Castigator al premiului Nobel umilit pe Aeroportul Otopeni: Voiau sa va apere pe voi, romanii, de salbaticul de mine!

Castigator al premiului Nobel umilit pe Aeroportul Otopeni: Voiau sa va apere pe voi, romanii, de salbaticul de mine!

Mărturie uimitore făcută la Iași, la Festivalul Internațional de Literatura și Traducere Iași (FILIT) de Nuruddin Farah, unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani, candidat în mai multe rânduri la premiul Nobel pentru Literatură.

Prozatorul și dramaturgul Nurrudin Farah a povestit întreaga întâmplare şi susţine că tratamentul la care a fost supus a fost inutil şi umilitor.

“Am fost oprit pe Aeroportul Internațional din București imediat ce am vrut să intru în România. A venit un funcționar de la Imigrări și m-a ținut inutil 25 de minute pe aeroport, punându-mi tot felul de întrebări fără noimă. Mi-a văzut pașaportul și a crezut că sunt imigrant. M-a întrebat dacă am bani să trăiesc la Iași și mi-a cerut să-i arăt. I-am spus că nu am bani, dar am cărți de credit și că la Iași, cazarea și masa sunt asigurate. Nu m-a crezut deși i-am arătat cărțile de credit. Voia să vă apere pe voi românii de sălbaticul de mine”, a povestit Nuruddin Farah, potrivit Realitatea TV.

Pe aceesi tema:   Primaria Capitalei va oferi vouchere de cate 500 de lei fiecarui bucurestean dornic sa-si cumpere o bicicleta!

Share this post