizia de a închide locurile de joacă începând cu 1 aprilie.

Reclama

Întrebată despre posibilele soluții, Clotilde Armand a menționat că a propus de mai multe ori o rectificare bugetară pentru a corecta situația, dar consilierii din opoziție au refuzat să voteze în favoarea ei.

Primăria se confruntă deja cu probleme precum lipsa lifturilor, a serviciilor de curățenie și a pazei, iar situația devine din ce în ce mai critică, potrivit hotnews.ro.

sursa: News Bucuresti

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti
Reclama
Bani21 de ore in urma

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită...

Sectorul 121 de ore in urma

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai...

Bucuresti22 de ore in urma

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea...

Culturao săptămână in urma

Bucură-te de Zilele Teatrului la Țăndărică

Luna martie este foarte importantă pentru iubitorii de teatru, deoarece cuprinde trei evenimente importante care celebrează această formă de artă,...

Banio săptămână in urma

BAT construiește o companie a viitorului, in care sustenabilitatea are un rol principal!

BAT construiește o companie a viitorului,in care sustenabilitatea are un rol principal iar obiectivele BAT in domeniul sustenabilitatii sunt clare:...

Timp libero săptămână in urma

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale...

Reclama

La mare cautare